Bucket list Explorers: Salsa, tequila, corazon, cerveza, muy buenoooo

apr 26, 2018 // City ChiefsGuest bloggerInspiration

Despacitooooo… Met dit hitje is la musica latina ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten maar er is zoveel meer. Ik zette mijn favorieten voor je op een rijtje. Mooi aan de latina hitlijsten is dat er een aantal artiesten soms wel vijf keer in te vinden zijn: zorg dat je J Balvin, Ozuna, Bad Bunny, en Danny Ocean in ieder geval even hebt opgezocht of bekijk even m’n spotify lijstje Weh Di Go On, weet je zeker dat jij op de volgende party up-to-date bent. Helemaal in de sfeer gekomen? Breng op Koningsnacht dan een bezoekje aan Fiesta Macumba.

Quiero Repetir – Ozuna, J Balvin

Deze plaat staat alweer een tijdje hoog in de hitlijsten en ik snap waarom. Iedereen wordt meteen gegrepen door dit zwoele plaatje. De teksten zijn zoals vele latina reggaeton muziek, vulgair en simpel. Misschien maar beter om de tekst niet te vertalen en alleen quiero repetir uit je hoofd te leren. Kan je misschien die geile barman mee versieren.

Dura – Daddy Yankee

Oke, misschien niet mijn topfavoriet maar deze hit van reggaeton master Daddy Yankee staat al zolang hoog in de lijsten dat we er niet omheen kunnen. En na een aantal drankjes in de club moet ik toegeven, hij is ook wel érg lekker.

Me Rehúso – Danny Ocean

Weer een lekker nummertje met een leuke fun fact. Toen Danny Ocean van Venezuela naar de US vluchtte kon zijn college sweetheart helaas niet mee. Hij maakte toen op valentijnsdag dit nummer en zette het op Youtube. In eerste instantie alleen bedoeld voor haar en zijn vrienden, maar het werd opgepikt door het grote publiek en opnieuw gereleased. Nu is deze man niet meer weg te denken uit de hitlijsten.

Downtown – Anitta, J Balvin

De heerlijke Colombiaanse J Balvin produceert nummertje na nummertje. Gebruikt in menig dansles en niet zonder reden. Deze heerlijke reggaeton beat laat menige stijve heupjes loskomen en hij is ook gewoon heel lekker om te luisteren via je headphones tijdens die lange vlucht.

Corazón – Maluma

We durven hier vaak niet volledig voor uit te komen maar menig vrouw glibbert toch weg bij de zwoele klanken van Maluma. Op dit moment is Corazón zijn grote hit maar vergeet ook vooral niet Feliz Los 4 te luisteren.

Solo – El Nene La Amenaza, Lary Over

Denk een dakterrasje, wind in je haar, cuba libre in je hand en gaan met die banaan.

Moneda – Prince Royce, Gerardo Ortiz

Voor de romanticussen onder ons die maar geen afscheid kunnen nemen van hun vakantieliefde én die wel van een goed bachata nummer houden is Prince Royce de way to go. “Yo siiiiiin ti, ya no tengo nada”

Whine for me – Edanos, Timaya

Mijn in Belize opgepikte favoriet is afkomstig uit Nigeria. Niet helemaal passend in de Latina lijst dus maar oh wat lekker is deze canción. Helaas ineens van Spotify gehaald, maar hiervoor open jij graag Youtube.

 

Wil je J. Balvin in real life zijn muziekale meesterwerken zien draaien, wij fixen het! Boek nu je reis naar Colombia! Of bekijk hier ons aanbod naar andere bestemmingen en vraag een vrijblijvende offerte aan voor jullie volgende lustrumreis!

Houd de komende tijd de Facebook pagina en Instagram in de gaten voor meer blogs, foto’s en filmmateriaal.

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam