Azië

11 redenen om een reis naar Myanmar te boeken

MYANMAR 1

Overweeg je een lustrumreis te boeken naar Myanmar? Twijfel dan niet langer, want 11 redenen om te boeken, moeten er genoeg zijn toch?

#1: Myanmar heeft vele onontdekte schoonheden. Het voordeel hiervan is dat er geen bussen vol toeristen worden uitgeladen die met een camera klaar staan om de meest voor de hand liggende foto’s te maken. Het voelt soms alsof jij persoonlijk een stukje Myanmar ontdekt! Zorg ervoor dat je een originele foto maakt voor het thuisfront maar ook zeker van de omgeving geniet!

 

Myanmar 2

#2: De vele bergen, rivieren en valleien zorgen voor adembenemende landschappen. Wat dacht je van een luchtballonvaart bij zonsopgang, zwevend over de vele prachtige tempels die dit land rijk is?

#3: Sommige van deze tempels zijn gehuld in bladgoud en worden zelfs als rustplaats van pythons gebruikt.

#4: De ruïnes van Mingun Paya, die door een aardbeving beschadigd zijn, is zeker het bezoeken waard. Deze tempel had de grootste van het land moeten worden maar na de plotselinge dood van de koning is de bouw stilgelegd. Het is nooit afgemaakt maar blijft een bijzonder gezicht, zeker vanuit een boot.

#5: Het Inle meer, waar huizen op palen staan en drijvende boomgaarden de lokale bevolking voorzien van voedsel. Een boottocht over dit bijzonder meer moet zeker op je bucket list staan!

Myanmar 3

#6: Bezoek één van de geweldige nationale parken van dit land. Verwacht olifanten, luipaarden, tijgers en buffels! Voor de vogelliefhebbers onder ons, zijn er meer dan 800 verschillende soorten!

#7: Aan de kust liggen de prachtige Myeik eilanden, met onaangetaste koraalriffen en een magische onderwater wereld. Deze eilandengroep is één van de onontdekte schatten van dit land.

#8: In de Shan-staat vind je de Pindaya grot, in deze spectaculaire grot staan meer dan 8000 beelden van Boeddha! Deze zijn er neergezet in de 18de en 19de eeuw en is de grootste collectie Boeddhabeelden van het land.

#9: De politiek situatie van het land is aan het verbeteren. Met name door Aung San Suu Kyi die, mede door haar strijdlust om democratie naar Myanmar te brengen, een Nobel Prijs voor de Vrede heeft ontvangen! Ook strijd zij voor gelijke rechten voor de bevolking omdat er nog dagelijks mensenrechten geschonden worden.

#10: Een typische maaltijd in Myanmar bestaat uit gestoomde vis, groenten, vlees, rijs en soep; en dat allemaal tegelijk! Locals rollen de rijst op als balletjes en mixen deze met de verschillende gerechten.

#11: De cultuur van Myanmar is niet te vergelijken met die van ons. Zo heeft het land een aantal bijzonder tradities, zoals de zogenaamde ‘no haircut days’, waar je op maandag, vrijdag en op je verjaardag niet naar de kapper mag. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap bananen eten zullen een te groot kind krijgen en vrouwen die chili eten zullen een kind krijgen zonder haar. Ook worden data van bruiloften vastgesteld door astrologen, omdat dit voor geluk zou zorgen!

Wil jij ook een lustrumreis naar Myanmar?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies