Azië

7 must-do's in Zuid Korea

Zuid korea

Wil je op (lustrum)reis naar een unieke, nog onontdekte bestemming? Dan is Zuid-Korea misschien wel de plek voor jou! Vaak schrikt het mensen een beetje af omdat het grenst aan het angstaanjagende Noord-Korea. In Zuid-Korea is het echter totaal anders! Met een fantastisch landschap, groene rijstvelden, geweldige steden en eeuwenoude cultuur is Zuid-Korea een parel van een land die je eens bezocht moet hebben. En wat je daar dan sowieso moet doen als je er bent, lees je hier!

Waarom Zuid-Korea

Dit indrukwekkende land werd in 1953 door de Koreaanse Oorlog in 1953 verdeeld in Noord en Zuid-Korea. Het communistische Noord-Korea is nu totalitaire dictatuur en daarmee ontoegankelijk voor de buitenwereld. Veel mensen denken dat dit ook zo is in Zuid-Korea, maar dat is niet zo.

Zuid-Korea wordt de laatste jaren een steeds gewildere bestemming voor reizigers die wel van wat avontuur en uitdaging houden. De mix tussen super moderne steden, traditionele dorpen een de mooie natuur, maakt Zuid-Korea een unieke bestemming om eens te bezoeken.

Must-do's in Zuid-Korea

Gyeongbokgung

 

Zuid korea 1

Als een feniks is het belangrijkste paleis van Seoel meerdere keren herrezen uit de as van vernietiging. Hordes toeristen hebben tegenwoordig de duizenden regeringsfunctionarissen, geleerden, soldaten en bedienden die hier ooit woonden vervangen. Het hele complex bestond ooit uit 500 gebouwen, dus trek zeker een halve dag uit om Gyeongbokgung te bezoeken. Het paleis is door de eeuwen heen verschillende keren platgebrand door de Japanners, maar is inmiddels weer voor een kwart herbouwd. Bekijk onder andere de ceremonie van de wisseling van de wacht en het National Folk Museum of Korea ernaast. Ook staan er huisjes, een school en een paar winkeltjes.

Gedemilitariseerde Zone

Zuid korea 2

Het Koreaanse schiereiland is al lang verdeeld in twee landen: de Democratische Volksrepubliek Korea (Noord-Korea) en Republiek Korea (Zuid-Korea). De beruchte 250 km lange en 4 km brede bufferzone van de Koreaanse Gedemilitariseerde Zone scheidt de twee landen al sinds 1953. Je kunt deze gedemilitariseerde zone bezoeken tijdens een tour. De gids neemt je mee naar de zwaarst bewaakte grens ter wereld, een enge plaats maar dit kan echt niet missen tijdens jullie reis door Zuid-Korea. Je zult gevechtsklare legers, landmijnen en hekken aan beide kanten zien. Wat een bucket list experience! De Derde Tunnel, ook wel de Tunnel of Aggression, moet je ook gezien hebben. Deze gang is door Noord-Korea ontworpen voor een verrassingsaanval op Seoul, maar hij werd op tijd ontdekt. De capaciteit van de tunnel moest genoeg zijn om 30.000 soldaten per uur naar de andere kant van de grens te brengen!

Gwangjang markt

Zuid korea 3

Deze uitgestrekte stoffenmarkt staat nu vooral bekend als de drukste voedselstraat van Seoul, dankzij de ongeveer 200 eetkraampjes. Het is een bijenkorf van bezienswaardigheden en heerlijke geuren. Foodies komen hier voor onder andere gefrituurde nokdu bindaetteok (een hartige pannenkoek) met makgeolli (melkachtige rijstwijn) erbij.

Seongsan Ilchul-Bong

Zuid korea 4

Deze indrukwekkende, 182 meter hoge, inactieve tufsteen vulkaan, is er één van Jeju-do’s meest indrukwekkende bezienswaardigheden en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. De beboste krater wordt omringd door rotsen en is ideaal voor een kortere hike. Vanaf de ingang duurt het beklimmen van de steile trap naar de kraterrand zo’n 20 minuten. Om de hike met zonsopgang te doen, moet je de overnachten in Seongsan-ri, een slaperig dorpje met genoeg motels en restaurants voor de hikers. Geen early bird? Dan is de wandeling overdag alsnog mooi om te doen.

Saryangdo

Zuid korea 5

Ruige bergen met 400 meter hoge toppen, touwen, ladders en adembenemende uitzichten vinden reizigers hier die op zoek zijn naar een uitdagende hike. De meeste reizigers gaan met de veerboot naar Saryandgo en nemen daar een bus naar de andere kant van het eiland om aan de vijf uur durende trekking te beginnen. Bucket list, check!

Club Octagon

Zuid korea 6

Een beetje partyen hoort er natuurlijk ook wel bij tijdens je reis in Zuid-Korea. Verkozen tot nummer zeven in ’s werelds beste clubs door DJ Mag in 2018, is Octagon een van Gangnam’s beste clubs voor een echte party. Bekende DJ’s komen hier vaak draaien en maken een feestje tot in de vroege uurtjes.

Bukhansan National Park

Zuid korea 7

Het met granieten bergtoppen bedekte Bukhansan Nationaal Park trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen wandelaars en bergbeklimmers. En dat is niet zo gek. De prachtige uitzichten op groene bomen, stromende beekjes en afgelegen tempels maken het park zeker een bezoekje waard. Het is maar 45 minuten met de metro vanaf Seoel, dus het park wordt vooral ’s weekends drukbezocht. De hikes zijn best inspannend, dus neem voldoende water mee!

Klaar om jouw bucketlist te legen in Zuid-Korea?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies