Europa

Ontdek de favorieten van Trajce

Montenegro - architectuur

Wie is Trajce?

In de afgelopen acht jaar heeft Trajce zich beziggehouden met het toerisme op de Balkan. Zij ouders komen allebei uit Macedonië, en hij heeft inmiddels vele verschillende landen bezocht. In deze blog deelt hij de top drie onmisbare bestemmingen.

Ohrid, Noord-Macedonië

Ohrid Noord Macedonië

Ik zou geen Macedoniër zijn als ik Ohrid niet op de eerste plaats zou zetten. Maar ook niet onterecht! Er is iets bijzonders aan dit plaatsje en het is ook moeilijk uit te leggen in woorden. Het is in ieder geval iets meer dan dat het blote oog altijd kan waarnemen, wellicht iets spiritueels, romantisch of iets helend. Misschien zijn het de 365 kerken/kloosters die de stad telt, de avondlichten die in het middeleeuwse stadsgedeelte schitteren, de historische overblijfselen met hun ontelbare legendes, de groenblauwe heldere kleur van de oudste meer van Europa of simpelweg de warme gastvrijheid van de lokale mensen die het kleine beetje wat ze hebben, graag met hun medemens delen. Het gevoel wat Ohrid kan meegeven is in ieder geval onbeschrijfbaar, maar het is wel waanzinnig. Niet voor niets bouwen vele Nederlanders hier een tweede huis en beschrijft de Nederlandse schrijver A. den Doolaard deze plaats als de plek waar hemel en aarde elkaar aanraken. 

Baai van Kotor, Montenegro

Baai van Kotor Montenegro

Montenegro, wat een land ansich. Met haar immense hoogteverschillen, Venetiaanse architectuur, wilde rivieren, pittoreske dorpjes en azuurblauwe zee, blijft dit land tot in detail imponeren. Het is dan ook zeer logisch dat Montenegro fungeert als één van de grootste trekpleisters voor toeristen uit de Balkan. Wanneer ik de hoge bergen zie uitmonden in het water van de Adriatische kust, word ik weer herinnert aan het feit dat ik mij in Montenegro bevind. De baai van Kotor drukt deze beschrijving het best uit. Verder is het nachtleven rondom de zomermaanden zeer indrukwekkend. Vanuit de hele wereld komen er vele DJ’s naar Montenegro om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke avond kunt beleven. Het maakt dan ook niet uit of je in Kotor, Porto Montenegro, Herceg Novi of Perast bent, één ding is zeker, de eigenheid van dit stukje grond blijft verbazingwekkend uniek.

Thessaloniki, Griekenland

Witte Toren in Thessaloniki Griekenland

De op één na grootste stad van Griekenland leeft van sfeer, heerlijk eten, bruisend nachtleven en is bezaaid met een breed scala aan historische monumenten. Of je nu even voor een weekend wilt gaan of dat je er een week wilt verblijven in combinatie met de schitterende witte stranden van Halkidiki, het is allemaal mogelijk. Deze moderne stad zal je ook het gevoel geven dat het allemaal kan. Wanneer ik door de straten van Ladadika of Ana Poli loop puilen mijn ogen uit van de historische en culturele bezienswaardigheden in combinatie met hippe barretjes en sfeervolle eettentjes. Als voormalig geschiedenisdocent kan ik hier blijven verdwalen. De dag sluit ik het liefst af met een verrukkelijke lokale lamskotteltjes onder het genot van een ouzo.

Onvergetelijke duurzame activiteit

Montenegro - canyoning

Eén van de duurzame activiteit die heel erg in populariteit groeit, is absoluut canyoning. De gehele Balkan fungeert als een ware speelplaats voor dit spannende avontuur. Of je dit nu in Montenegro, Griekenland, Albanië of Noord-Macedonië doet, je zult het moment dat je uit de kloof klimt en je einddoel bereikt hebt nooit meer vergeten.

Wil jij ook een van deze landen bezoeken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies