Inspiratie

Waarom zijn personeelsreizen belangrijk?

Hiking in Los Angeles

Personeelsreizen

Personeelsreizen worden vaak ingezet als incentive voor het personeel van een bedrijf. Het is vaak een beloning die in vooruitzicht wordt gesteld als een bepaalde (zakelijke) doelstelling is behaald. Zoals de naam al verklapt zijn het reizen waarbij het teambelang op de voorgrond staat. Maar waarom zijn personeelsreizen nu zo belangrijk? Het is bewezen dat het ondernemen van bedrijfsreizen erg relevant is voor het behalen van succes binnen een bedrijf. Het is natuurlijk mogelijk om jouw team te belonen met een geldbonus, iets dat veel ondernemers doen. Maar wat gebeurt er nu als je een onvergetelijke incentive reis organiseert?

Groep mensen op reis tijdens zonsondergang

Personeel

Net zoals veel elementen in het bedrijfsleven is goed functionerend personeel ook een proces. Vaak leveren medewerkers onbewust of bewust niet de creativiteit, loyaliteit, betrokkenheid en kwaliteit. Dit heeft te maken met waardering! Het proces waarbij een medewerker zich steeds meer gewaardeerd voelt en daardoor comfortabeler is op de werkvloer creëert ontwikkeling. Het belonen van personeel met een legendarische reis is onbetwist één van de beste motivaties. Personeel zal door dit beloningsproces meer inzet tonen, loyaler zijn, persoonlijke doelstellingen behalen en bovenal beter gemutst zijn. Het team wordt bijvoorbeeld hechter door die unieke avond in de jungle bij het kampvuur na het raften. Ook de interne communicatie verbetert door tailor made teambuilding activiteiten zoals een regatta met communicatietrainers. Een belangrijke beloning, zowel voor het personeel als het bedrijf.

Bloei

Succes

Goed en gelukkig personeel resulteert in succes. Het is een sneeuwbaleffect van positiviteit, ambities, kwaliteit en terugverdientijd. Als werknemers zich comfortabel en gewaardeerd voelen binnen een bedrijf stralen zij dit uit naar de buitenwereld. Deze uitstraling creëert vertrouwen, inspiratie, kwaliteit en goede communicatie naar klanten. De formule luidt; gelukkig personeel = gelukkige klanten. Het is bewezen dat het rendement door het realiseren van personeelsreizen met 40% toeneemt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de ROI die een bedrijfsreis met zich meebrengt. Echter is het wel belangrijk dat de incentive reis goed geregeld wordt, het moet tenslotte een unieke ervaring zijn die succes genereert! 

Succes

WKR

Zodra jij het personeel trakteert op bijvoorbeeld een incentive reis naar Lissabon, zullen de kosten hiervan in de vrije ruimte vallen en dus niet binnen de Werk Kosten Regeling (WKR). Dit betekent dat jij als werkgever een eindheffing van 80% aan loonbelasting moet betalen bovenop het bedrag dat de reis zal gaan kosten. Dit is echter te voorkomen. Benieuwd hoe je het personeel alsnog kunt belonen met een incentive reis die een stuk goedkoper uitvalt dan verwacht?

Do something great

Wil jij ook een bedrijfsreis maken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies