Azië

Waarom je in GOA geweest wilt zijn

India - strand

Op lustrumreis naar India? Dan mag Goa zeker niet overgeslagen worden! Deze relaxte stad met fantastische stranden is ideaal om je reis mee af te sluiten. Hier kun je even bijkomen van de Indiase hectiek en weer opladen met yoga, meditatie, de beste feestjes en prachtige stranden. De populaire vakantiebestemming ligt aan de westkust van India maar is amper te vergelijken met de rest van het land. Dit stukje paradijs biedt een onwijs gevarieerde en interessante mix van mensen, eten, levensstijlen, culturen, religies en dingen om te doen dat er voor ieder wat wils is! Hier zijn 10 redenen waarom Goa zo geweldig is.

Zonnig

Terwijl het op noordelijk halfrond winter is en iedereen zijn dikke jas weer aan moet, biedt India warmte en zon! En als het in de rest van India iets te warm wordt, blijft Goa lekker koel door de verfrissende zeebries. Behalve tijdens de moesson (juni-sept) word je vrijwel gegarandeerd wakker met zonnige, heldere, blauwe luchten.

Veel stranden

Goa heeft meer dan 300 km aan tropische kustlijn en alle stranden hebben hun eigen speciale charme en karakter, waardoor je je nooit hoeft te vervelen. Van rustige, witte zandstranden in het zuiden tot de actievere stranden in Calangute, hippie paradijs Arambol, het gechillde Morjim, kleurrijke Palolem of het afgelegen Cola-strand. Er is een strand voor iedereen! En oh ja, er zijn ook koeien te vinden op de stranden!

India - koe

Mix van mensen

Afgezien van de Goans, die tot de meest gastvrije, vriendelijke en tolerante mensen behoren, ontmoet je mensen uit heel India en de hele wereld in Goa. Britten, Russen, Israëli’s, Italianen, Fransen, Duitsers, Zweden, Zwitsers, Australiërs, Amerikanen, Spanjaarden, Peruanen, Chilenen, Argentijnen… iedereen dus! De speciale mix van creatieve mensen en vrije geesten hier maakt het heel speciaal.

India - persoon

Unieke cultuur

Goa is een verwesterde staat en je kunt nog steeds de invloeden van bijna 500 jaar Portugese kolonisatie zien, voelen en proeven. Dit zorgt voor een unieke mix van Oost en West. Misschien is het die perfecte mix van de Indiase cultuur, de Portugese charme en het hippie verleden dat een mengelmoes creëert die boeiend, uniek en open is voor iedereen. Dat maakt Goa heel anders dan waar ook ter wereld.

Fantastisch eten

Goa is een paradijs voor foodies! Indiaas eten is sowieso al heerlijk en de Goaanse keuken die de Indiase en Portugese keuken combineert is helemaal genieten. Van goedkope en vrolijke strandhutjes tot  meer high end restaurants – er is heel veel keus.

Levendige markten

Goa is de thuisbasis van een van de beste markten ter wereld en je kunt er leuke dingen voor het thuisfront scoren. Je moet wel weten hoe je moet afdingen! Op de beroemde vlooienmarkt van Anjuna vind je kleurrijke sarongs, kruiden en souvenirs iedere woensdag. De zaterdagavond markt in Arpora is niet alleen een markt, maar een avondje uit met livemuziek, eetkraampjes en heel veel handgemaakte hippie kleding. De lokale markten zijn ook geweldig om te ervaren, zoals de lokale markt van Mapusa – een voorproefje van het ‘echte India’.

India - markt

Geweldig nachtleven

Goa wordt de party hoofdstad van India genoemd en dat is niet zonder reden! Net als alles in Goa, is ook het nachtleven heel divers: van classy diners en cocktails met zonsondergang tot livemuziek, casino’s, bars, silent disco’s op het strand en natuurlijk de beroemde psychedelische trance die de hele nacht duurt en waar Goa beroemd om is. Met zo veel te doen, houdt het feest nooit op!

India - uitgaan

Altijd iets nieuws te ontdekken

Er is echt iets voor iedereen in Goa! Van luxe hotels tot goedkope strandhutten; hippe nachtclubs tot laidback plekjes voor hippies; ontspannende yoga tot nachtelijke raves; kruidenplantages en watervallen tot nog veel meer geschiedenis, cultuur, architectuur en natuur om te ontdekken. Hoewel Goa soms wat toeristisch aanvoelt, kun je dit makkelijk ontsnappen door buiten de gebaande paden te gaan en een meer authentieke kant te zien.

Goedkoop leven

India is een van de goedkoopste plaatsen ter wereld om te reizen en hoewel Goa duurder is in vergelijking met de rest van India, is het leven hier nog steeds heerlijk betaalbaar.

'Susegad'

Susegad betekent een ontspannen, relaxte levenshouding. Goa staat bekend om dit relaxte tempo van leven en het belang aan het hebben van plezier. Bovendien is Goa een van de makkelijkste plaatsen om te reizen in India. Je kan dragen wat je wil en het leven is ontspannen, vredig en vrij.

Wil je zelf India ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies