Europa

Citytrip naar Valencia

Valencia stad overview

Valencia staat ook wel bekend als de geboorteplaats van het gerecht paella, mmm delicioso! De stad bestaat uit een perfecte combinatie van een historisch en modern karakter. Er hangt een relaxte sfeer en is ideaal voor een geweldige reis. Valencia gaat je zeker verrassen! 

Fietsen door Valencia

De stad is ideaal om per fiets te ontdekken. Vamos! Er zijn goede fietspaden aangelegd door de gehele stad, zelfs door het park! Je bent lekker actief bezig terwijl je alle hoogtepunten van de stad ontdekt. Hoe leuk! Vergeet niet om soms eventjes te stoppen en een foto te maken van deze bijzondere ervaring. 

Fietsen door Valencia

Las Fallas

Dit grote straatfestival van drie weken lang wil je niet missen! Het traditionele feest wordt ieder jaar ter ere van Sint-Jozef gehouden. Tijdens dit magische festival zijn er door de gehele stad activiteiten te beleven. Zo kun je kijken naar live optredens, religieuze ceremonies, mooi aangeklede fallas, heerlijk eten en vooral veel vuurwerk in de vorm van buskruit. Wow!

Vuurwerk in Las Fallas

Street art 

Duik in het creatieve en kleurrijke gedeelte van Valencia met de mooiste street art. Achter iedere creatie zit een bijzonder verhaal, het is dus zeker waard om een tour te doen!  Meerdere bekende kunstenaars hebben in de stad hun werk laten zien. Breng vooral een bezoek aan de wijk El Carmen.

Street art in Valencia

Strand

Wil je relaxen tijdens je citytrip? Valencia heeft drie heerlijke stranden: La Patacona, Las Arenas en La Malvarrosa. Geniet van de zon en neem een verfrissende duik in het water. Wanneer je trek hebt gekregen kun je bij een van de vele tentjes paella eten met uitzicht over de zee. Wil je het mooiste strand bezoeken? Ga dan naar Las Arenas, dit strand heeft ook een hele leuke boulevard.

Maxime vandenberge d T9 I wnlw CE unsplash

Mercado Central 

¿Te gustan los mercados? Dan is deze markt de perfecte plek. Mercado Central is de grootste overdekte markt van Europa. Je kunt hier allerlei verse Valenciaanse producten vinden zoals jamón, verschillende soorten queso, naranjas en nog veel meer! Er is meer dan genoeg keuze, de markt heeft namelijk plaats voor 959 kraampjes. 

Mercado Central in Valencia

Wil jij het mooie Valencia ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies