Azië

Top 3 serie/films die zijn opgenomen in Thailand en perfect zijn voor jullie lustrumreis!

Thailand serie

Je komt het in iedere film of serie wel tegen. Te gekke bestemmingen waar jezelf over droomt om ooit zelf heen te gaan! Wij hebben voor jullie een rijtje gemaakt met een top 3 serie/films die zijn opgenomen in Thailand en perfect zijn voor jullie lustrumreis.

#1 Paradise Beach

Thailand serie 1

Deze film gaat over een groep van voormalige overvallers die aankomen in Phuket. Tegenwoordig zijn ze handelaren en leiden ze een gelukkig leventje. Daar komt verandering in wanneer Mehdi verschijnt. Hij werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor de overval en wil nu zijn deel van de buit terug. Het probleem is alleen nu dat de anderen al het geld al hebben uitgegeven.

Phuket is een te gekke bestemming om te bezoeken tijdens jullie lustrumreis! Phuket is het grootste eiland in Thailand en kent vele gezichten. Aan de ene kant is het een eiland waar je flink los kan gaan op de vetste feesten, maar aan de andere kant kan je hier ultiem relaxen op een van de prachtig witte stranden. Patong beach is de grootste plaats waar het nachtleven zich afspeelt. Hier kan je 365 dagen per jaar helemaal uit je dak gaan! Voor het kraakheldere water en de parelwitte stranden moet je wat verder kijken dan Patong beach. Langs de gehele kust van Phuket vind je prachtige plekken, zoal Kata beach, Nai Harn Beach en Karon Beach.

#2 The Serpent

Thailand serie 2

The Serpent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Charles Sobhraj, die in 1975 en 1976 minstens 12 Amerikaanse en Europese toeristen (waarvan een Nederlands stel) vermoordde tijdens hun reis in Zuidoost-Azië. Eerder kreeg hij de naam ‘bikini moordenaar’ omdat veel van zijn slachtoffers teruggevonden werden in bikini. De bijnaam ‘the serpent’ kreeg hij omdat hij op een listige manier zijn slachtoffers, justitie en zijn directe omgeving wist te bespelen en te manipuleren. Vooral van de eerste afleveringen van deze achtdelige serie krijg je geheid kippenvel. Charles geeft hier een zwembadfeestje in zijn huis in Bangkok. Er hangt een gekke sfeer van wiet, drugs en schimmige transacties. Charles stelt zich aan nieuwe gasten voor als Alain. Tijdens het feest ligt er binnen een zieke backpacker. Charles pakt het paspoort en geld uit zijn tas en vervangt de foto van de chirurg door zijn eigen foto en stapt even later met zijn nieuwe paspoort op het vliegtuig naar Hongkong om juwelen te verhandelen. Al gauw weet je als kijker dat iedereen die met deze man in aanraking komt, gevaar loopt

Van deze Netflix serie, die zich ook deels afspeelt in Nepal, krijg je helemaal zin om naar Thailand te gaan! De serie speelt zich grotendeels af in Bangkok en geeft je een goed beeld van de stad. Daarom is Bangkok een te gekke bestemming die zeker niet kan ontbreken tijdens jullie reis met het dispuut of jaarclub. Bangkok is de hoofdstad van Thailand en biedt de perfecte combinatie van bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden, activiteiten en een heerlijk warm klimaat. Breng hier bijvoorbeeld een bezoek aan het Koninklijk Paleis van Bangkok of maak een boottocht over de Chao Phraya rivier en eindig de dag met een heerlijke cocktail op een van de leukste rooftop bars. 

#3 The Beach

Thailand serie 3

The beach gaat over de Amerikaanse Richard die op reis gaat naar Thailand. In de hotelkamer naast hem zitten twee jonge Franse toeristen, Etienne en zijn vriendin Françoise. Aan de andere kant zit de bizarre Daffy. Hij praat constant over een zogenaamd paradijselijk eiland, maar Richard besteed er niet te veel aandacht aan. De volgende dag vindt Richard een kaart met instructies over dit eiland en gaat meteen naar Daffy. Aangekomen bij zijn kamer vindt hij hem dood aan. Nadat de politie is ingelicht vertrekken Etienne, Françoise en Richard naar het paradijs. Ze proberen transport te regelen, maar dat lukt niet dus besluiten ze te gaan zwemmen naar het eiland. Na een lange zwemtocht komen ze aan en maken ze bizarre dingen mee. 

Deze film is opgenomen op het parelwitte strand van het Thaise eiland Koh Phi Phi Lee. In de film is het strand overigens vlakker gemaakt dan het in werkelijkheid is. De Phi Phi-eilanden zijn een groep van zes eilanden die behoren tot de provincie Krabi in Thailand. De twee belangrijkste en bekendste eilanden van deze groep zijn Koh Phi Phi Lee en Koh Phi Phi Don. Deze eilanden zijn erg populair als vakantiebestemming maar vormen samen ook een nationaal park. Zeker een plekje waard op je bucketlist!

Klaar om je bucketlist te legen in Thailand?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies