Inspiratie

Trends & ontwikkelingen voor incentive reizen

Incentive Travel - vliegtuig

Hoe gaat jouw volgende incentive reis eruitzien volgens de nieuwe trends?! Volgens de online magazines Eventbranche en Incentivemag vindt er een economische groei plaats waardoor er weer out-of-the-ordinary trends zijn ontwikkeld in de incentive reisbranche! Hierdoor hebben wij de 5 meest interessante bucket list trends voor jullie op een rij gezet! Welke triggert jou het meest?

1. Educatieve content

Leerzame inhoud in een incentive reis… Hoe dan? Een incentive reis, wat de naam natuurlijk ook definieert, is een beloningsreis waarbij de werkgever een team wil belonen wanneer een ‘veelal zakelijke’ doelstelling behaald is. Tegenwoordig is de bedrijfsreizen markt meer conservatief, om talent aan te trekken en te behouden worden originele en leerzame bedrijfsreizen steeds relevanter! Ook vanwege de WKR is het zeer aantrekkelijk om een deel van de incentive reis in te vullen met educatieve content. Bohemian Birds heeft een vernieuwend concept waarbij unieke activiteiten en unieke accommodaties worden gecombineerd met fun en educatie. Je zal volledig ontzorgd worden met als eindresultaat; een op maat gemaakt reisproduct speciaal gemaakt voor de doelstellingen van jouw bedrijf!

Educatief

2. Expeditie reizen 

Je kent het vast wel; Expeditie Robinson! De laatste jaren is het gigantisch populair om een expeditie in een incentive reis te vlechten. Echter draait het bij Expeditie Robinson meer om het individu, tijdens de bedrijfsreizen waarbij expedities zijn toegevoegd gaat de strijd tussen 2 of meerdere teams. Zoals hierboven beschreven worden steeds meer incentive reizen gecombineerd met educatieve content, een expeditie is hier een vorm van. Waarom? Omdat snelheid, creativiteit, intelligentie en een goede samenwerking de sleutelwoorden tot succes zijn. Er zullen vaardigheden ontwikkeld worden zoals vertrouwen, leidinggeven, intuïtie, inzicht en communicatie. Het is de ultieme vorm teambuilding zonder het vakantiegevoel en de fun uit het oog te verliezen! 

Hike

3. Belevingsreizen 

Beleving is een erg belangrijk aspect op een bedrijfsreis, en dat is volgens ons ook erg logisch. Als jij als werkgever veel geld uitgeeft voor een bedrijfsreis, wil je ook dat jij en jouw team de reis intens zullen beleven. Iets unieks waarbij alle zintuigen worden geprikkeld! Deze manier van beleving is te waarborgen door middel van bijzondere herinneringen, geluiden en belevingen waarbij de groep en jijzelf een gevoel creëert. Denk aan een unieke locatie, back to basic, midden in de jungle waar het team dichter bij elkaar komt. Denk bij beleving bijvoorbeeld aan het spotten van 3 orka’s tegelijk of het geluid van een blazende F1 auto bij de Grand Prix in Monaco. De experience van een 4×4 woestijntrekking, de buitengewone luxe in dat ene hotel of die ene activiteit waardoor het team hechter is geworden!

Beleving raften

4. Back to Basic 

Je eigen huis bouwen, je eigen eten verzamelen, vuur maken, vissen vangen en meer, vind jij dat ook helemaal te gek? ‘Back to Basic’ is een echte upcoming trend binnen de robuuste bedrijfsreizen markt. Een hele week in de wildernis wordt hier niet mee bedoeld, al is dat natuurlijk wel mogelijk. Vaak wordt zo’n trip gecombineerd met een luxe incentive reis, om bij te komen van de unieke experience. Ontwikkel samen met de leiders, de denkers, de doeners en de creatievelingen binnen jouw team een perfecte samenwerking die je op de werkvloer terug gaat zien. 

Back to Basic

5. Personalisatie 

De trend om een out-of-the-ordinary trip te beleven is al langer een trend in de B2C markt maar wordt steeds populairder in de B2B reiswereld. Degene die verantwoordelijk is voor het organiseren van een incentive reis wil graag persoonlijk contact met de specialisten. De bedrijfsreis zal volledig volgens de wensen, behoeften en visie van het bedrijf gemaakt moeten zijn. Het personaliseren van een reis wordt dan ook steeds relevanter voor bedrijven. Een voorbeeld is het creëren van een huisgevoel door particuliere accommodaties, accommodaties met specifieke bedden of specifieke muziekinstallatie en/of drank. Maatwerk bij het organiseren van incentive reizen is dan ook het onderscheidend vermogen waarmee jij volledig ontzorgd wordt. Reizigers die op personeelsreis zijn willen zich het gehele klant-traject geen zorgen maken en alles dient tot in de puntjes verzorgd volgens de wensen van het bedrijf.

Op maat

Wil jij ook op reis?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies