Lustrumreis Mexico – Mexico, Mexi-iiico!

Imposante Maya tempels, paradijselijke stranden & sensuele salsa.

Het was Spanjaard Hernán Cortez die in het kielzog van Columbus het eerst voet aan land wist te zetten in het tegenwoordige Mexico. Op zoek naar goud en andere kostbaarheden stuitte hij echter op tropische stranden, dichte jungles, machtige vulkanen en bovenal een unieke archeologische schatkamer vol overblijfselen van mysterieuze beschavingen. Samen met zijn nietsvermoedende ontdekkingsreizigers was hij ongetwijfeld met stomheid geslagen bij de aanblik van de vele kolossale tempels en piramides die het volk van Azteken en Maya’s hier liet verrijzen. Mexico’s ongekende wereldwonderen! Inclusief Salma Hayek natuurlijk, al zou dat nog enkele eeuwen duren.. Vandaag de dag vormt Mexico de ideale lustrumreis voor groepen vrienden die op zoek zijn naar de perfecte mix van overweldigende natuur, koloniale steden, tongstrelende cuisine, werelderfgoed parels en tropische bountystranden. Si? Si!

REIS HIGHLIGHTS

 • Boottocht door de Sumidero Canyon
 • Ruïnes van Teotihuacan
 • Perfect te combineren met de bounty eilanden van Belize
 • Cuzama cenotes
 • Mangrove kajakken Bacalar

HANDIGE TIPS

 • Reistijd: ± 12 uur vliegen
 • Proef: Alcohol van de Maguey plant; tequila, mezcal of pulque
 • Lokale uitgaven:
 

FOTOS LUSTRUMREIS

Activiteiten

 

Wat kan je doen op lustrumreis?

Daar staan jullie dan, midden in Mexico City! Deze metropool met meer inwoners dan ons hele land bij elkaar, staat bol van de koloniale architectuur. Ontdek samen met een ervaren gids de grootste geheimen van de stad en staar naar de besneeuwde toppen van de machtige Popocatépetl en Ixtaccíhuatl die deze stad omringen. ’s Avond kunnen jullie kennis maken met het befaamde uitgaansleven van de stad om een wervelende kickoff te geven aan de avonturen die komen gaan.

Cultuur snuiven in Teotihuacan

Te beginnen met de eeuwenoude stad van Teotihuacan, op slechts een uur rijden buiten de stad. Rond 500 na Chr. telde Teotihuacán zo’n 200.000 inwoners, 600 piramides en 100 paleizen! Verken via de centrale boulevard (’De Laan van de Doden’..) de onvergetelijke hoogtepunten van deze mysterieuze citadel: de zonnepiramide, de maanpiramide en de tempels van Quetzalcoatl. Vraag jullie eigen gids de oren van het hoofd over alle legendes en mythes die rond deze plek heersen. Via een korte vlucht naar Villahermosa komen jullie vervolgens aan in Tapijulapa waar de dichte mistige jungle verkent gaat worden tijdens een prachtige hike. Jullie gaan hier zelfs overnachten!

Angstaanjagende ziplines en authentieke salsa

Hopelijk houden de nachtelijke junglegeluiden jullie niet wakker want de volgende dag is alle aandacht en moed nodig om jullie van de angstaanjagende ziplines af te storten! Bijgekomen van de schrik? Dan trekken we verder het schiereiland Yucatan in, op weg naar kustplaats Campeche. Hier is het tijd om die stijve Hollandse heupen eens goed los te gooien tijdens een authentieke salsa-workshop. Jezelf in het zweet gewerkt? Neem dan een duik in de sprookjesachtige Cuzama cenotes: ondergrondse kalksteen holtes gevuld met super helder water!

Maya’s in Chitzen Itza

Volgende stop: het wereldberoemde Chichén Itzá. De meest bekende en best gerestaureerde Maya site op aarde. Wonderlijk, indrukwekkend, mysterieus: woorden schieten hier te kort! Zeker als je hoort dat de helling van de piramides zo is gekozen dat afgehakte hoofden van de top eenvoudig helemaal naar beneden rolden! Na een lange kayaktocht op het prachtige meer van Bacalar brengen jullie de laatste dagen van dit Mexico avontuur uiteindelijk door aan het strand van Playa del Carmen, het beruchte Cancún of zelf op de Bounty eilanden van Belize! Tik hier die laatste paar Corona’s weg en proost op een geweldige lustrumreis!

Vragen? Stuur ons een berichtje!

Vrijblijvende offerte

Waarom bij ons boeken?

 • Bucket List - een reiservaring, op basis van jouw wensen, voor jou in elkaar gezet door je eigen Bucket List Consultant. Inspiratie voor de Bucket List van je vrienden gegarandeerd!
 • World class - in samenwerking met onze lokale partners van wereldklasse ontwerpen we een ervaring met de tofste activiteiten, gidsen, transport en accommodatie. Kies uit 7 continenten en bijna 200 landen, keuzestress? Give us a call!
 • Fair - binnen het door jou aangegeven budget ontwerpen we de ultieme trip.
 • Persoonlijk - heb jij al een eigen Bucket List Consultant? Persoonlijk contact en advies gegarandeerd.

Ervaringen

La Cucaracha

“Wij zijn in maart 2018 met een groep van 42 meiden naar Bali geweest via Bohemian Birds. De strakke organisatie zorgde ervoor dat alles goed verliep en wij ons nergens zorgen over hoefden te maken. De accommodaties, het vervoer, de restaurants en de activiteiten overtroffen de hoge verwachtingen en hebben samen voor een TOP Lustrumreis gezorgd. De samenwerking met Bohemian Birds was superfijn. Er werd precies geluisterd naar onze wensen en ze hebben ons enorm geholpen!! We hebben genoten en we zullen deze reis niet snel vergeten!”

Frederieke - P.L.E.I.A.D.I.S

"HEEL erg bedankt voor jullie geweldig georganiseerde reis! Het was fantastisch en iedereen heeft volop genoten! De gids Edgar is onze beste vriend geworden en iedereen heeft een reis gehad die ze nooit zullen vergeten."

JC Shotgun

"Bohemian Birds levert wat ze beloven - en meer. Goed voorwerk en afstemming, unieke accommodaties waaronder een National Geographic Lodge, ordentelijke service ter plekke en een zeer gevarieerd programma. Ballonvluchten, quads, bergtoppen en scenic drives - de perfecte combinatie voor een (zoveelste) lustrumreis."

RVSV Dispuut

"Bohemian Birds heeft ons maar liefst één jaar lang fantastisch geholpen bij het organiseren van dé ultieme lustrumreis voor ons dispuut. Ze stonden altijd klaar voor onze vragen, suggesties en wijzigingen, hoe last-minute het ook was. Dit heeft geresulteerd in een geweldige lustrumreis in Boedapest om nooit te vergeten. Team Bohemian Birds: super bedankt namens ons allemaal!"

TSTV Lacoste

"Met 80 man naar Boedapest voor ons 10e lustrum: kei gaaf! De lustrumcommissie heeft het inhoudelijke programma geregeld, maar we hadden Bohemian Birds niet willen missen. Ze hebben vlucht, hotel en transfers geregeld. De hulp bij last minute omboekingen en een verloren paspoort tijdens de reis: dat hadden we zelf niet zo goed kunnen doen. Helemaal top!"

JC Barracuda

"Bohemian Birds Inspireert! Onze lustrumreis naar Cuba was te gek! Al bij de eerste intake wisten ze ons uit te dagen om wilde ideeën waarheid te maken. We kregen volledig maatwerk en geen verzoek bleek te gek. Het contact is prettig, snel en laagdrempelig. Eenmaal op Cuba werden alle verwachtingen nogmaals overtroffen; alles, ècht alles, was tot in de puntjes georganiseerd. Bohemian Birds maakt haar belofte echt waar!"

Het Senaat van het A.S.C./A.V.S.V.

"Onze reis met het A.S.C./A.V.S.V. Senaat naar Jordanie was waanzinnig! Tot in de puntjes geregeld, een afwisselend programma met zon, zee, jeeps en cultuur - alles wat we wilden!"

De Commissie van het A.S.C./A.V.S.V

"Met De Commissie van het A.S.C./A.V.S.V. maakten wij een fantastische reis naar Zuid-Afrika. De 5-daagse safari in het Kruger park was één van de hoogtepunten! Bohemian Birds had alles goed geregeld en ook aanpassingen tijdens de reis (via Whatsapp!) verliepen soepel. Voor ons een 10 uit 10!"

Hoe werken wij?

Wij helpen jou met het legen van je bucket list in drie stappen:

1. Koffie / biertje

We nodigen jullie graag uit voor een kop koffie of een goudgele rakker bij ons op kantoor om je bucket list te bespreken!

2. Voorstel

Op basis van de bucket list van jou en je vrienden maken we een op maat gemaakte offerte die uiteraard ook via je mobiele telefoon goed te bekijken en te delen is met je vrienden. We vernemen graag je feedback op ons voorstel en kunnen waar nodig nog aanpassingen maken.

3. Leeg je Bucket List

We nemen je al het werk uit handen. Het enige wat jullie moeten doen is zorgen dat iedereen op tijd in dat vliegtuig zit. En het grote bucket list afstrepen kan beginnen.