Europa

Citytrip naar Valencia

Valencia stad overview

Valencia staat ook wel bekend als de geboorteplaats van het heerlijke gerecht paella. De stad heeft een perfecte combinatie van een historisch en modern karakter. Er hangt een heerlijke relaxte sfeer in de stad. Valencia is de plek voor een geweldige reis, het gaat je zeker verrassen!

Fietsen door Valencia

Fietsen door Valencia

De stad is ideaal om per fiets te ontdekken. Er zijn goede fietspaden aangelegd door de gehele stad en zelfs door het park! Fiets door de stad en ontdek alle hoogtepunten die Valencia te bieden heeft. Zo zijn er vele gebouwen en kathedralen om te ontdekken. Voor een pauze stoppen jullie bij een van de heerlijke restaurants die zich op de pleinen bevinden. Valencia heeft een zeer grote haven met een erg leuke boulevard. Vergeet niet om soms eventjes te stoppen en een foto te maken van deze bijzondere ervaring. 

Las Fallas

Vuurwerk in Las Fallas

Dit grote straatfestival van drie weken lang wil je niet missen! Het traditionele feest wordt ieder jaar ter ere van Sint-Jozef gehouden. Tijdens dit magische festival zijn er door de gehele stad activiteiten te beleven. Zo bewonderen jullie van live optredens, religieuze ceremonies, mooi aangeklede fallas, heerlijk eten en vooral veel vuurwerk in de vorm van buskruit.

Street art in Valencia

Street art in Valencia

Duik in het creatieve en kleurrijke gedeelte van Valencia met de mooiste street art. Achter iedere creatie zit een bijzonder verhaal, het is dus zeker waard om een tour te doen!  Meerdere bekende kunstenaars hebben in de stad hun werk laten zien. Breng hiervoor vooral een bezoek aan de wijk El Carmen.

Willen jullie relaxen tijdens de citytrip?

Strand

Valencia heeft drie heerlijke stranden: La Patacona, Las Arenas en La Malvarrosa. Geniet van de zon en neem een verfrissende duik in het water. Wanneer je trek hebt gekregen kun je bij een van de vele tentjes paella eten met uitzicht over de zee. Wil je het mooiste strand bezoeken? Ga dan naar Las Arenas, dit strand heeft ook een hele leuke boulevard.

Mercado Central

Mercado Central in Valencia

¿Te gustan los mercados? Dan is deze markt de perfecte plek. Mercado Central is de grootste overdekte markt van Europa. Je kunt hier allerlei verse Valenciaanse producten vinden zoals jamón, verschillende soorten queso, naranjas en nog veel meer! Er is meer dan genoeg keuze, de markt heeft namelijk plaats voor 959 kraampjes. 

Wil jij het mooie Valencia ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies