Inspiratie

Travelfacts: 10 van de meest 'instagrammed' landmarks ter wereld

Instagrammed

De wereld lijkt voor velen steeds kleiner te worden en het aantal intercontinentale vluchten blijft groeien. Door social media is de drang om te reizen alleen maar sterker geworden, want door alle gedeelde foto’s van de gaafste plekken ter wereld lijkt het allemaal om de hoek te liggen. Daarnaast wil men niet achterblijven en zelf ook al die te gekke bestemmingen van hun bucketlist vinken. En dit valt helemaal te begrijpen!

We zetten voor jullie tien van de meest Instagrammed landmarks van over de hele wereld op een rijtje met een leuke funfact. Bij hoeveel van deze wereldberoemde landmarks heb jij al een selfie genomen?

Eiffeltoren, Parijs

Een welbekend romantisch kiekje of selfie bij de Eiffeltoren is een must als je in de Franse hoofdstad bent. Bij koud weer krimpt de meters hoge toren soms met wel 16 cm! Metaal is gevoelig voor temperatuur en dus kan het zomaar zijn dat je in de zomer een stukje hoger boven de Franse hoofdstad uitkijkt dan in de winter.

Shibuya Crossing, Tokyo

Je gelooft het bijna niet, maar er lopen dagelijks gemiddeld 2.4 miljoen passanten over de Shibuya crossing in het drukke centrum van Tokyo. Ter perspectief: dit is 1/7 van het aantal mensen die in Nederland wonen.

Toren van Pisa, Italië

De Duitsers gebruikten de befaamde toren gedurende de Tweede Wereldoorlog als uitkijktoren om de vijand van afstand te kunnen spotten. De geallieerden waren zich hiervan bewust, maar besloten om het niet plat te bombarderen vanwege de indrukwekkende schoonheid van het scheve bouwwerk. Fair enough!

Central Park, New York

Zoals op de foto te zien is het park, wat zijn naam logischerwijs te danken heeft aan de centrale ligging ervan, er één van waanzinnige omvang. Maar wist je ook al dat Central Park in NYC groter is dan sommige bestaande landen? Het is bijvoorbeeld 6 keer groter dan Monaco!

Machupicchu, Peru

Machupicchu is één van de meest indrukwekkende archeologische vondsten aller tijden. Ondanks dat de meeste stenen die hiervoor gebruikt zijn wel meer dan 22 kg wegen wordt aangenomen dat er geen wielen aan te pas zijn gekomen om deze de berg op te krijgen. Er wordt gedacht dat honderden Inca’s de stenen hoogstpersoonlijk de steile helling hebben opgeduwd. Impressive!

Cristo Redentor, Rio de Janeiro

Één van de nieuwe 7 wereldwonderen, dat is het 38 meter hoge standbeeld van Jezus Christus die bovenop de 710m hoge berg Corcovado staat en over heel Rio uitkijkt.

Vanwege de hoge positie van het beeld is het vaak een target voor bliksem, en vlak voor het WK voetbal in 2014 sloeg een bliksemschicht in waardoor een vinger afgebroken werd. Dit zorgde voor een enorm project om net op tijd voor de aanvang van het toernooi te zorgen dat Cristo Redentor in goede staat op beeld zou komen.

Taj Mahal, India

The crown of palaces’, dat is wat de Taj Mahal betekent. Het immense bouwwerk is haast volledig gemaakt van wit marmer en werd gebouwd door de keizer Shah Jahan voor zijn derde vrouw. Een behoorlijk geschenk dus, zeker als je weet dat er 22.000 man twintig jaar lang aan gewerkt hebben en er 1000 (!) olifanten zijn ingezet om al het materiaal naar de bouwplaats te vervoeren!

Chichen Itza, Mexico

Chichen Itza is een van de meest mystieke plekken in dit rijtje. De oude Maya’s waren de bewoners van dit stukje werelderfgoed en waren groot toewijders van astrologie. De mythologie achter hun religie is dan ook behoorlijk complex.

In de lente (20 maart) en in de herfst (22 september) vallen de zonnestralen op een dusdanige manier op de Kukulkan pyramide dat de schaduw ervan een slang uitbeeld die van de trappen glijdt. Zie dat maar eens op je Instagram te krijgen, reken maar dat die likes dan binnenkomen 😉

Burj Khalifa, Dubai

De 828m hoge Burj Khalifa is het hoogste gebouw in de wereld. Het is zelfs 3 keer hoger dan de Eiffeltoren en dubbel zo hoog als de Empire State Building in New York. De top ervan is van 95km afstand nog te zien (bij heldere hemel) en het is daar bijna 15 graden kouder dan op ground level. En als je even wat ramen schoon wilt lappen? Het duurt 3 hele maanden om het glaswerk van top naar beneden vlekkeloos te krijgen.

Grand Canyon, Arizona VS

De Grand Canyon is een waanzinnig natuurverschijnsel en een waar paradijs voor de gemiddelde (amateur) fotograaf. De uitgestrekte vlaktes en bijzondere lichtval zorgen voor te gekke kiekjes. Er is naast z’n schoonheid ook mysterie die de vlaktes bezit.

Een geologisch fenomeen genaamd ‘The Great Unconformity‘ refereert naar het feit dat 250 miljoen jaar oude steenlagen direct onder 1.2 biljoen jaar oude stenen gelegen zijn. Niemand weet wat er gebeurd is met de honderden miljoenen jaren aan vermiste lagen die ertussen zouden horen te liggen.

Plan nu je 'instagrammeble' trip!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies