Europa

Citytrip: Athene

Athene

Hoor je de woorden olympische spelen, Akropolis, Ouzo en Souvlaki dan denk je natuurlijk meteen aan Athene! Athene is de perfecte stad voor een chille citytrip. Deze stad heeft zoveel te bieden. Van cultuur, geschiedenis, lekker eten tot aan vette street art. Check hieronder de highlights die echt op jouw bucketlist moeten!

Plaka

Op zoek naar een leuk tentje om te eten? Dan zijn jullie in Plaka op het juiste adres! Plaka is de oudste buurt van Athene en zeker een must-see tijdens jullie reis. Je kunt hier heerlijk eten bij een typische Griekse taverna, een drankje doen in een café of een souvenir shoppen om mee naar huis te nemen.

Plaka Athene

Street art 

Naast oude kunst heeft Athene ook iets vernieuwends te bieden. Verschillende straten in Athene zijn voorzien van prachtig moderne kunst. Zelfs al is het niet jouw stijl, je zal je ogen uitkijken! Er zijn verschillende street art tours die je meenemen langs alle prachtige kunstwerken in de stad die een bijzonder verhaal vertellen. Tijdens deze tours kom je op plekken waar je als gewone toerist niet zomaar zou komen, zeker iets voor op je bucket-list!

Street art Athene

Met de boot naar Aegina

Genoeg van de stad en zin in een chill eiland dagje? Geen probleem tijdens je citytrip in Athene! Vanaf Piraeus, de havenplaats van Athene, vaar je met zo’n 40 minuten naar het prachtige eiland Aegina. Ga gestrekt op het strand in de zon, verken het eiland per scooter of fiets, drink de hele dag cocktails op het terras of bezoek een van de omliggende eilandjes per boot. Niks is te gek voor een dagje Aegina!

Aegina Athene

Akropolis

Laten we afsluiten met de welbekende Akropolis. De Akropolis is de bekendste ruïne en hét symbool van Athene, dus jullie kunnen de stad zeker niet verlaten zonder hier een bezoekje aan te hebben gebracht. Boven op de Akropolis staat het prachtige Pantheon die overal in de stad te zien is omdat hij zo hoog op de berg staat, hoe bijzonder! Tot het einde van de 6e eeuw V. Chr. woonde er mensen op de Akropolis. Ben je daar dan toch, breng dan ook zeker even een bezoek aan het Akropolismuseum, zodat je na je citytrip alles weet over Athene!

Akropolis Athene

Helemaal zin gekregen om met je jaarclub of dispuut naar Athene te gaan?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies