Europa

De meest bijzondere restaurants ter wereld

Restaurant Kroatie

Uiteten gaan vind ik naast reizen één van de leukste dingen om te doen. Tegenwoordig is de hele ervaring die een restaurant je geeft minstens zo belangrijk als de smaak van het eten, misschien zelfs wel belangrijker. In de lucht of onder water eten; je kunt het je zo gek niet bedenken of er is wel een restaurant ergens in de wereld waar het kan. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de 7 meest bijzondere restaurant ervaringen ter wereld.

Kenia - Giraffe

Giragge manor, nairobi, Kenia

Een echte wildlife ervaring terwijl je geniet van heerlijk eten uit de moderne Europese keuken. De giraffen van Giraffe Manor steken maar al te graag hun lange nekken door de ramen naar binnen om een hapje van je gerecht mee te pikken. Dit beleef je allemaal in Kenia.

Ithaa undersea restaurants, Malediven

Bij dit restaurant op de Malediven dineer je vijf meter onder zeeniveau. Met panoramisch ‘uitzicht’ op de prachtige onderwaterwereld, is dit een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Malediven - restaurant

Snowcastle restaurants, Kemi, Finland

Geen ijskast nodig in dit restaurant, oftewel sneeuwkasteel. Want met een restaurant volledig gemaakt van ijs, blijft het eten zeker vers. Ieder jaar heeft het restaurant in het winterseizoen een ander thema. Vergeet je dikke winterjas niet want het is koud!

Finland - snowcastle restaurant

Grotta palazzese restaurant, Puglia, Italië

Het terras van dit Italiaanse restaurant is gebouwd in een grot, de ‘Grotta Palazzese’. Een adembenemede omgeving om in te dineren die niet kan ontbreken in dit lijstje!

Puglia - Restaurant

Dinner in the sky, Dubai (en wereldwijd) verenigde arabische emiraten

Overwin je hoogtevrees met een ‘Dinner In The Sky’! Dit concept bestaat over heel de wereld, ook in Nederland. Maar de ervaring om op 45 meter hoogte naast de wolkenkrabbers van Dubai te eten, is er wel echt eentje voor in de boeken.

Dubai - Restaurant

Dans le noir, Londen, Engeland

Bang in het donker? Dan is dit een spannende uitdaging! Omdat je letterlijk niets ziet in het restaurant, worden je andere zintuigen vele malen sterker. Zo kun je goed het eten proeven en mag je raden wat je eet. Je wordt bediend en begeleid door mensen die zelf (gedeeltelijk) blind zijn, om zo te ervaren hoe dat voor hun is. Dit bijzondere restaurant bezoek je in Londen.

Londen - Restaurant

Robot restaurant, Tokyo, Japan

Alleen in Japan kun je zoiets vinden; hysterisch tot de max. Dineer terwijl je geniet van een overweldigende robotshow met lasers en bizarre kostuums waardoor je je weer als een kind voelt!

Japan - Restaurant

Deze restaurants zijn natuurlijk allemaal aan de prijzige kant, maar probeer langzaam te sparen voor dit soort bucket list waardige restaurants!

Waar zou jij nog altijd graag heen willen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies