Azië

Alles over Holi: India's kleurrijke festival

India Holi

Je kent het misschien wel: van die festivals waar mensen poeder in alle kleuren van de regenboog over elkaar heen gooien. Dit vindt zijn oorsprong in het Indiaase festival Holi. Ieder jaar smeren mensen tijdens Holi in India gekleurd poeder over elkaars gezichten, gooien ze gekleurd water naar elkaar en vieren ze vooral veel feest! Bhang, een pasta gemaakt van cannabisplanten, wordt traditioneel geconsumeerd als onderdeel van de feesten. Speciale Holi-evenementen worden georganiseerd in grote steden in India, vooral in Delhi en Mumbai. Maar waar komt de traditie van dit festijn eigenlijk vandaan?

Wat wordt er gevierd tijdens Holi?

Holi is van oorsprong een religieus feest en viert de overwinning van goed over kwaad, de komst van de lente, het einde van de winter, een vruchtbare oogst, het bloeien van de liefde en het feest is voor velen een dag om mensen te ontmoeten, om te lachen, te vergeten en vergeven en om gebroken relaties te herstellen. Mooi toch?

Wanneer is Holi?

Holi duurt een nacht en een dag en wanneer het is, hangt af van de maan. De exacte datum van Holi wordt jaarlijks besloten aan de hand van de hindoekalender, maar valt meestal in maart. Dit jaar valt Holi op 9 en 10 maart 2020 en volgend jaar op 28 en 29 maart 2021.

Waar kun je Holi het beste vieren?

De beste plaats om Holi in India te vieren, hangt echt af van wat voor soort ervaring je wilt hebben. Je vindt bijna overal in India activiteiten, maar ze variëren van traditionele tempelrituelen tot moderne feesten met DJ’s, Bhang en natuurlijk de kenmerkende kleuren! Ga bijvoorbeeld naar Mathura of Vrindavan voor een traditioneel Holi feest (aan te raden om met een gids te gaan), naar Delhi voor een echt muziekfestival en naar Purulia voor een driedaags volkerenfestival.

Wil jij volgend jaar met je jaarclub of dispuut bij het Holi festival zijn? Dat kan! Bohemian Birds maakt op maat gemaakte bucket list lustrumreizen over de hele wereld. En Holi is toch wel iets om van je bucket list af te strepen?!

Wil jij zelf meemaken hoe Holi wordt gevierd?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies