Europa

Bucketlist reizen binnen Europa

Bucketlist reizen binnen Europa scaled

Naast dat de rest van de wereld ongelofelijk veel te bieden heeft, kan je soms zomaar vergeten dat er heel dichtbij ook eindeloos veel te zien en te beleven is. Ook op deze prachtige bestemmingen is van alles te doen en daarom zijn ook dit ideale lustrumreizen. Hieronder hebben wij onze favoriete stedelijke bestemmingen van Europa voor jullie uitgeschreven:

#1: Praag

Hier kan jullie als groep eindeloos ronddwalen in middeleeuwse kleine straatjes met indrukwekkende architectuur, uitkijken over de Moldau rivier en genieten van één van de vele tuinen of parken. Naast al dit moois is het nachtleven in Praag ook heel uitgebreid, van kleine barretjes met 80’s hits naar grote clubs waar gevaarlijk veel absint gedronken wordt. Daar kunnen jullie ook héél veel onvergetelijke memories maken!

#2: Warschau – Krakau

Vaak staat Polen nog niet op de Bucketlist, maar stiekem is dit een land dat je enorm zal verrassen wanneer je hem bezoekt. Na WOII is alles herbouwd in oude kleurrijke stijl en nog steeds een lust voor het oog! Mis vooral ook niet de ‘milk bars’ waar meestal een oud Pools dametje de sterren van de hemel aan het koken is. Warschau is goed te combineren met Krakau, omdat je er binnen niet veel meer dan twee uur met de trein bent. Hier wordt je met open armen ontvangen door de Polen, ook als je geen Pools spreekt. Leer over de geschiedenis van de stad met één van de gratis tours en duik daarna een van de vele wodkabarren in om het af te sluiten. Drinken op een lege maag is natuurlijk niet verstandig, maar gelukkig kunnen jullie hier al een driegangenmenu eten voor een hele lage prijs. 

#3: Lissabon

Als jullie opzoek zijn naar een actieve stedentrip is deze prachtige stad gebouwd op zeven heuvels waarschijnlijk wel wat voor jullie lustrumreis. Door de vele heuvels in Lissabon zijn er ook verschillende wijken ontstaan die allemaal weer wat anders te bieden hebben. Wanneer jullie het wandelen/klimmen even niet meer zien zitten, zijn er overal pittoreske oude trammetjes die jullie van A naar B willen brengen. In de herfst- en wintermaanden is het een aanrader om het stadse in te wisselen voor een wandeling door het Nationaal Park Sintra, bekend om zijn sprookjesachtige tuinen. Dit park staat dan ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

#4: Dubrovnik

Binnen 2,5 uur vliegen vanuit Amsterdam bevinden jullie je in één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa, het staat dan ook op de Werelderfgoedlijst. Daarbij ligt de stad direct aan de kust van de strak blauwe Adriatische zee, een ideale combinatie dus! Naast cultuursnuiven kunnen jullie hier ook kajak excursies doen met snorkelmogelijkheden en zijn er heel veel mooie eilandjes die jullie kunnen bezoeken. Dubrovnik has it all; cultuur, actie én strand. Wat willen jullie nog meer?

#5: Athene 

Deze stad wordt vaak onderschat door reizigers, terwijl het zoveel prachtige oude ruïnes, museums en andere activiteiten te bieden heeft! Daarnaast kunnen jullie in Athene dag en nacht dineren en op de mooie overdekte centrale markt lokale lekkernijen proeven. Om even aan het stadse leven te ontsnappen kunnen jullie naar het Vouliagmeni meer, waar het water het hele jaar door 24 graden is.

Plan nu de reis van jullie dromen!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies