Dit is de locatie van je guilty pleasure Temptation Island

mrt 14, 2019

Wij hebben het er op kantoor (stiekem) maar al te graag over: Temptation Island! Het is zo’n typische serie waarbij de helft het haat en de andere helft ervan houdt. Wij vallen zeker onder categorie twee, al moeten we zeggen dat de spanning er dit seizoen nou nog niet echt vanaf spat. Je temptation weerstaan is namelijk nogal makkelijk hè, als je continu ervoor wegrent zoals Roger: ‘Ge wilt gewoon geen verkeerd beeld aan uw vriendinneke laten zien’. Wat ons betreft durft alleen party animal Milou de temptation aan te gaan. Genoeg over Temptation, want misschien boeit de serie zelf je niets, maar gaat het jou volledig om de bestemming. De bestemming waar de verleiders en potentiële vreemdgangers zich dit jaar schuil houden, is namelijk op Koh Samui in Thailand!


Wij waren bijna om
Na het zien van die veel te dikke villa’s waarin de verleiders en hun slachtoffers verblijven viel onze mond wel even open! Bijna gaven we ons met het hele kantoor spontaan op om mee te doen aan het volgende seizoen totdat we ons beseften dat je reputatie dan wel mooi naar de knoppen gaat. Wat ons een veel beter idee lijkt, is om zelf dit eiland te bezoeken, maar dan zonder de gladde verleiders en met een nèt iets lager budget!

Koh Samui
Koh Samui is zeker geen onbekende bestemming; het is zelfs een van de bekendste eilanden van Thailand. Het staat samen met Koh Phangan en Koh Tao bekend als het beroemde backpackers-eilandentrio. Het leuke is dat elk eiland weer wat anders te bieden heeft. Wat er ook op je bucket-list staat; op één van deze drie eilanden kun je het zeker afstrepen! Zo zorgt de duikfanaat ervoor dat er een duikbrevet gescoord wordt op Koh Tao, kan het feestbeest zijn ei kwijt op Koh Phangan tijdens de beruchte Full Moon Party (Milou je zit op het verkeerde eiland!) en dompelt het echte luxe paardje zich onder in één van de vele luxe spa’s die te vinden zijn op Koh Samui.

Wanneer je de populairste gebieden op Koh Samui vermijdt, zijn er voor de backpacker echter nog voldoende opties. Deze zijn vooral in het binnenland te vinden tussen het tropisch regenwoud, de watervallen en de kokosplantages. Een voorbeeld van de budget versie van de veel te luxe villa’s van de Temptation Island deelnemers, zijn deze Jungle Huts. Hier zit je lekker weg van de menigte, hoog op een berg met een waanzinnig uitzicht over het eiland en haar kristalheldere water. Laura en Roger hadden misschien beter hier kunnen gaan zitten met zijn tweetjes aangezien ze het toch niet naar hun zin lijken te hebben in de resorts en 0,0 van de temptation aan durven te gaan. Hier kunnen ze tenminste om 21:00 hun bed in duiken zonder dat iemand er wat van zegt.

Ang Thong Marine National Park
Mocht je Koh Samui toch wat te druk vinden, dan is het Ang Thong Marine Park met haar paradijselijk witte stranden een grote aanrader. Het Marine Park bestaat uit 42 eilandjes en is een waar sprookjeslandschap. Deze dagtrip vanaf Koh Samui naar één of twee van de eilanden kan je mooi invullen door te gaan kanoën, snorkelen en/of duiken! Wat ook nog interessant is om te weten, is dat het Marine Park eeuwenlang een toevluchtsoord geweest is voor piraten! De dichte oerwouden en de afgelegen grotten vormden de perfecte verstopplek. De reden dat de eilandengroep nu het ‘Marine National Park’ genoemd wordt, is vanwege het feit dat er zich na de piraterij een trainingsbasis vestigde.

Hebben wij jou weten te verleiden om je lustrumreis naar Thailand of een ander tropisch oord te organiseren? Vraag dan via onze site een gratis offerte aan!

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam