Europa

Je bucket list legen in Nederland

Nederland

Onze taak bij Bohemian Birds is natuurlijk om zoveel mogelijk bucket lists te legen tijdens de vetste (lustrum)reizen over heel de wereld. Afgelopen weken hebben jullie al kunnen lezen dat je in Nederland ook heel lekker op vakantie kunt of in deze tijden prima kunt vertoeven tijdens een lang, zonnig weekend. Maar wat zijn nou echte bucket list items die je kunt doen op eigen bodem? Hoe kunnen we die bucket list blijven legen ook als we ervoor kiezen nog even niet te reizen?

(Indoor) Skydiven

Oké, een beetje cliché misschien, maar skydiven is toch wel echt de meest voorkomende activiteit op de bucket list van menig mens. En ik kan beamen, je moet het ooit gedaan hebben! Het vlakke land van Nederland is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij skydiven, maar het gaat vooral om de ervaring van het springen uit een vliegtuig op die hoogte! En als het bevalt, kan je het altijd nog een keertje overdoen in, pak ‘m beet, Nieuw Zeeland of Namibië ;). In Nederland zijn er veel verschillende plekken waar je kunt skydiven, zoals in Zeeland, Texel of Rotterdam. Als je het toch iets too much vindt om uit een vliegtuig te springen, dan kun je ook beginnen met indoor skydiven, waarbij je in een windtunnel omhoog wordt geblazen en zo ervaart hoe de vrije val voelt.

Bungeejumpen

Nog zo eentje, misschien wel nóg spannender dan skydiven. Met je voeten vastgemaakt van iets hoogs afspringen.. Dat gaat zo tegen je gevoel in! Maar als je de sprong eenmaal hebt gemaakt, is de vrije val zo vet! In Nederland kun je eigenlijk alleen bungeejumpen in Scheveningen. Een erg coole locatie aangezien je direct boven de Noordzee springt! Af en toe wordt er tijdens een evenement een tijdelijke locatie gebouwd waar je kunt springen.

Nederland 1 1

Abseilen en klimmen

Dit is niet helemaal eerlijk, want dit doe je toch echt in de Ardennen en dat is natuurlijk niet in Nederland, maar in België! De Ardennen leent zich uitstekend voor klimmen en klauteren. Je kunt daar (onder begeleiding) op rotswanden klimmen om er vervolgens van af te abseilen. Zeker eentje die je van je bucket list kunt afstrepen, check!

Ballonvaart

Een ballonvaart is een unieke belevenis, zeker tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Ontdek de rust en de stilte en ervaar het mooie Nederlandse landschap vanuit een luchtballon. En het mooie is, in een luchtballon heb je geen last van hoogtevrees, omdat de ballon geen contact heeft met de grond! Er zijn heel veel opstijglocaties in Nederland, dus genoeg keuze!

Nederland 1 2

Van Gogh en Rijksmuseum

Naast al die extreme sports en de hoogte in, moeten we een beetje cultuur snuiven ook niet vergeten! Het Van Gogh en Rijksmuseum zijn echte must-sees. Ben je daar al geweest? Dan zijn er alleen al in onze hoofdstad mega veel bekende musea die heel leuk zijn om te bezoeken. Neem een keer een audiotour en binnen een mum van tijd ben jij een echte kunstkenner.

Kitesurfen

Nederland is bij uitstek een geschikt land om te gaan kitesurfen, mede door het zeeklimaat is er in de zomermaanden regelmatig constante wind voor zowel beginners als pro’s.

Nederland 1 3

Er is genoeg water in en rondom Nederland om deze bucket list sport te beoefenen, zoals de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer. Maar ook op een aantal binnenmeren kun je prima kiten. Als je nog nooit eerder hebt gekitet, is het aan te raden om les te nemen. Je kunt bij een lokale kitesurfschool les nemen, waar je per keer drie uur les krijgt zodat je het kitesurfen stap voor stap leert.

Wil jij ook je bucketlist legen in Nederland?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies