Europa

6 Prachtige en betaalbare plekken in Europa

Plekken in Europa

De ultieme bucket list voor Europa, deze plekken moet je als je het ons vraagt een keer gezien hebben! Deze steden en landen zijn betaalbaar en goed te bereizen!

Dublin, Ierland

Deze Ierse stad staat vooral bekend om het Guiness Storehouse, een bierbrouwerij die hier al een aantal eeuwen gevestigd is in het welbekende Guiness bier produceert. Hiernaast is de stad in het bezit van de indrukwekkende St. Patricks kathedraal en de Christ Church die je zeker een bezoekje moet brengen als je er bent. Zelf vond ik het toppunt van Dublin een rondleiding bij het Trinity College en de prachtige oude bibliotheek die hierbij hoort. In de avond kun je je wagen aan één van de vele pubs die in het centrum zitten, de Ieren weten wel hoe ze bakken moeten vouwen namelijk!

Georgië

Deze Oost-Europese parel is nog redelijk onontdekt en massa-toerisme bestaat hier dus gelukkig nog niet. Het land staat bekend om de heerlijke wijnen. Hiernaast heeft deze republiek midden in de Kaukasus een super gevarieerd landschap. Bergen (met als topper Mount Kazbek), grotten en meren zul je hier in overvloed vinden, maar er is hier ook genoeg cultuur en architectuur te snuiven! Reden genoeg om Georgië te bezoeken nu het nog niet echt toeristisch is!

Macedonië

Sprookjesachtige stadjes, blauwe meren en een authentieke cultuur: welkom in Macedonië. Hike door de prachtige natuur van Berovo, bezoek lokale sheep farms en ontdek het oudste (!) meer van Europa: het meer van Ohrid. Nog niet genoeg natuur gehad? Bezoek het Mavrovo National Park, het Pelister National Park en het Galicica National Park. En schrik niet als je hier schildpadden, slangen of vossen tegenkomt!

Praag, Tsjechië

Tsjechië staat bekend als meest charmante (en romantische) stad van Europa! Het grootste plein van Europa is in deze stad te vinden en het is behoorlijk impressive. Een echte aanrader om te doen in deze stad is de hike naar de burcht. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de stad en hier is ook het koninklijk paleis te vinden, waar je even een kijkje kan nemen. Gaaf is ook de Lennon Wall, die sinds 1980 beschilderd is met John Lennon-geinspireerde graffiti.

Montenegro

Veel mensen die in Montenegro zijn geweest zullen het met mij eens zijn, de baai van Kotor (het meest zuidelijke fjord van Europa) is één van de mooiste plekken op deze wereldbol. In de zomer zijn er in dit land veel studenten wat ervoor zorgt dat er genoeg vette strandfeesten zijn die je kunt meepakken! Ontdek de culturele en historische hoofdstad Centinje of leer de Montegrijnse drinkcultuur kennen en ga mee op pub crawl in Kotor!

Budapest, Hongarije

Een citytrip naar de Hongaarse hoofdstad zal je zeker nog heel lang bij blijven. Vul je dagen met een bezoekje aan één van de vele badhuizen die deze indrukwekkende stad rijk is. Bezoek het wereldberoemde Royal Palace en ontdek de bruisende nightlife scene. Pubs, rooftopbars en clubs: voor ieder wat wils!

Meer informatie over één van deze reizen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies