Top

Laat je inspireren met een van onze voorbeeldreizen

Lustrumreis Albanië

Gelegen aan de Adriatische Zee met uitgestrekte zandstranden, een fascinerende geschiedenis en nog nauwelijks bekendheid onder de toeristen is Albanië er helemaal klaar voor om ontdekt te worden! Het is gelegen tussen Montenegro en Griekenland en het is één van de meest ongerepte landen van Europa. Dit heeft alles te maken met de prachtige natuur, de pittoreske stadjes en de paradijselijke stranden. Waarom is dit prachtland nog niet eerder ontdekt?

Lustrumreis Bali

Zeventien duizend eilanden, als sproeten verspreid in de Aziatische Middelzee. Voortgekomen uit vulkanen waarvan er zeker nog zo’n 100 actief zijn. Een rokende uitbarsting van cultuur, natuurpracht en historie; neergedaald op een bevolking net zo gigantisch en divers als de eindeloze lijst avonturen die hier op jullie wachten.

Lustrumreis Bolivia

Dit rauwe, kloppende hart van Zuid-Amerika vormt een unieke mini-versie van het hele continent. Een bruisend stuk land vol duizelingwekkende contrasten en bizarre extremen. Trek van mistige Amazone jungles naar besneeuwde Andes pieken.

Lustrumreis Brazilië

Onder Brazilianen heerst de mythe dat op het moment dat God het land schiep, één van de aartsengelen over zijn schouder mee keek. Hij vond dat God dit stuk aarde wel heel erg had voorgetrokken en alle schoonheid aan één land had gegeven.

Lustrumreis Cambodja

Ook wel het land van de magische tempels genoemd. Tempels die niet van je netvlies vervagen en een geschiedenis die je niet in de koude kleren gaat zitten. Cambodja is gelegen in Zuidoost-Azië en grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. Van de negende tot de veertiende eeuw was het land onderdeel van het Khmer-rijk en in deze periode zijn de meeste historische tempels van het land gebouwd. Hoewel de Vietnamoorlog en het bewind van de Rode Khmer haar voetsporen heeft achtergelaten, staat Cambodja bekend om de gastvrije bevolking en fantastische…

Lustrumreis Colombia

Het kleurrijke Colombia kenmerkt zich door haar waanzinnige contrasten. Van de spectaculaire tropische stranden aan zowel de Atlantische als de Pacifische oceaan, tot de wit besneeuwde Andes bergketens met haar bergdorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. En van de dichte begroeide Amazone jungle tot oude Spaanse koloniale steden met moderne invloeden. Een land en een bevolking gevormd door een turbulente maar rijke geschiedenis. Europeanen, Afrikanen en Latino’s dragen allemaal bij aan deze culturele mix; ontzettend vrijgevig, hopeloos romantisch en onvoorstelbaar optimistisch.

Lustrumreis Costa Rica

In Costa Rica ervaar je het echte ‘Pura Vida’. Per kayak of op de rug van een paard, over bruggen en via ziplines, ervaar je de rijke jungle vol met felgekleurde papegaaien, slingerende apen, giftige kikkers en oneindig veel andere soorten wildlife. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld, wordt een echte surfdude of -babe of bewonder een van de actieve vulkanen en rokende kraters.

Lustrumreis Cuba

Het Cubaanse leven is uiteraard onlosmakelijk verbonden met het ‘socialismo tropical’ van haar voormalige idolen, Fidel & ‘Che’. Natuurlijk, de oude idealen voor een rechtvaardige samenleving staan hier vaak in contrast met de minder glanzende realiteit, maar dat maakt het land als bezoeker des te fascinerender.

Lustrumreis Ecuador

Ecuador is een land met enorm veel gezichten. Hier op het exacte snijvlak van het Noordelijk en Zuidelijk halfrond, gaven vele generaties inheemse Amazone stammen, Inca’s, Spaanse kolonisten, Afrikaanse slavenarbeiders en indianen vorm aan de kleurrijke bevolking en woelige geschiedenis van dit land.

Lustrumreis Filipijnen

Vaar mee in de kielzog van Maleisische kolonisten, Spaanse veroveraars en Chinese handelaren en zet voet op deze tropische bestemming; de Filipijnen! Een cocktail van wereldse invloeden kleurde de ruim 7.000 (!) eilanden en haar diverse bevolking.

Lustrumreis Georgië

Een land vol ruige natuur, goede wijnen en een bijzondere geschiedenis. Zodra je één voet in Georgië zet zie je de indrukwekkende beweging van onderontwikkeld land waar de infrastructuur vele malen beter kan naar een bruisend landschap met steden als Tbilisi en Batumi, welke toeristen inmiddels een stuk beter weten te vinden.

Lustrumreis Griekenland

Heb je het over Griekenland, dan wordt er al gauw gedacht aan een azuurblauwe zee, mooie stranden, pittoreske dorpjes en gekleurde vissersbootjes. Kortom, de perfecte zon bestemming om lekker tot rust te komen.

Lustrumreis Guatemala & Belize

De sporen van de mystieke, onrustige geschiedenis van Guatemala tekenen nog altijd dit fascinerende land. Dit gebied kende vele strijders en hun geesten waren nog altijd rond door haar jungles, steden en over de vele hoge nevelige vulkanen. in combinatie met het naastgelegen Belize vormt dit een unieke combinatiereis die vraagt om heldhaftige lustrumreizigers!

Lustrumreis Hongarije

Gelegen op de rand van Centraal Europa en in tweeën gesplitst door de Donau. Hongarije is een land van bizarre uitersten en unieke contrasten.

Lustrumreis India

Bezoek Jodhpur, een indrukwekkende stad op zo’n 600 kilometer van Delhi, met je jaarclub! Eén van de grootste forten in India is hier namelijk te vinden; het Mehrangarh Fortress. Het steekt 120 meter boven Jodhpur uit en is gebouwd op een rotsachtige berg. Het is dan ook de perfecte plek om met zijn allen te gaan ziplinen! Je hebt dan namelijk een prachtig uitzicht over de stad die ook wel de Blue City genoemd wordt.

Lustrumreis Israël

Israël, gelegen aan de Mediterraanse Zee en een land met vele religies. Van de complexe politieke situatie merkt de reislustige bezoeker niks en kan ongestoord genieten van de prachtige stranden en valleien. Er kan met bewondering gekeken worden naar de indrukwekkende bouwwerken, gebouwd voor zowel Moslims, Joden als Christenen.

Lustrumreis Japan

Het land van de rijzende zon. Het prachtige Japan is eeuwenlang een gesloten land geweest waarbij het in die tijd nauwelijks is beïnvloed door andere landen en culturen. Hierdoor is alles zó anders dan wij in het westen gewend zijn en dit maakt het ontzettend interessant om te ontdekken.

Lustrumreis Jordanië

Jordanië ademt geschiedenis. Tot de nok gevuld met archeologische schatten uit vervlogen tijden. Van nomaden, veroveraars, stammen en vluchtelingen uit alle periodes en uit alle windhoeken. Een land doorkruist door kamelen en Bedoeïenen over eeuwenoude handelsroutes met ladingen specerijen, wierook en zijde. En natuurlijk de bakermat van religie. Verken de bijbelse monumenten en de recente geschiedenis van het land. Tussen rode duinen, de Dode Zee op het laagste punt van de aarde en de moderne metropool Amman, wacht een veilig en bijzonder relaxed land op jullie.

Lustrumreis Kenia

Het zuidelijk gelegen Masaï Mara National Reserve in Kenia vormt eens per jaar het schouwtoneel van een adembenemend safari spektakel, namelijk; de Grote Trek. Moeder Aarde in haar meest wilde gedaante maakt dat dit de absolute bucket list koploper is voor elke natuurliefhebber

Lustrumreis Kroatië

Wij begrijpen er helemaal niets van, maar het verrassende Kroatië vormt nog altijd het best bewaarde geheim van Oost-Europa. Ongelofelijk, want het altijd zwoele zomerweer, de ruim duizend ongerepte eilanden en de dramatische kustlijn maken van Kroatië de Rivièra van de Balkan.

Lustrumreis Macedonië

Een land zo onondekt maar o zo prachtig! Macedonië heeft de ideale ingrediënten voor een perfecte lustrumreis. Van adembenemende meren tot machtig mooie berglandschappen. Ook de steden zijn een bezoek meer dan waard. Jullie kunnen (S)kopje onder tijdens een walking tour door de hoofdstad of kajakken door de indrukwekkende Matka Vallei. Alles is hier mogelijk!

Lustrumreis Madagaskar

Als we één land uniek mogen noemen, dan is het Madagaskar wel. Rond de 165 miljoen jaar geleden scheidde dit prachtland zich van het continent Afrika, waardoor het planten- en dierenrijk zich geïsoleerd ontwikkeld heeft met een unieke flora en fauna tot gevolg!

Lustrumreis Marokko

Ontdek tijdens jullie lustrumreis de authentieke tradities van dit volk van Arabieren, Berbers en Islamieten en beleef samen sprookjesachtige avonturen in deze oase van mierzoete muntthee en outdoor adrenaline kicks!

Lustrumreis Mexico

Het was Spanjaard Hernán Cortez die in het kielzog van Columbus het eerst voet aan land wist te zetten in het tegenwoordige Mexico. Op zoek naar goud en andere kostbaarheden stuitte hij echter op tropische stranden, dichte jungles, machtige vulkanen en bovenal een unieke archeologische schatkamer vol overblijfselen van mysterieuze beschavingen.

Lustrumreis Montenegro

Op zoek naar een reis met machtige berglandschappen, mooie stranden en veel adrenaline? Boek dan jullie volgende lustrumreis naar Montenegro! Dit land, met een kustlijn van ongeveer 300 kilometer, heeft een van de mooiste kusten van Europa. Hier wil je zijn terwijl je met een koud biertje in de hand op een bootje voor de kust dobbert.

Lustrumreis Namibië

Het surrealistische rode duinlandschap van de Namib woestijn is waar dit fabelachtige land haar naam aan te danken heeft. Deze eindeloze zandvlaktes vormen de oudste woestijn ter wereld waar sommige planten al langer dan duizend jaar groeien.

Lustrumreis Nepal

Nepal, gelegen in Zuid-Azië en omringd door India en Tibet, biedt een unieke combinatie van prachtige landschappen, wildlife en een waanzinnige cultuur. Na een verwoestende aardbeving lag het leven volledig overhoop maar nu dat langzaamaan weer flink is verbeterd vinden reizigers steeds beter hun weg naar dit prachtige land.

Lustrumreis Nicaragua

Dit uitgestrekte ‘Land van Meren en Vulkanen’ is een nog relatief onbekend pareltje tussen de Stille Oceaan en de Caribische Zee. Maar vergis je niet. Voor gedurfde lustrum reizigers die in de voetsporen van Spaanse veroveraars durven te treden wacht een wereld vol avontuurlijke schatten.

Lustrumreis Oeganda

Oeganda, een land dat bij velen op de wishlist staat vanwege de berggorilla’s die hier nog in het wild te spotten zijn! Het is gelegen in Oost-Afrika, grenzend aan onder andere Kenia en Tanzania, maar veel minder toeristisch dan beide landen. Oeganda staat vooral bekend om de grote diversiteit in natuur, de vriendelijke locals en de wildparken. Deze parken die ideaal zijn voor safari’s bestaan grotendeels uit felgroen tropisch regenwoud wat de leefruimte is van onder andere olifanten, nijlpaarden, giraffen en chimpansees.

Lustrumreis Oman

Oman is gelegen in het Midden-Oosten en grenst aan de Verenigde Emiraten, Yemen en Saudi-Arabië. Tot 1970, toen de huidige Sultan genaamd Qaboos zijn vader van de troon stootte, was Oman een onderontwikkeld land en bijna volledig afgesloten voor de buitenwereld. Vanaf het moment dat Sultan Qaboos aan de macht kwam, is het land volledig opgebloeid en wordt er veel geld en aandacht gestoken in toerisme en educatie. De Omani’s zijn erg trots op hun land en staan bekend om de extreme gastvrijheid. Het is dan ook eerder regel dan…

Lustrumreis Panama

LUSTRUMREIS PANAMA – An undiscovered Paradise! Panama, een land in Centraal Amerika dat grenst aan Costa Rica en Colombia. Het land staat vooral bekend om het Panamakanaal. Een 81 kilometer lang kanaal waardoor het scheepverkeer een korte route kan nemen van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan, of andersom.

Lustrumreis Peru

‘What would Indiana Jones do?’ Serieus, waar te beginnen? Want met zo’n enorme overvloed aan legendes, mythes en archeologische schatten is Peru het avonturenland bij uitstek! Kies voor een ultieme lustrumreis naar het magische Peru en ontdek zelf de raadselachtige iconen van het vergane Inca rijk.

Lustrumreis Polen

Hoewel Polen vroeger altijd tot Oost Europa werd gerekend, zijn de westerse tijden sinds de toetreding tot de Europese Unie ook hier aangebroken. Dit land van rijke tradities en prachtige natuur maakt de laatste decennia een stormachtige ontwikkeling door.

Lustrumreis Portugal

      Portugal, één van onze favoriete bestemmingen. En dan is dit niet stiekem alleen door het groot aantal surfers dat hierheen komt ;). Portugal is mega veelzijdig, en heeft een goede afwisseling van mooie stranden, natuur, party en avontuur. Bezoek de romantische wijken in Lissabon, plof neer op één van de prachtige stranden van de Algarve of proef de beste port rechtstreeks uit de Douro Vallei. De mensen in Portugal zijn erg vriendelijk en je zal merken dat oude tradities hier nog leven. De gekleurde huisjes […]

Lustrumreis Slovenië

      Wist je dat Slovenië het enige land ter wereld is met het woord love in de naam? En dat is geen toeval! Slovenië heeft zo veel om verliefd op te worden. Van de geweldige natuur tot vele gezellige steden en van mooie bezienswaardigheden tot een ruim aanbod aan leuke activiteiten. Bezoek tijdens je reis de hoofdstad Ljubljana voor een goede stapavond of maak een bezoek aan hét Toscane van Slovenië, Brda. Je vindt hier prachtige meren, watervallen, blauwe rivieren en mooie kloven. Voor de echte […]
sri lanka trein

Lustrumreis Sri-Lanka

Marco Polo beschreef Sri Lanka als het mooiste eiland van deze grootte in de wereld. Nou zijn we knap bijdehand, maar wie zijn wij om deze beste man tegen te spreken? Dit kleine eiland verleidt namelijk al eeuwenlang reizigers uit alle hoeken van de wereld.

Lustrumreis Tanzania

Hoewel Ernest Hemingway Arfrika’s hoogste berg wereldberoemd maakte met zijn boek ‘The Snow of Kilimanjaro’, is de machtige kolos al eeuwenlang het hoofdonderwerp van vele mythen en legendes van het Masai volk.

Lustrumreis Thailand

Allen verlangend naar de bedwelmende geuren van de avondmarkt van Chiang Mai, de kolossale Boeddhabeelden en rimpelloze lotusvijvers van Sukhothai, de beruchte full moon parties van Koh Phi Phi en het intense gejuich tijdens een van de vele Muay Thai bokswedstrijden.

Lustrumreis Tsjechië

Hoewel de Tsjechische Republiek pas werd opgericht tijdens de Fluwelen Revolutie in 1993, heeft dit jonge land een ongekende hoeveelheid historische schatten uit een ver verleden. Tijdens deze budgettrip naar Praag beleef jij met je al je vrienden een onvergetelijke lustrumreis terug in de tijd.

Lustrumreis Verenigde Staten

“Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.” schreef Jack Kerouac in zijn beroemde Amerikaanse reisverslag ‘On The Road’.

Lustrumreis Vietnam

Als een lang gerekt lint omarmt Vietnam de uiteinden van Zuid-Oost Azië. Dit land op haar smalste punt slechts 40 kilometer breed. Toch puilt het uit van de adembenemende natuurlijke schoonheid, moderne steden, unieke erfgoed en de talrijke avonturen die hier werkelijk overal op de loer liggen.

Lustrumreis Zuid-Afrika

Waar Zuid-Afrika tot enkele decennia geleden nog werd gezien als het meest pijnlijke voorbeeld van raciale scheiding, heeft het land zich onder de inspirerende leiding van Nelson Mandela weten te ontwikkelen tot een gelijkwaardige ontmoetingsplek voor blank en zwart.

Een reisvoorstel op maat ontvangen?