Top
Image Alt

3x tips om het reisgevoel toch in huis te krijgen!

3x tips om het reisgevoel toch in huis te krijgen!

De afgelopen weken volgden de ontwikkelingen rondom het Coronavirus elkaar razendsnel op en de maatregelen houden nog wel even aan. Dat alles om het virus natuurlijk tegen te gaan en de reden hiervoor is niet meer dan logisch, gezondheid staat altijd voorop! Dit betekent alleen wel dat we de komende weken onze gezellige collega’s, de vrijmibo’s op kantoor en op reis gaan met het bedrijf nog even moeten missen. Om het reisgevoel evengoed in huis te krijgen hebben wij, van Bohemian Birds, een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet! 

#1 Maak een (reis)bucketlist met jouw favoriete bestemmingen

Een perfecte en passende bestemming uitkiezen voor een reis met het bedrijf (of een reis voor jezelf!) begint natuurlijk bij het maken van een reisbucketlist. Waar zijn jullie (misschien) al een keer geweest en welke bestemmingen staan bovenaan de favorietenlijst? Is deze bestemming binnen Europa, zoals Schotland of buiten Europa, zoals Kaapstad? Reizen jullie straks het liefst met de bus, trein of vliegtuig naar de bestemming? Maak hier een overzichtelijke lijst van en bekijk wat jullie ervoor moeten realiseren om naar deze bestemming toe te kunnen gaan!

Apps waar je de reisbucketlist in kan maken zijn bijvoorbeeld het handige Wunderlist of Todoist. Beschikbaar voor IOS en Android

#2 Breng de bestemming alvast in huis en kook een gerecht uit deze keuken

Is de favorietenlijst compleet, maar ben je er toch nog niet helemaal uit welke bestemming het straks gaat worden wanneer er weer gereisd mag worden? Kom er dan eerst achter welke keuken de lekkerste gerechten heeft en breng de lokale gerechten in huis. Staat Spanje bovenaan de lijst? Maak dan enkele heerlijke tapas gerechten óf een grote pan paella om alvast in de stemming te komen. Wanneer Italië bovenaan de lijst staat, dan kan een zelfgemaakte pizza, risotto of pasta natuurlijk niet ontbreken. Buon Appetito! 

#3 Lees inspirerende reisboeken 

Wil je helemaal goed voorbereid zijn wanneer er weer gereisd mag worden, lees dan een paar inspirerende reisboeken. Of het boek nou over de bestemming gaat wat bovenaan jouw reisbucketlist staat of een ander reisboek.. wegdromen bij verschillende bestemmingen kan altijd! Hieronder enkele tips:

Ultieme bestemmingen – Lonely Planet 
In dit boek heeft Lonely Planet de top 500 van beste plekken op aarde verzameld en uitgelicht. Je krijgt in dit boek onder andere advies van de reisexperts van Lonely Planet en daarnaast is er bijna bij elke bestemming een mooie foto te zien. Zit hier misschien de bestemming tussen die je aan jouw reisbucketlist gaat toevoegen? 

365 dagen onderweg – Floortje Dessing
Een boek van Floortje Dessing kan natuurlijk niet missen in dit rijtje en voor een flinke dosis reisinspiratie ben je met dit boek aan het juiste adres. Het boek zit namelijk vol met persoonlijke reistips naar plekken die je gezien moet hebben in je leven!

Beste streetfood ter wereld – Lonely Planet
Wij van Bohemian Birds krijgen al trek bij het lezen van de titel van het boek. Ben je ook altijd zo enthousiast over streetfood? Dan is dit een perfect boek om aan je boekencollectie toe te voegen. Met dit boek weet je niet alleen waar je de beste streetfood kunt vinden, maar ook hoe je het in je eigen keuken kan maken! 

De wereld in 27 vakantiedagen
Reis jij het liefst ook een paar maanden per jaar de wereld rond? Helaas gaat dat niet voor iedereen op, maar in dit boek worden er handige tips en adviezen gegeven om je reis zo slim mogelijk te plannen. Het kan namelijk echt.. verre reizen maken in een korte tijd! 

Hulp nodig met het boeken van je (volgende) bedrijfsreis of vragen? Contacteer Bohemian Birds, een touroperator gespecialiseerd in het organiseren van unieke & op maat gemaakte bedrijfsreizen! Om altijd op de hoogte te blijven van leuke tips, nieuwtjes en ontwikkelingen binnen de zakelijke reisbranche, check het blog van Bohemian Birds.