Inspiratie

De 5 meest onontdekte steden ter wereld!

Kathmunda in Nepal

Het is natuurlijk gemakkelijk om naar een stad te gaan waarvan je van je vriend(in), oom, tante of scharrel gehoord hebt dat het 100%  de moeite waard is, maar is het niet juíst leuk om naar een stad te gaan waarvan je nog vrijwel niks gehoord hebt? De kans is namelijk groot dat anderen ook nog niet van deze stad gehoord hebben, waardoor het er minder toeristisch zal zijn dan die te gekke beach club op Bali waar je vriendin maar niet over ophoudt. Doe reis inspiratie op door te lezen over deze 5 te gekke steden en breng er snel een bezoekje aan, voordat dit idee ook bij anderen op popt.

1. Novi Sad

Op zoek naar zowel elegantie als ontspanning? Breng dan een bezoekje aan de tweede stad van Servië! Hier vindt het EXIT-festival plaats, het jaarlijks terugkerende muziekfestival, in het Fort van de stad. Van pop tot disco, van metal tot techno: alles is hier te vinden. De verschillende stages gaan schuil tussen eeuwenoude gangen en tunnels, wat dit de unieke locatie maakt voor een festival! Novi Sad wordt ook wel de Europese Jeugdhoofstad van 2019 genoemd en maakt zich op om nog een andere kroon te dragen, die van Europese Cultuurhoofdstad in 2021.

Het oude centrum van Novi Sad is ontzettend multicultureel en door de straten lopen zorgt ervoor dat je je ogen uitkijkt vanwege de Oostenrijks-Hongaarse architectuur. Strijk neer met een biertje aan het Štrand net aan de overkant van de Donau, wat zomers dé plek is om naartoe te gaan.

2. Kathmandu

Het nieuws in 2015 over de aardbeving in Nepal staat vast nog wel in je geheugen gegrift. Hoewel Kathmandu toen in het nieuws kwam als een rouwende stad, is het nu een stad van heropbouw en vernieuwing. De lokale bevolking is hier ontzettend blij mee en dat is te merken; vanwege hun gastvrijheid moet je niet raar opkijken als je uitgenodigd wordt voor een heerlijke maaltijd bij iemand thuis. Daarnaast zijn er het hele jaar door feesten in Nepal, waaronder het lentefeest Holi (ook in India te vieren), waarvoor iedereen in februari of maart de straat op gaat en het een regenboog aan kleuren wordt. Geniet van de tempels, de bezienswaardigheden, geluiden en kleuren van de herrezen stad!

3. Mexico-Stad

De laatste tijd wordt vooral de regio Yucatán druk bezocht en wordt Mexico-Stad soms overgeslagen: zonde! De stad staat namelijk bekend om haar kunst, architectuur en de heerlijke keuken. Zo vullen muurschilderingen de stad en worden er in de keuken sporen van het verleden gecombineerd met moderne innovaties: van tostadas op de markt tot een zevengangendiner in een hippe wijk!

Ontdek de Mexicaanse cultuur door een bezoek te brengen aan de prachtige tempels óf doe dit op een bucket list waardige manier vanuit de lucht tijdens een luchtballonvaart! Zo zie je de bekende Maya tempels zonder tussen de toeristen te staan! Voor de sportievelingen is er ook nog de mogelijkheid om de Iztaccihuatl te beklimmen, de op twee na hoogste vulkaan van Mexico, tijdens een hike. Er is een hele grote kans dat je tijdens deze hike de Popocatépetl ziet uitbarsten, wat een van de actiefste vulkanen ter wereld is!

4. Zadar

Zadar is gelegen aan de Dalmatische kust van Kroatië en minder toeristisch dan Dubrovnik en Split. Het staat vooral bekend vanwege het goede stappen en de uitstekende keuken! De nadruk ligt er op verse vis en lokaal geproduceerde ingrediënten. Proef onder andere heerlijke pasta’s met delicate truffels of plakjes pršut (Kroatische prosciutto). Om het nachtleven te ontdekken, ga je naar het oude centrum waar ontzettend veel barretjes te vinden zijn. Op zoek naar net wat extra’s? Ga dan naar een bar op de stadsmuur met uitzicht over het water terwijl je aan je drankjes nipt (of shotjes loopt te adten, dat kan natuurlijk ook).

5. Meknès

Wat vaststaat, is dat de oorlogszuchtige sultan die in 1672 van Meknès de hoofdstad van Marokko maakte, zich nu in zijn graf zou omdraaien als hij erachter kwam hoe weinig toeristen de stad trekt. Vooral zonde omdat precies dit jaar de restauratie van het mausoleum van Ismail, een nationale schat, is afgerond. Daarnaast wordt er steeds meer gerestaureerd in de stad en is het ook nog eens een stuk goedkoper om hier in luxe te overnachten dan in de populairdere plekken Fez of Marrakesh. De stad is de toegangspoort tot een belangrijk UNESCO Werelderfgoed, namelijk de Romeinse ruïnes van Volubilis. Romeinse opgravingen in Marokko? Toch is het zo. Volubilis was een Romeinse nederzetting in het noorden van het land.

Is jouw interesse gewekt voor een van deze steden?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies