Tips

Stranden die je ooit moet zien

Stranden

Wanneer je denkt aan prachtige stranden, zul je waarschijnlijk meteen een beeld van een strand met witte zandkorrels, palmbomen en een azuurblauwe zee in je hoofd hebben. Echter, er bestaan nog zoveel andere worth-going beaches. Ik heb voor jullie vier bijzondere stranden op een rij gezet.

Black beach, IJsland

In het zuidelijkste puntje van IJsland ligt het zwarte strand, bij het dorp Vík. Het strand bestaat uit gitzwart zand en het is omringd door rotsen waarbij de hoogste wel 66 meter is. Een frisse duik nemen in het water kan je beter overslaan, de kans is groot dat je dan bevriest! Misschien herken je deze foto wel van de videoclip van Justin Bieber – I’ll show you!

Stranden 1

Komodo Pink beach, Indonesië

Dit eiland bezoeken is sowieso al een aanrader, doordat in dit nationale park komodovaranen leven. Deze hagedissen kunnen tot drie meter lang worden. Hiernaast heeft dit bijzondere eiland een indrukwekkend roze strand. De kleur komt tot stand door het koraal dat hier aanspoelt. Als je hier in de buurt bent; zeker even langs gaan, want het is één van de zeven roze stranden die de wereld rijk is!

Stranden 2

Stiniva Vis, Kroatië

Eén van de bijzonderste stranden van Kroatië is op twee manieren te bereiken. Je kunt ervoor kiezen om de hike naar beneden te doen (en weer terug omhoog) wat zeker de moeite loont; een prachtig uitzicht krijg je hier zeker voor terug. Gelukkig zit er beneden een barretje waar je een welverdiend biertje kan drinken zodra je het strand hebt bereikt. Je kunt er ook voor kiezen om er met een bootje heen te varen. Speciaal aan dit paradijselijke strand is dat het bijna helemaal afgeschermd is door rotsen. Fun fact voor de Abba fans: dit eiland is voor de film ‘Mamma Mia: Here We Go Again!’ ingezet als de setting voor de film! Zo zijn de strand scenes bij dit strand opgenomen.

Stranden 3

Star sand beach, Japan

Het strand op het eiland Okiwana in Japan heet Hoshizuna-no-Hama en letterlijk vertaald is dit ster-zand strand. De zandkorrels hebben hier de vorm van sterretjes. Het is eigenlijk niet echt zand, maar het zijn de omhulsels van eencellige. Aangeraden wordt, om deze plek te bezoeken wanneer er kort daarvoor een tyfoon heeft plaatsgevonden, hierdoor zou je de sterretjes het beste kunnen zien.

Stranden 4

Wil je een van deze stranden bezoeken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies