Go slow is de mentaliteit van dit laidback prachteiland

mrt 21, 2019

Een hoger laidback-niveau dan op Caye Caulker ga je nergens anders vinden! Op dit eiland, wat onderdeel uitmaakt van Belize, is er op iedere hoek van de straat reggae te horen. Het staat zelfs bekend om de relaxte sfeer die er heerst. Er zijn dan ook ontzettend veel ‘Go Slow’ bordjes aan de palmbomen getimmerd en als je een keer als een typische Hollander ergens gehaast naartoe loopt, dan word je daar zeker op aangesproken. ‘Go Slow’ is de mentaliteit van het eiland; er rijden dan ook geen auto’s, alleen golfkarretjes en fietsen!

Wat zijn de leukste verblijfplaatsen?
Verblijf in het super chille resort Pura Vida Inn! Het is direct aan het strand gelegen waardoor je meteen vanuit je resort kunt neerstrijken op een van de bedjes om van de zon te genieten. Wat een zwaar leven.. Ook is er de mogelijkheid tot kajakken of paddle boarden! Wat toch echt wel het hoogtepunt is, is het dakterras! Zie je jezelf al voor je aan het einde van de dag tijdens de zonsondergang met een heerlijke cocktail en een prachtig uitzicht? Op dit eiland is het namelijk altijd rum-o-clock!

Nog een topper is La Isla Resort! Dit is super centraal gelegen waardoor je vanaf hier met gemak overal naartoe kunt crossen met je golfkarretje! Of stap vanuit je resort direct op de boot om mee te gaan op een te gekke snorkeltour! Deze worden namelijk vanuit het resort aangeboden.  

De vetste bucketlist activiteiten
Vooral de duik- en snorkelliefhebbers kunnen hun geluk hier niet op! Het koraalrif van Caye Caulker is namelijk het op een na grootste ter wereld, na het Great Barrier Reef. Dit betekent dat het eiland omringd wordt door wel meer dan 500 verschillende vissoorten. Bovendien is het de thuisbasis van een wel heel bijzonder dier: de manatee (oftewel de zeekoe). Dit is echt een must see want deze mooie beesten zijn helaas een bedreigde diersoort! Voor de dare devils onder ons is er ook nog de mogelijkheid om tussen de haaien, manta rays en barracuda’s te zwemmen! Dit kan bij Shark Ray Alley. De haaien zijn trouwens nurse sharks; dus ongevaarlijk voor mensen.

Meer van het duiken van het snorkelen? Het fenomeen waardoor Belize wereldwijd bekend is bij de duikfanaten is het indrukwekkende Blue Hole. Deze onderwatergrot is zelfs vanuit de lucht te spotten omdat het zo huge en diep is; een waar walhalla voor de ervaren duiker. Dit gapende gat is maar liefst 124 meter diep en de reden dat het zoveel duikers trekt, is vanwege de stalactieten en stalagmieten die er in de grot te vinden zijn. Koraal is er in de grot zelf dan ook niet te vinden, maar met wat geluk valt er een hamerhaai te spotten. Voor de snorkelaars onder ons kan dit ook een prachtige ervaring zijn, maar dan om de grot heen. Hier is namelijk een prachtig rif te vinden wat een niet te missen ervaring is voor de snorkelaar.

Wil jij ook tijdens jouw lustrumreis de veel te chille ‘go slow’ mentaliteit ervaren? Vraag dan via deze link bij ons een gratis offerte aan en combineer deze reis met Guatemala!

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam