Azië

Bucketlisted: India

India colourfest

Het is onmogelijk om alle to-do’s en bucketlist opties voor India onder elkaar te zetten. Het land is zo immens groot, gevarieerd en rijk aan cultuur, architectuur en activiteiten. Het kleurrijke land in Zuid-Azië zal volgens wetenschappers tussen 2020 en 2030 het land met het hoogste inwonersaantal worden (nu is dat nog China).

Nu is er echter nog meer dan genoeg ruimte voor jou vrij om het mooiste van India te ontdekken en de gaafste plekken en activiteiten van je bucketlist te strepen. We zetten een aantal te gekke opties voor je onder elkaar.

Ontdek Bollywood op de plek van herkomst 

Zie en ontdek waar ‘Hotel Mumbai’ is opgenomen, leer (buik)dansen als een echte Indiër of ontdek meer over de industrie in Film City in Mumbai. India heeft, ongelofelijk maar waar, de grootste filmindustrie ter wereld (gemeten naar het aantal geproduceerde films) en Mumbai is hier het kloppende hart van. De Bollywood cultuur is voor velen van ons relatief onbekend dus wanneer je in India bent kan je de kans bijna niet laten liggen hier meer over te weten te komen!

India Bollywood

Pak een gondeltje in het Venetië van India en dobber door Udaipur

Wanneer je beelden ziet van het magische Udaipur lijkt het soms net alsof je naar een schilderij aan het kijken bent. Fantastische bouwwerken komen uit het water gerezen alsof ze op een spiegel drijven en als de ondergaande zon op het azuurblauwe water kaatst bevindt je je werkelijk in een Indiase droom. Stap op een traditionele gondel en vaar langs de indrukwekkende paleizen voor een onvergetelijke ervaring!

India Udaipur

Leer Indiaas koken met locals en proef de meest bijzondere streekgerechten

De Indiase keuken is één van de meest bekende, diverse en smaakvolle keukens die er is. De rijkdom aan specerijen, kruiden en vruchten zorgen voor een scala aan culinaire opties die weer compleet verschillend kunnen zijn per gebied. Vanwege het verschil in grondtype, klimaat, cultuur, etniciteit of familie is de Indiase keuken haast oneindig. Maar allemaal even heerlijk! Verdiep jezelf in deze rijke culinaire geschiedenis en leer lokale gerechten te koken met Indiërs zodat je voor altijd kunt imponeren met je eigen curry’s 😉

India eten

Ga op kamelensafari door de Thar woestijn 

Wanneer je door de vlakten en zandheuvels van de Thar woestijn kruist lijkt de wereld soms wel verlaten. De stilte en uitgestrekte vlaktes zijn nog indrukwekkender vanaf de rug van een kameel, en het is echt te gek om bij locals aan te schuiven voor thee wanneer je een dorpje voorbij komt. Om het af te maken slaap je ’s nachts midden in de woestijn onder de sterrenhemel voordat je de ochtend erop weer per kameel richting de bewoonde wereld hobbelt!

India Thar Woestijn

Wordt een echte Yogi in Goa 

Er bestaat altijd veel discussie over waar yoga nou precies vandaan komt en waar de oorspronkelijke roots liggen. Wat in ieder geval zeker is is dat je in India op de goede plek bent als je de hindoeïstische techniek onder de knie wilt krijgen of meester wilt worden. Met name in het bijna tropische Goa is het enorm populair en veelvoorkomend. Als je eenmaal volledig zen bent na weer een yoga-sessie kun je erna meteen het helder blauwe water van de Arabische zee in!

India Goa

Probeer tijgers te spotten in het wild

De (Bengaalse) tijger is één van de meest indrukwekkende dieren die je in het wild kunt tegenkomen, en 70% van alle tijgers ter wereld bevinden zich in India. Gelukkig kwam afgelopen zomer het goede nieuws dat voor het eerst in tijden de populatie in India weer gestegen is in plaats van afgenomen. Bandhavgarh-, Kanha- and Ranthambore national parks zijn geweldige plekken om ze met eigen ogen te kunnen zien!

India Ranthambore

Bezoek de roze-, blauwe- en gouden stad 

India is een waanzinnig kleurrijk land en dat is overal in terug te zien. Het eten, de kleding maar zeker ook in de architectuur. Van waanzinnige bouwwerken tot kleine hutjes, het ziet er even uniek uit. Jaipur (the pink city), Jodhpur (the blue city) en Jaisalmer (the golden city) staan specifiek bekend om hun kleurrijke huisjes en gebouwen in op elkaar afgestemde kleur. Erg bijzonder om te aanschouwen!

India Jaipur

Zie van dichtbij hoe imponerend de Taj Mahal is

Last but not least is de Taj Mahal natuurlijk voor iedereen een goede reden om India te bezoeken. Het paleis is haast volledig gemaakt van wit marmer en werd gebouwd door keizer Shah Jahan. Het bouwwerk wordt nog specialer als je weet dat er 22.000 man twintig jaar lang aan gewerkt hebben. Ook zijn er wel 1000 olifanten ingezet om al het materiaal naar de bouwplaats te vervoeren! Impressive..

India Taj Mahal

Inspired by India?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies