Europa

De top 5 beste vakantiebestemmingen in eigen land

Texel Nederland

Ondanks dat je misschien gewend bent aan een zomervakantie buiten de grenzen van ons prachtige laagland, betekent het niet dat je binnen de grenzen niet óók een geweldige vakantie kunt hebben. Daarom hebben wij hier een top 5 gemaakt van de beste vakantiebestemmingen in eigen land. En je zult zien dat in Nederland op vakantie gaan zo gek nog niet is!

De Waddeneilanden

Voor fijne stranden hoef je helemaal niet zo ver te reizen; op de Waddeneilanden vind je brede zandstranden waar je heerlijk kunt tannen (als het weer even meezit). Ieder Waddeneiland is uniek en vooral op Terschelling zijn ’s zomers veel jongeren, drukte en gezelligheid te vinden. Je hoeft natuurlijk niet op één eiland te blijven, waarom niet lekker eilandhoppen? Trek de wandelschoenen aan of huur een fiets en geniet van de mooie omgeving. Daarna kun je welverdiend een biertje drinken op één van de vele terrasjes.

Waddeneilanden Nederland

Zeeland

Zeeuwse bolussen, mosselen en natuurlijk BLØF; dat is Zeeland. Voor watersporters is dit een toplocatie om de vakantie te vertoeven. Maar ook voor de wandelaars onder ons is het een fijne plek. Verder kun je een bezoek brengen aan het Deltapark, het waterpretpark of het aquarium. Genoeg te doen dus! Sluit je dag af met het eten van Zeeuwse mosselen en een avondje stappen in Renesse.

Zeeland Nederland

Friesland

In het midden en zuidwesten van de provincie Friesland vind je de ‘Fryske Marren’ oftewel de Friese Meren: een waar walhalla voor de watersporter. Zeilen of dobberen op bijvoorbeeld het Sneekermeer om vervolgens te genieten van een koud pilsje op een terras in Lemmer of Stavoren. Gaasterland is een must-see; een bosrijke plaats vol met beekjes, akkers en zandkliffen is volgens velen het mooiste deel van Friesland.

Friesland Nederland

De Veluwe

Houd je van flora en fauna? Dan zit je hier goed. In de nationale parken spot je herten, zwijnen, vossen en nog veel meer. Maar je kunt ook terecht voor wat meer actie zoals mountainbiken door de bossen of kitesurfen en zeilen op het Veluwemeer. Dan kun je ook nog lekker cultureel doen door een bezoekje te brengen aan het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo.

Veluwe Nederland

Zuid-Limburg 

Wat nou Zuid-Frankrijk? In het bourgondische Zuid-Limburg voelt het door de prachtige heuvelachtige landschappen niet eens meer alsof je in Nederland bent. En vergeet de Limburgse gezelligheid niet, daar kunnen ze in Frankrijk zeker niet aan tippen. Een middagje shoppen in Maastricht kan natuurlijk niet ontbreken aan je vakantie in Zuid-Limburg en vergeet dan niet zo’n lekkere Limburgse vlaai te nuttigen. 

Zuid Limburg Nederland

Zie wat Nederland te bieden heeft!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies