Europa

Birdie abroad: Romy in Georgië!

Romy Georgie

Interview

Hi Romy, wat is precies jouw affiniteit met Georgië?

Hi! Binnen Bohemian Birds ben ik Georgië specialist. Dit wil zeggen dat ik het contact met onze lokale collega’s daar onderhoud en altijd op de hoogte ben van alle ontwikkelingen die met het land te maken hebben. Ook ben ik de aangewezen persoon wanneer klanten van ons naar Georgië gaan of eventueel willen gaan. Daarnaast is het land één grote tafel en heeft het onwijs veel lekkere gerechten met bijpassende wijnen te bieden, en daar ben ik gek op. Tot slot is old town Tbilisi echt waanzinnig en kan je wel zeggen dat ik inmiddels een stukje van m’n hart verloren ben aan het land.

Je bent net terug van een tripje naar het Oost-Europese land, wat was de reden van je bezoek?

Ik had er een meeting met onze lokale collega Inga. Gedurende zo’n meeting nemen we voorgaande en toekomstige reizen door, toevoegingen qua opties voor in de programma’s en zorgen we gewoon dat we weer helemaal up-to-date zijn van elkaar en de laatste ontwikkelingen. Daarnaast was ik er om simpelweg nóg meer te weten te komen over het land in het algemeen. Een beter en gedetailleerder beeld te krijgen van hoe de accommodaties eruitzien en hoe bijvoorbeeld de activiteiten geregeld worden en op welke plekken. Dit doe ik onder andere om de hoge kwaliteit van ons product te kunnen blijven verzekeren.

Wat waren/zijn je persoonlijke highlights van het land?

Ik ben naar Gudauri geweest, een plek in het noorden en in de bergen van Georgië op 2300 meter hoogte. Je rijdt daarheen vanuit Tbilisi en stopt onderweg op de leukste plekken, zoals Ananuri en Mtskheta, die je normaal nooit zou zien tijdens een reis. In die kleine dorpjes verkopen de locals de lekkerste lokale snacks, zoals Churchkhela bijvoorbeeld, en ze zijn super verwelkomend. De rit verder de bergen in naar Gudauri is adembenemend. Miljoen haarspeldbochten wel haha, maar de uitzichten zijn het meer dan waard als je eenmaal boven bent.

Is er een specifiek nationaal gerecht wat je geproefd moet hebben als je in Georgië bent?

Wat echt alle locals elke avond eten is Khachapuri. Dat is vergebakken brood met gesmolten kaas. Daarnaast Khinkali, wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt als de bekende dumplings, maar deze zijn een stuk groter en er zit meer vlees in. Top dus!

Hoe is het uitgaansleven er?

Ik moet eerlijk zijn, dit heb ik zelf niet echt verkend op een aantal lokale barretjes na (dus namen heb ik niet echt). Maar in Tbilisi zijn er zeker een aantal grote clubs en kleinere barretjes, en het schijnt dat het nachtleven er behoorlijk ‘upcoming’ is. Even Googelen dus! De reacties van groepen die via ons in Tbilisi zijn geweest zijn in ieder geval altijd positief geweest dus ik vertrouw bij deze op de mening van onze klant.

Wat is iets wat veel mensen nog niet weten over Georgië?

Mount Kazbek is de hoogste berg van Georgië en ligt op de grens van Georgië en Rusland. Vanuit Kazbegi kun je de top van de berg zien als het niet bewolkt is. Het heeft een monsterlijke hoogte van wel 5047 meter! Erg indrukwekkend. Daarnaast wordt er gezegd dat Georgië de geboorteplaats van wijn is, dus we mogen ze eeuwig dankbaar zijn!

Hoe is het klimaat er? En is het weer bepalend of je er genoeg opties hebt om het maximale uit je reis te halen als je er bent?

Alle dagen die ik er geweest ben (midden november) was er geen wolkje aan de strakblauwe lucht en was het in Tbilisi ongeveer 16 graden. In de bergen iets kouder, ongeveer 8 graden, maar nog steeds heel zonnig en goed te doen. In Tbilisi kun je je prima vermaken als het wat minder weer is. Als het in de bergen bewolkt is heb je bijna geen uitzicht omdat de wolken om de bergen heen gewikkeld zijn als het ware. Maar over het algemeen treft Georgië een erg aangenaam klimaat en is dit dus niet persé iets wat een reis belemmerd.

Tot slot, zou je het anderen aanraden om eens naar Georgië te gaan en heb je nog iets mee te geven aan degenen die gaan?

Ik zou het anderen zeker aanraden. Het is nog een redelijk onontdekt land, maar juist daarom de moeite waard om eens naartoe te gaan. Daarnaast ligt het maar op 6 uur vliegen vanuit Amsterdam dus je bent relatief dichtbij huis terwijl je het gevoel hebt dat je aan de andere kant van de wereld bent. De locals hebben er bijvoorbeeld hun eigen schrift wat bijna op een soort Chinees lijkt! Stel je vooral ook open voor enthousiaste locals die je wijn en Tsjatsja (Georgische zelfgemaakte wodka) schenken alsof het water is. Dus ben je op zoek naar iets ongerepts en origineels in een waanzinnige omgeving met warmhartige locals? Give us a call ?

Zin om zelf naar Georgië te gaan?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies