Europa

5 insider tips voor restaurants in Kroatië

Restaurant Kroatie

Als je op vakantie gaat naar Kroatië, dan zal je merken dat het wemelt van de horeca-gelegenheden, maar welke zijn nou het bezoeken waard?! Ik ben net teruggekomen uit Kroatië en ik heb hier echt heerlijk gegeten. De restaurants zijn goed betaalbaar en er hangt overal een relaxte sfeer. Ga je binnenkort met je jaarclub of dispuut op lustrumreis naar Kroatië en zijn jullie op zoek naar goede restaurants voor weinig geld? Lees hieronder mijn top 5 van favoriete restaurants in Kroatië die geschikt zijn voor grote groepen.

Restaurant Fife in Split:

De belangrijkste havenstad van Dalmatië heeft een grote en diverse verzameling aan restaurants. Dit opvallende restaurant ligt in de baai, en het is niet zonder reden dat hier elke avond tijdens spitsuur een rij mensen voor de deur te wachten staat. Het is ontzettend populair, niet alleen omdat het goedkoop is, maar ook omdat het restaurant heerlijk authentiek en traditioneel Kroatisch eten serveert. Als je wat later komt krijg je hoogstwaarschijnlijk direct een plek aangewezen, zelf was ik hier rond half 9 en we hadden gelijk plek! Je zit met anderen aan tafel wat voor gezelligheid en een huiselijke sfeer zorgt. De obers zijn vriendelijk en je kan hier terecht voor zowel een snelle hap, of om de hele avond te tafelen voordat je het nachtleven van Split gaat ontdekken. De porties zijn groot, een voorgerecht is dus niet eens nodig.

Insider tip: de huiswijn!

Falafelzaak Daddy Cool in Split:

Ook dit fantastische restaurant bevindt zich in Split. Je vind hem in een zijstraatje van de grote winkelstraat. Wat ik zo chill vind aan Daddy Cool is dat je jouw eigen pitabroodje met verschillende soorten falafel kunt samenstellen. De prijs/kwaliteit verhouding is fantastisch! Het is echt supergoedkoop en je krijgt een groot broodje met heerlijke verse ingrediënten. Het restaurant focust zich wel echt op de snelle hap, Daddy Cool is dus minder geschikt als je een hele avond rustig wilt dineren. Mijn favoriet is de garnalenfalafel, try it yourself.

Restaurant Pojoda in Vis:

Het eiland Vis is nog niet zo lang open voor toeristen, het was namelijk tot 1989 een legerbasis en niet toegankelijk. Wanneer je dit visserseiland bezoekt is het eigenlijk wel een must om de vangst van de dag te proberen. Na Tripadvisor te hebben doorgespit zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij het gezellige restaurant Pojoda. Je hebt het gevoel dat je in een Mediterrane achtertuin aan het eten bent. Het menu focust zich vooral op vis (die de beleefde obers graag even aan tafel komen showen!) maar er is genoeg keuze voor iedereen. Kies je vis en bestel daarnaast allerlei heerlijke kleine Kroatische gerechten!

Restaurant Frutarija in Vis:

Op dit eiland bevindt zich nog een restaurant die zeker niet mag ontbreken in deze toplijst! Om maar te beginnen met het adembenemende uitzicht dat je vanuit dit restaurant hebt op de ansichtkaart waardige haven van Vis. Frutarija is voor iedereen en allerlei soorten maaltijden toegankelijk. Je kan hier echt heerlijk ontbijten, brunchen, dineren en zelfs goed terecht voor een drankje met een view! Ontdek het zelf!

Wijnproeverij bij Stina in Bol:

Een wijnproeverij mag natuurlijk niet ontbreken in het land van de wijnen. Overal in Kroatië vind je veel wijngaarden en het toerisme maakt hier dan ook goed gebruik van. In Bol worden overal wijntours en – proeverijen aangeboden! Wanneer je de haven van Bol binnenkomt, zie je vrijwel meteen het wijnrestaurant Stina. Twee keer per dag (in de namiddag en begin avond) kun je hier een wijnproeverij doen, waarbij je voor ongeveer 14 euro per persoon drie verrukkelijke Kroatische wijnen kan proeven.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dan genoeg andere restaurants in Kroatië die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar ben je toevallig in de buurt van deze parels, dan zou ik zeker aanraden om even een kijkje te nemen! Ben je ook benieuwd naar de gruwelijkste villa’s in Kroatië?

Wil jij ook genieten van de heerlijke restaurants in Kroatië?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies