Lustrumreis Costa Rica – ¡Pura Vida!

Jungle meets strandparadijs meets avonturenland

Het goede pure leven komt je in Costa Rica van alle kanten tegemoet. Letterlijk. “Pura Vida!” roepen de mannen en vrouwen (in de volksmond ook wel ‘Ticos’ en ‘Ticas’ genoemd) elkaar hier van elke straathoek toe. Het nationale credo, zo lijkt het. Soms als groet, afscheid, vraag of gewoon als bevestiging. Je kan het ze moeilijk kwalijk nemen want het pure leven lijkt hier te zijn uitgevonden. Trots zijn de Costa Ricanen, op hun paradijselijke land. En terecht. Superlatieven schieten tekort. Verzamel je jaarclub, dispuut of vriendengroep en laat je tijdens je lustrumreis meevoeren in de verleidelijke en relaxte levensstijl, de intense natuurpracht, de bruisende uitgaanscentra van Límon of San Jóse, de verlaten zonovergoten stranden en de oneindige lijst met mogelijke avonturen.

Wil je deze geniale lustrumreis net iets unieker maken, combineer deze dan met het prachtige Nicaragua. Bekijk onze reis naar Nicaragua hier!

REIS HIGHLIGHTS

 • White-water raften, midden in de jungle langs oude dorpen en inheemse stammen
 • Canopy tour in de groene juweel Monteverde, dwaal tussen de metershoge boomtoppen
 • Uran Chirripo Loop: trekking door het Chirripo National Park (Talamance Mountain)
 • Zip-linen op 200 meter hoogte in Arenal, plus de angstaanjagende Tarzan-Swing voor de ware daredevils
 • Slenter door de koloniale binnensteden van Límon of San Jóse: van rijke musea naar de beste barren en clubs

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 11 uur vliegen
 • Proef: Casado, traditioneel gerecht met bonen, rijst en gefrituurde banaan
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Activiteiten lustrumreis Costa Rica

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

Met ruim 1200 kilometer kustlijn, uitgestrekte beschermde natuurreservaten (meer dan een kwart van het land!) en zo’n 500.000 verschillende plant- en diersoorten is Costa Rica goed voor zo’n 5% van de wereldwijde biodiversiteit. Ongekend voor zo’n klein landje met maar 4,5 miljoen inwoners. En dat merk je.

Jungles en tropische stranden

Waar je ook gaat of staat, overal vind je in mist gehulde jungles, vulkanische kratermeren met stomende hot springs, verlaten hagelwitte stranden en overweldigende tropische regenwouden. Hoe je ze wil verkennen is aan jou! Wij zijn je gids door dit duizelingwekkende avonturenland. Te voet, of liever te paard, de bergtoppen verkennen? Regelen we voor je. Liever heerlijk versuft van je cocktail of cervezas lekker bij-bruinen op het tropisch strand? Groot gelijk. Wij zouden het ook niet kunnen laten. Of ben je ook in het buitenland altijd op jacht naar die perfecte surf break? Expert of beginner; geen probleem. Het duurde even maar inmiddels hebben we de locals de beste geheime en verlaten stranden weten te ontfutselen.

Raften door de wildernis

Voor de adrenaline junkies laten we kayaks en wild water rafts aanrukken. Lekker je mannelijkheid of girlpower botvieren op white-water stroomversnellingen dwars door de jungle op een type 3-4 rivier (schaal van 5!). Met brulapen, ara’s, kaaimannen en toekans en misschien zelfs wasberen als aandachtige toeschouwers. We wachten je verder down river op om je weer op te warmen. Kijken hoe groot je mond nog is als je je van een van de zip-lines in de jungle hebt gestort, of zelfs de Tarzan Swing van je bucket list weet af te strepen. Heldenverhalen zijn niet te koop, maar wel hier verkrijgbaar. Bekt wel zo lekker, als dat lustrumboek of die almanak over een jaar of tien weer uit de kast wordt getrokken.

Vragen? Stuur ons een berichtje!

Vrijblijvende offerte

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze lokale partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

pief paf poei panama

JC Pief Paf Poei

“Nadat Nicaragua niet meer mogelijk bleek door de uit de hand gelopen politieke situatie daar, heeft Bohemian Birds alles op alles gezet om alsnog een geweldige lustrumreis naar Panama te verzorgen. Bohemian Birds was erg flexibel en behulpzaam in het samen opstellen van een lustrumreis die aansluiting vond bij onze voorkeuren, en dit alles in een bijzonder nijpende situatie. We hebben een onvergetelijke 16 dagen in Panama gehad en willen het een ieder aanraden om naar Panama te gaan met Bohemian Birds!”

La Cucaracha

“Wij zijn in maart 2018 met een groep van 42 meiden naar Bali geweest via Bohemian Birds. De strakke organisatie zorgde ervoor dat alles goed verliep en wij ons nergens zorgen over hoefden te maken. De accommodaties, het vervoer, de restaurants en de activiteiten overtroffen de hoge verwachtingen en hebben samen voor een TOP Lustrumreis gezorgd. De samenwerking met Bohemian Birds was superfijn. Er werd precies geluisterd naar onze wensen en ze hebben ons enorm geholpen!! We hebben genoten en we zullen deze reis niet snel vergeten!”

Frederieke - P.L.E.I.A.D.I.S

"HEEL erg bedankt voor jullie geweldig georganiseerde reis! Het was fantastisch en iedereen heeft volop genoten! De gids Edgar is onze beste vriend geworden en iedereen heeft een reis gehad die ze nooit zullen vergeten."

JC Shotgun

"Bohemian Birds levert wat ze beloven - en meer. Goed voorwerk en afstemming, unieke accommodaties waaronder een National Geographic Lodge, ordentelijke service ter plekke en een zeer gevarieerd programma. Ballonvluchten, quads, bergtoppen en scenic drives - de perfecte combinatie voor een (zoveelste) lustrumreis."

TSTV Lacoste

"Met 80 man naar Boedapest voor ons 10e lustrum: kei gaaf! De lustrumcommissie heeft het inhoudelijke programma geregeld, maar we hadden Bohemian Birds niet willen missen. Ze hebben vlucht, hotel en transfers geregeld. De hulp bij last minute omboekingen en een verloren paspoort tijdens de reis: dat hadden we zelf niet zo goed kunnen doen. Helemaal top!"

JC Barracuda

"Bohemian Birds Inspireert! Onze lustrumreis naar Cuba was te gek! Al bij de eerste intake wisten ze ons uit te dagen om wilde ideeën waarheid te maken. We kregen volledig maatwerk en geen verzoek bleek te gek. Het contact is prettig, snel en laagdrempelig. Eenmaal op Cuba werden alle verwachtingen nogmaals overtroffen; alles, ècht alles, was tot in de puntjes georganiseerd. Bohemian Birds maakt haar belofte echt waar!"

Het Senaat van het A.S.C./A.V.S.V.

"Onze reis met het A.S.C./A.V.S.V. Senaat naar Jordanie was waanzinnig! Tot in de puntjes geregeld, een afwisselend programma met zon, zee, jeeps en cultuur - alles wat we wilden!"

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in drie stappen:

1. Koffie / biertje

We nodigen jullie graag uit voor een kop koffie of een goudgele rakker bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken!

2. Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

3. Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.