Inspiratie

Waarom incentive travel? Lees hier de benefits!

Incentive reis

Definitie incentive travel 

Incentive reizen zijn een type bedrijfsreis die valt onder het acroniem – MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions). Dergelijke reizen worden overwegend gebruikt met als hoofddoel de verkoop binnen een bedrijf te verhogen. De meest geciteerde definitie is die van SITE (Society for Incentive Travel Excellence): “Incentive travel is a global management tool that uses an exceptional travel experience to motivate and/or recognize participants for increased levels of performance in support of organizational goals”. Melissa van Dyke, voorzitter van de IRF (Incentive Research Foundation), vult hierbij aan dat dergelijke bedrijfsreizen organisaties helpt om effectieve strategieën voor motivatie en prestatieverbetering te ontwikkelen.

Trends en ontwikkelingen 

Goed nieuws.. Incentive travel is booming! Steeds meer werkgevers zien de potentie die dergelijke bedrijfsreizen met zich mee brengt. Het IRF meldt dat het aantal incentive reizen ten opzichte van vorig jaar exponentieel is gegroeid. Het gemiddelde budget wat voor een incentive reis wordt neergeteld is €2.200,- per persoon. Bedrijven zijn voor dit bedrag met name opzoek naar specifieke reizen die echt een unieke ervaring bieden. De vijf belangrijkste trends en ontwikkelingen die zo’n unieke ervaring bieden zijn: educatieve content, expeditie reizen, belevingsreizen, back to basic experiences en personalisatie. Verder worden tropische bestemmingen binnen 4 uur vliegen steeds populairder. Bekijk hier onder andere de top 5 eilanden binnen Europa en hier de top 5 bestemmingen in Spanje.

Effectiviteit van incentive reizen (werkgevers)

Incentive reizen hebben invloed op zowel werkgevers als werknemers. Voordelen voor de werkgevers zijn onder andere het faciliteren van communicatie- en netwerkmogelijkheden. Verder moedig je een bepaalde bedrijfscultuur aan met sociale interactie. Hierdoor wordt er een prettige werksfeer gecreëerd waardoor de loyaliteit binnen het bedrijf wordt versterkt. Werknemers voelen zich prettig op de werkvloer en zijn gemotiveerd om doelen te behalen. Dit enthousiasme, wat ook wordt uitgestraald naar de afnemers, wordt gecreëerd door incentive travel. Werknemers zijn bereid om harder te werken, succesvoller te zijn en collega’s mee te nemen in die positieve drive.

Behoefte werknemers 

Iedereen heeft de behoefte om erbij te horen en gerespecteerd te worden binnen een bedrijf. Dit uit zich in veiligheid, gezondheid, rust, tevredenheid en jezelf belangrijk voelen op de werkvloer. Beloond worden na geleverde inspanning creëert trots, overwinningsgevoel en succes. De sociale status binnen het bedrijf wordt daardoor verbeterd en succesvolle medewerkers zijn gelukkiger! Volgens McIntosh zijn 4 soorten motivatie relevant voor een onvergetelijke incentive reis:

  1. Fysieke motivatie – rust, gezondheid, sport
  2. Culturele motivatie – andere culturen ervaren en leren kennen
  3. Interpersoonlijke motivatie – nieuwe contacten leggen
  4. Status en reputatie motivatie

Ben je overtuigd van de voordelen van een bedrijfsreis?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies