Meet the Guide.... van Brazilië!

mei 1, 2017 // Meet the Local

Aankomende tijd zal er elke week een ‘Meet the Guide’ interview online komen. Hierin interviewen we lokale vrienden en partners van over de hele wereld. We vragen hen naar de beste tips en leukste hotspots in hun land, want niemand weet meer van een land dan de bewoners zelf. En wij zouden geen bucket list specialist zijn als we niet ook onze partners vragen wat er op hun bucket list staat. Deze week een interview met onze Braziliaanse guide Elaine!

 

Hi! Wil je jezelf even voorstellen? Mijn naam is Elaine Dias de Souza, ik woon in Brazilië en werk als Operational Manager.

Waarom bezoeken veel mensen jouw land? Voor de zon, zee en de heerlijke Caipirinhas cocktail! Brazilië is een land rijk aan natuur en vrolijke mensen.

Wat zouden alle jonge mensen moeten doen tijdens hun bezoek in Brazilië? Onze levensstijl is aanstekelijk. Bovendien hebben we geweldige steden om te ontdekken en ongerepte jungles om te verkennen.

Waar ga je zelf graag heen? Salvador de Bahia. Een stad gelegen in het noordoosten van het land en is echt dé stad van het Braziliaanse carnaval. Ook de kleurige koloniale huisjes en lekkere Braziliaanse gerechten zijn kenmerkend voor Salvador. Ook heeft Salvador een prachtig strand.

Wat is je favoriete hotspot in jouw land? Bonete Beach at Ilha Bela. Een afgelegen strand dat alleen te bereiken is door de jungle of met een boot. Als je door de jungle naar het strand gaat ben je wel even onderweg, maar dat is het waard!

Wat is je top 3 bars om heen te gaan om met vrienden wat te gaan drinken? Ik heb eigenlijk niet echt een top 3. Maar mijn absolute favoriet is de Skye bar van Hotel Unique. De Skye bar zit op het dak van Hotel Unique in São Paulo. Vanaf daar kijk je uit op het Ibirapuera Park en de skyline van São Paulo. Behalve de bar op het dak is er ook nog een rood verlicht zwembad met een onderwater muziek systeem!

Wat is jouw gouden tip voor bezoekers die een echte unieke ervaring willen? Vergeet al je “Nederlandse plannetjes” en laat je onderdompelen in de Braziliaanse cultuur! Maak een praatje met wat locals en kom op die manier achter de leukste bezienswaardigheden, bars, hotspots, activiteiten etc. Wie weet kom je zelfs wel met een paar aantal meer Facebook vrienden terug.

Wat staat er bovenaan jouw bucket list? Op safari gaan in Afrika staat zeker bovenaan op mijn bucket list! Een totaal andere natuur en ik zou graag een keer de Big Five willen spotten!

 

Kan je niet wachten om ook naar Brazilië te gaan? Check dan nu hier onze voorbeeldreis naar dit prachtige land!

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam