Europa

Uitgelicht: Kroatië

Kroatië - Dubrovnik

De afgelopen weken hebben we aandacht besteed aan vakantie vieren in ons eigen land. We zijn erachter gekomen dat er onwijs veel mooie plaatsen zijn om te vertoeven en dat je zelfs je bucket list heel goed kunt legen op Nederlandse bodem. Maar niets is minder waar, een vakantie in het buitenland geeft toch het gevoel dat je er écht even tussenuit bent. Een andere omgeving, andere taal, ander eten.. Wij houden ervan! Wij zijn vast niet de enigen die daarom ook even een vreugdedansje deden toen Mark Rutte liet weten dat veel landen vanaf 15 juni weer open zullen gaan voor toeristen. Voor degenen die met de handen in het haar zitten en niet weten waar ze naartoe moeten, we’ve got you covered! Vandaag uitgelicht: het schitterende land Kroatië.

Kroatië

Wij begrijpen er helemaal niets van, maar het verrassende Kroatië vormt nog altijd het best bewaarde geheim van Oost-Europa. Ongelofelijk, want het altijd zwoele zomerweer, de ruim duizend ongerepte eilanden en de dramatische kustlijn maken van Kroatië de Rivièra van de Balkan. En dan hebben we het nog niets eens over de prachtige binnenlanden! De glooiende groene wouden herbergen prachtige natuurparken met klaterende watervallen, rustieke authentieke dorpjes en nostalgische steden zoals Zagreb en Dubrovnik. Van vervallen Romeinse arena’s tot Byzantijnse mozaïeken en Venetiaanse klokkentorens: dit land biedt een unieke culturele mix van Midden-Europa en het Middellands-Zeegebied. Er is ons ingefluisterd dat party hotspot Petrčane zelfs het nieuwe Ibiza wordt genoemd! Maar dat houden we natuurlijk tussen ons, oké?

Kroatië is open voor toeristen, zolang ze op papier kunnen bewijzen dat er voor een accommodatie geboekt en betaald is. Vergeet dus niet vooraf aan je vertrek iets te boeken!

Split

Split kun je niet gemist hebben tijdens je vakantie in Kroatië. Het is dan ook een heel speciale stad! Split geeft je het echte vakantiegevoel door de haven en de boulevard. Daarnaast vlieg je hier vaak voor een prikkie naartoe, gemiddeld kost een retourtje Split €150. De stad is in de derde eeuw na Christus gebouwd en de oude Romeinse kenmerken zijn zeker terug te zien, onder andere in het paleis dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Maar los van de prachtige geschiedenis van Split, is er ook van alles te doen! Wat dacht je van cliff jumpen, zeilen of een kookcursus?

Kroatië - Split

Hvar

Hvar is een prachtig eiland met helderblauw water, een mooie haven, een gezellig plein, het grote fort en de schattige steegjes met winkeltjes. Ook staat Hvar bekend als party-eiland, dus als je zin hebt om te feesten zit je hier goed. De haven staat vol met enorme jachten, dus een beetje gezien en gezien worden is het ook wel. Maar ook als je niet wil partyen of niet houdt van die jetset sfeer, ga je het onwijs naar je zin hebben. Het eiland biedt super veel leuke plekken om te eten, van ontbijt tot diner. Ook zijn er genoeg (bucket list) activiteiten te doen, zoals hiken met prachtig uitzicht, kajakken langs alle mooie baaien en stranden, je angsten overwinnen tijdens rotsklimmen of genieten tijdens een zeilavontuur.

Kroatië - Hvar

Dubrovnik

Ook wel ‘de Parel van de Adriatische Zee’ genoemd en wij begrijpen wel waarom! Zoals je kunt zien op de foto lijkt deze prachtige stad bijna op een filmset, zo mooi is het. Geen wonder dat de stad ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. De rode daken, de stadsmuren en de azuurblauwe zee die de oude stad omringd maken het aanzicht van Dubrovnik adembenemend. Ga tijdens je bezoek aan Dubrovnik of buggy safari, fiets & wijn tour en vergeet de pubcrawl niet!

Kroatië - Dubrovnik strand

Krka National Park

Deze prachtige watervallen vind je in Krka Nationaal Park. De Krka watervallen zijn misschien niet zo bekend als de Plitvice meren, maar dat maakt ze zeker niet minder mooi. Nationaal Park Krk ligt in Dalmatië, op zo’n 20 kilometer afstand van de gezellige stad Sibenik. Het is een van de acht nationale parken in Kroatië en het is zo’n 111 km² groot. Voor de echte wandelaars is het hier een walhalla! Je kunt rondwandelen over de aangelegde vlonders, langs alle watervallen en mangroves. De bekendste waterval, de Skradinski Buk, is de grootste en mooiste waterval van alle Krka watervallen én je mag hier ook zwemmen.

Kroatië - Krka national park

Ook zwemmen bij de Krka watervallen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies