Europa

Wat te doen in Nederland tijdens een lang (pinkster)weekend?

Nederland - Amsterdam

Komend weekend is het Pinksteren en dat betekent dat we door een vrije maandag een extra lang weekend hebben. Met heerlijke, zomerse temperaturen in het vooruitzicht is het dan ook niet gek dat je eropuit wil. En dan kan best, zo lang je je aan de regels houdt.

Huisje huren

Allereerst kun je natuurlijk naar één van deze 5 beste bestemmingen voor een vakantie in Nederland en daar een huisje huren. Je kunt bijvoorbeeld een Beach House huren op het strand van Vlissingen en heerlijk opstaan met een verfrissende duik in de zee!

Wijnen, wijnen, wijnen

Ook Zandvoort biedt natuurlijk een heerlijk strand om het weekend te vertoeven. Op de websites van de meeste strandtenten kun je online alvast een tafeltje reserveren voor op het terras. Maximaal vier personen, uit één gezin of huishouden. Want ja ja, vanaf 1 juni mogen we de terrassen weer op!

Zandvoort

Aan de Amsterdamse grachten...

Met de versoepelingen rondom het coronavirus is ook het vaarverbod in Amsterdam opgeheven, dus wat is er nou lekkerder dan een bootje te huren en de grachten op te gaan?! Ook hiervoor gelden regels: maximaal twee personen per boot, tenzij je een gezin of huishouden bent. Flesje rosé erbij, bikini aan en gaan met die boot!

Voor de gezondheid

Een fiets huren is ook altijd een leuke manier om eropuit te gaan en de omgeving te verkennen. Ons landje kent veel mooie fietsroutes in bijvoorbeeld de bossen van de Veluwe, de natuurgebieden van de Betuwe of de Nationale Parken van Midden-Limburg. Als je een wielrenfiets hebt staan, is dat natuurlijk ook een leuke bezigheid komend weekend! Al wel eens op de fiets naar Marken gesjeesd voor een verse haring? Man man, als je deze route hebt ontdekt hoef je nooit meer naar het buitenland – waanzinnig!

Nederland - Marken

Go green

Groene vingers? Dan is dit weekend een mooie kans om je tuintje – of je plantenbak op je Franse balkon natuurlijk – eindelijk zomer klaar te maken. Ga naar een tuincentrum en koop leuke plantjes om het allemaal een beetje op te fleuren!

Aan de knutsel

En als je dan toch het liefst binnen wil blijven en je hebt nog geen mondkapje voor in het openbaar vervoer vanaf 1 juni, dan kun je natuurlijk aan de slag gaan om een of meerdere mondkapjes zelf te maken. Kies lekker voor een over-the-top printje zodat je vanaf volgende week enorm hip het OV in kan!

Wil jij ook je bucketlist legen in Nederland?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies