Veel gestelde vragen

ORIËNTEREN OP EEN (LUSTRUM)REIS

Wat verdienen jullie aan de organisatie van mijn lustrumreis?

We werken niet met commissie, kick-backs en andere vormen van dubieuze beloningen. Dat zou de objectiviteit (en daarmee vaak kwaliteit) van onze reizen kunnen beïnvloeden en dat willen we voorkomen. Natuurlijk moeten we wel wat overhouden aan al ons werk. Onze beloning bestaat uit het inkoopvoordeel dat wij kunnen halen bij lokale specialisten. Onze kosten zitten dus altijd al bij de prijs inbegrepen, je bent dus niets extra’s kwijt!

Waarom zou ik de organisatie van mijn reis uitbesteden aan jullie?

Omdat we je alle saaie, praktische dingen van het organiseren van een lustrumreis uit handen nemen. Je levert zelf input voor de samenstelling van de reis en je maakt 100% deel uit van het creatieve proces om tot de ideale trip te komen. Wij werken gewoon de ‘to do’ lijst af die daar uit voortkomt zodat je zelf tijd & energie overhoud voor de leuke dingen van lustrumcommissie zijn: een ludieke manier verzinnen om de bestemming bekend te maken aan de rest bijvoorbeeld!

Last but not least: wij kunnen met ons netwerk van betrouwbare, ervaren lokale partners dingen regelen die een lustrumcommissie niet snel (en zo goedkoop) geregeld krijgt. Door die lokale kennis die wij hebben hoef je zelf dus ook niet eerst naar de bestemming af te reizen – dat scheelt sowieso geld!

Hoe weet ik welke bestemming het beste past bij mijn groep?

Als je niet kan kiezen of door de bomen het bos niet meer ziet kan je het beste kijken naar hoe de reis er inhoudelijk uit moet zien. Welke activiteiten vinden jullie leuk? Wat is belangrijker: strand of cultuur? Of beide? Hoe lang willen we weg? Hierop gebaseerd kom je al snel bij een aantal opties uit. We kunnen je hier uiteraard bij helpen en eventueel meerdere voorstellen doen om zo tot de perfecte reis te komen! Het kan ook helpen om een enquête rond te sturen onder je jaarclub of reisgenoten. Dan kan je makkelijk in kaart brengen wat iedereen wil.

Zijn al jullie bestemmingen veilig?

Je Bucket List, vaak staan hier avontuurlijke bestemmingen en activiteiten op. Maar uiteraard wel veilig! We zullen je nooit naar een onveilige bestemming sturen. Daarnaast werken we met ervaren lokale partners die in geval van nood jullie altijd zullen helpen.

Ik wil naar een origineel land, hebben jullie tips?

Iran? Namibië? Georgië of Myanmar? Onze Bucket List Consultants weten uiteraard wel wat originele bestemmingen voor je reis! Ben je benieuwd? Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op!

Hoe kunnen jullie lokale kennis hebben in meer dan 50 landen?

Door zelf heel veel te reizen natuurlijk! Maar dat zeker niet alleen: onze lokale kennis komt van een netwerk van nauwkeurig geselecteerde partners in alle landen waar wij reizen aanbieden. Deze partners weten precies wat leuk is om te doen in een land, kunnen overal een gids of chauffeur regelen en deinzen niet terug voor de uitdaging om jullie reis Bucket List waardig te maken!

Wanneer moeten we een vliegticket boeken en hoe?

Tickets kunnen geboekt worden vanaf 11 maanden voor de vertrekdatum. Low-budget maatschappijen zoals Easyjet en Ryanair publiceren hun tarieven echter vaak pas 5-8 maanden voor vertrek. Voor groepen is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken. Tickets voor kleine groepen (8 personen of minder) willen nog wel eens op en neer gaan in prijs, maar voor groepstickets geldt altijd: hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs. Wij hebben contacten met alle grote vliegtuigmaatschappijen en kunnen dus gemakkelijk en goedkoop aan tickets komen.

Bohemian wie....?

Bohemian Birds is opgericht in 2013 en is op een missie om 100.000 Bucket Lists te legen tot 2025. We zijn gespecialiseerd in maatwerk groepsreizen in 100+ landen. Onze ruime reiservaring en partnerships met zeer ervaren lokale kantoren maakt een reis met Bohemian Birds altijd Bucket List waardig, scherp geprijsd en tot in de puntjes verzorgd. Lees hier ons verhaal van A to Z.

Wat kost een lustrumreis bij Bohemian Birds?

Dat hangt van veel dingen af: o.a. bestemming, reisperiode, reisduur en activiteiten zijn belangrijke factoren. Wij werken daarom altijd met een budget wat vooraf door jullie is bepaald. Dus of je nou low-budget het lustrum van je hele vereniging viert met een Europese city trip, of met je beste clubvrienden twee weken naar Antarctica wilt: wij zorgen altijd voor een reis die past bij het budget.

Kunnen jullie ook met een laag budget een reis organiseren?

Ja, dat kunnen we. Maar je budget moet wel passen bij je wensen. Binnen Europa kunnen we super leuke trips organiseren vanaf +- 400 euro per persoon. En als je met de bus op reis gaat naar een van de vele topsteden in Europa dan kan het zelfs nog een stuk goedkoper!En wist je dat je twee weken naar Sri Lanka kan voor minder dan 1300,- inclusief tickets? Of twee weken Filipijnen voor datzelfde bedrag? Ga je liever naar Midden Amerika? Dan kan je ook voor dat bedrag zelfs naar Costa Rica! We denken graag met je mee over jullie ideale reis!

BOEKEN VAN EEN (LUSTRUM)REIS

Hoe boek ik een lustrumreis?

We beginnen met een kop koffie/biertje bij ons op kantoor in Amsterdam om al jullie ideeën en wensen op een rij te zetten. We denken graag met je mee, dus als je nog niet precies weet wat je wilt dan helpen wij je! Op basis van jullie plannen ontvang je gratis een vrijblijvende offerte. Al onze reizen zijn op maat gemaakt, dus je kan altijd nog sleutelen aan je reis – zelfs nadat hij al is aanbetaald. Zo creeër je jullie perfecte trip!

Hoe werkt het met betaling?

Bij bevestiging van de reis dien je een aanbetaling te doen. Afhankelijk van hoe ver van te voren je boekt is dit tussen de 20%-40%. Het grootste gedeelte betaal je pas 6 weken voor vertrek. Meer tijd om te sparen!

Wat kan ik zelf nog doen voor de organisatie van mijn reis?

Nadat je ons alle saaie to do’s op hebt laten knappen zijn er een aantal dingen waar je zelf mee aan de slag kan. Je kan bijvoorbeeld een programma boekje opstellen, een paklijst maken, een kamerindeling opzetten (zet de early risers bij elkaar op de kamer!) of je kan een spel/quiz/stukje/presentatie/filmpje/etc in elkaar zetten voor tijdens de reis. Genoeg te doen om als lustrumcommissie naar voren te treden dus.

Kan ik een vrijblijvende offerte ontvangen?

Dat kan zeker! Na het bespreken van je wensen en ideeën stellen we altijd een of meerdere vrijblijvende offertes op. Omdat we reizen op maat maken kan er altijd iets aangepast worden.

Hoe plan ik een afspraak in om mijn reis te bespreken?

Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel ons direct op +31 20 261 36 17 om een afspraak in te plannen met onze Bucket List Consultants. Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken we dan jullie wensen.

Kan ik iets in mijn offerte wijzigen?

Omdat al onze reizen op maat zijn gemaakt voor jou kan er altijd iets aan de offerte worden aangepast. No problemo! Zelfs als je al betaald en bevestigd hebt kan je nog dingen aanpassen – we zijn erg flexibel en denken altijd met je mee!

Overig & Algemeen

Is een offerte gratis of moet ik betalen?

Een offerte is altijd gratis.

Het maken van een offerte kost erg veel tijd omdat alles maatwerk is. Wij weten uit ervaring echter dat de meeste offertes die wij uitsturen worden geboekt, dus we doen al dat werk graag voor je!

Wie en wat zijn city chiefs?

De City Chiefs zijn onze vrienden bij de verschillende studentenverenigingen die Nederland rijk is. Zij zijn de schakel tussen Bohemian Birds en de vereniging. Zij helpen hun vrienden aan een Bucket List waardige lustrumreis! Bij over ons kan je een overzicht van al onze Chiefs vinden. Je hoeft niet bang te zijn dat je zuurgespaarde geld in de zak van je vrienden verdwijnt: de City Chiefs krijgen geen % van jullie reis maar een vaste vergoeding.

Ook City Chief worden? Bel of mail ons (info@bohemianbirds.com) – we komen graag met je in contact! We zoeken in een aantal steden nog Chiefs!

Hoe zit het met verzekeringen tijdens onze reis?

Met Bohemian Birds ga je veilig en verzekerd op reis. We werken uitsluitend samen met lokale partners die veilig te werk gaan, modern materieel gebruiken voor activiteiten en goed onderhouden vervoersmiddelen bezitten. En mocht jullie toch iets overkomen door schuld van een van onze partners dan zijn wij met een Nederlandse Tour Operator Aansprakelijkheidsverzekering bij een wereldwijd opererende verzekeringmaatschappij uitstekend gedekt.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je zelf een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit die dekking biedt voor de activiteiten en de bestemming van jullie reis. Natuurlijk kunnen wij je helpen een goede verzekering te vinden!

Wie helpen je?

Ervaringen

JC GULDEN – UGANDA

“Bohemian Birds heeft een ontzettende toffe lustrumreis voor ons weten neer te zetten. Met 10 man zijn wij in 14 dagen door Uganda gereisd en hebben we kunnen genieten van de highlights die Uganda rijk is! Met 2 prive gidsen zijn we veel te weten gekomen over de natuurparken met wildlife, maar ook over Uganda zelf en haar historie en cultuur. Daarnaast konden we genieten van extreme sporten zoals het raften op de nijl! En buiten een vol en avontuurlijk programma konden we in de lodges op de meest bijzondere plekken genieten van een paar flesjes ijskoude Nile Special of de van te voren bestelde flessen poepel en rode wijn. Nog steeds aan het nagenieten van deze onvergetelijke reis!!”

JC BAGHEERA – FILIPIJNEN

”Nog steeds aan het nagenieten van een waanzinnige reis! Alles was super goed geregeld en hebben optimaal kunnen genieten van onze reis!! Als ik nog een keer een verre reis ga maken vraag ik bohemian birds weer!! Bedankt voor deze onvergetelijke reis!”

DISPUUT PENELOPE – MARRAKECH

”Als onderdeel van ons 8ste lustrum zijn wij met een groep van 60 dames afgereisd naar Marrakech voor 4 dagen. Al vanaf het eerste moment was alles voor ons geregeld, waardoor we ook als organisatie van de reis alleen maar hebben kunnen genieten. Het hotel was heerlijk met een lekker zwembad en goed ontbijt. Iedereen heeft een fantastische paar dagen gehad en het programma was perfect verdeeld in activiteiten en vrije tijd. We hebben gedineerd in een restaurant met buikdanseressen, hebben sisha gerookt, hebben quad en kameel gereden, we hebben uren gespendeerd in de souks en natuurlijk zijn we ook iedere dag uit gegaan. In de clubs stonden er altijd flessen sterk en champagne voor ons klaar in de VIP area. Kortom, niemand had zich een betere reis kunnen voorstellen dan dit!”

JC SKY – FILIPIJNEN

”Afgelopen zomer zijn wij op lustrumreis geweest naar de Filipijnen. Bohemian Birds heeft ons bijgestaan de reis zo in te vullen (vervoer, activiteiten, accommodaties) dat wij op locatie alleen nog maar hoefden te relaxen (inclusief frozen margarita’s). Zeker een aanrader dus! Liefs, JC Sky”

JC MINT – JORDANIË

“Wij (JC Mint) hebben een geweldige tijd gehad in Jordanië! Wat een prachtland! De vriendelijke mensen overal, onze ONTZETTEND leuke gids die ons alle ins en outs van Jordanië liet ervaren en de overweldigende highlights zoals Petra en slapen onder de sterren in Wadi Rum hebben ons allemaal verliefd gemaakt op het land. Het was heel relaxt dat we onze wensen konden bespreken met Bohemian Birds en dat zij de organisatie op zich hebben genomen. Zo kon de lustrum commissie zelf ook genieten op vakantie zonder zich druk te hoeven maken over de logistiek. Al met al dus heel tevreden!!”

AEGIS ’11 – COLOMBIA

“Bohemian Birds heeft ons onwijs goed geholpen bij het vervullen van onze bucketlist reis! Ze hebben al onze wensen in een geweldige reis verwerkt. Daarnaast is het fijn dat Bohemian zo flexibel is en alle aanpassingen vanuit onze kant snel afhandelt.”

JC FIKS – KROATIË

‘’Op onze bucket list stond als hoogste samen een vette reis maken. En dat was het voor ons zeker! Niemand had eerder met een zeilboot gereisd en daarom was dit voor ons een hele coole lustrumreis. De hoogtepunten waren het kayakken, de prachtige baaien waar onze schipper ons heen bracht en heerlijk kunnen relaxen tijdens het zeilen! De meerwaarde van Bohemian Birds is dat je ten eerste nergens zorgen over hoeft te maken met het plannen van de reis en tijdens de reis; alles is super goed geregeld en daardoor kan je heel relaxed op vakantie, zeker met een grote groep. Daarnaast heeft het als voordeel dat zij activiteiten en dingen voor je regelen waar je zelf als toerist niet zo snel zou komen en je dus hele gave plekken ontdekt!’’

Contact

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam