Reistips voor Pasen!

apr 19, 2019

Pasen staat alweer bijna voor de deur! Een fijne bijkomstigheid is natuurlijk dat extra dagje vrij waardoor er meer tijd is om naar de familie te gaan, met vrienden te chillen of er een vette reis van te maken! Er zijn namelijk meerdere plaatsen in de wereld die associaties oproepen met het Paasfeest en die zeker een bezoekje waard zijn!

Paaseiland
Voor het ultieme Paasgevoel moet je natuurlijk naar Paaseiland, een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Het is gelegen in de Zuidelijke Stille Oceaan, tussen Nieuw-Zeeland en Chili en behoort officieel tot Chili. Op paaszondag in 1722 werd het eiland ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen en hij gaf het de naam Paaseiland. Het staat bekend om de parelwitte stranden, de Rano Raraku vulkaan en de metershoge Moai beelden. Het interessante is dat niemand precies weet hoe de beelden gemaakt en verplaatst werden; how mysterious. Een gebrek aan geschreven geschiedenis op Paaseiland maakt het moeilijk om de herkomst en precieze functie van de beelden te ontrafelen. Wel is het bekend dat sommige exemplaren al bijna 2000 jaar oud zijn. Breng een bezoek aan dit mysterieuze afgelegen eiland!

Israël
Geïnteresseerd in de oorsprong van Pasen? Dan moet je bij de Heilig Grafkerk in de ommuurde oude stad Jeruzalem zijn! De kerk is gebouwd op de plek waar Jezus zowel gekruisigd, begraven als opgestaan zou zijn. De exacte locatie van het graf is echter nooit gevonden, waardoor er nog een stuk of tien andere plekken als grafplek van Jezus aangewezen zijn. Vanwege het feit dat zijn botten nooit gevonden zijn (aangezien hij uit de dood is opgestaan), zullen we de precieze locatie waarschijnlijk nooit te weten komen.

Naast de Heilig Grafkerk heeft Israël natuurlijk nog veel meer te bieden. Ontdek de prachtige wijken van Tel Aviv, zoals Neve Tzedek; een prachtige trendy wijk met een rijke historie! Of ga voor de echte bucket list ervaring; neem een duik in de Dode Zee en laat je lekker mee drijven. Kortom, de perfecte bestemming tijdens Pasen!

Paasvuren
Voor de Paasvuren hoef je minder ver weg. In het Noorden en het Oosten van Nederland bestaat er de traditie om op eerste of tweede Paasdag een enorme brandstapel te bouwen en deze te ontsteken. Waar dit ritueel vandaan komt? Waarschijnlijk werd het al duizenden jaren geleden geïntroduceerd door de Germanen, die op deze manier de Goden wilden vereren. Nu is het echter meer een strijd geworden tussen verschillende dorpen om het grootste Paasvuur te bouwen. Er bestaan trouwens ook tegenstanders van de Paasvuren aangezien het gepaard gaat met ernstige luchtverontreiniging. Mocht je hier dus een fikkie willen opzoeken dan moet je snel zijn, want wie weet bestaat deze traditie over een paar jaar niet meer!

Geïnspireerd geraakt voor een lustrumreis naar Israël? Combineer deze reis met Jordanië door hier een offerte aan te vragen!

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam