Inspiratie

De 7 chillste eilanden die je moet bezoeken in je leven

Malediven_eiland

Verlangen we nu niet allemaal naar een heerlijk tropisch eiland? Hagelwit zand, azuurblauwe zee, kokosnoot in je hand en de zon op je mik. Door te verlangen naar iets wat in de toekomst ligt maak je je los van de verplichtingen van het dagelijks leven en dat geeft een gevoel van vrijheid. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de 7 chillste eilanden die je moet bezoeken – zodat je daar lekker naar kunt verlangen!

Santorini, Griekenland

Het is misschien een tikkeltje afgezaagd nadat elke influencer je hier al mee heeft gespamt op Instagram, toch blijft Santorini een heel bijzonder eiland. Met de prachtige witte gebouwen, blauwe koepels en hoge kliffen, is het heel logisch dat Santorini het boegbeeld geworden is van een paradijselijk Pinterest-plaatje. De Minoïsche uitbarsting – een vulkaanuitbarsting eeuwen geleden – heeft voor een fantastisch landschapgezorgd, met rode zandstranden aan de zuidkant en zwarte zandstranden aan de oostkant van het eiland. Santorini kan zeker niet ontbreken in dit lijstje.

Santorini Griekenland

Barbuda, Antigua

Op het minder bekende Caribische broertje van Antigua zijn hoogstwaarschijnlijk meer vogels dan mensen te vinden. Hoewel Antigua eigenlijk bekend staat om zijn stranden, zullen zelfs de Antiguanen je vertellen dat Barbuda’s stranden beter zijn. De stranden zijn meestal nog volledig ongerept en hebben zijdeachtig wit en roze zand, dat zich uitstrekt zo ver het oog reikt. Er zijn maar een handvol resorts en restaurants, die totaal niet fancy of hip zijn. Een eiland waar je geweest moet zijn!

Barbuda beach

Mahé, Seychellen

Ongeschonden en perfecte foto’s, de Seychellen zijn absoluut de moeite waard om naartoe te reizen. Ten oosten van Kenia ligt deze relatief ongerepte archipel van 115 koraal- en granieteilanden met oerwouden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Het grootste en bekendste eiland, Mahé, heeft meer stranden dan je tijdens je vakantie kunt bezoeken, maar heeft nog veel meer te bieden. Bezoek de hoofdstad Victoria met de bruisende lokale markt en de botanische tuinen. Ga hiken en verken de jungle, watervallen, prachtige uitzichtpunten, bezoek de beroemdste stranden, ga kajakken, snorkelen, duiken of huur een auto en verken het eiland op zoek naar een afgelegen strand voor een perfecte Robinson ervaring … Ontdek Mahé, maar als je toch in de buurt bent, beperk je vakantie op de Seychellen niet alleen tot dit eiland!

Seychellen

Cayo Guilleremo, Cuba

Totdat de Cubaanse regering begin jaren ‘90 besloot om er een toeristische bestemming van te maken, was dit kleine eiland alleen bekend bij de vissers die het tweekleurige blauwe water gebruikt. Cayo Guillermo maakt deel uit van de archipel Jardines del Rey, die langs de noordkust van Cuba loopt en heeft nu een handvol resorts. Cayo Guillermovoelt in veel opzichten nog steeds een beetje ongeordend, wat het juist zo speciaal maakt. De ongerepte stranden met een kolonie aan roze zal je niet snel vergeten!

Cayo guillermo

Andaman eilanden, India

De Andaman eilanden horen officieel bij India, maar als je er bent heb je eerder het idee alsof je je op een Thais of Indonesisch strand bevindt. Dat is ook niet zo gek, want de eilanden liggen geografisch gezien dicher bij Thailand en Indonesië dan bij India. Toch is de Indiase sfeer wel te voelen en die mix maakt het zo bijzonder! De Andaman eilanden bestaan uit honderden eilanden, waarvan maar 9 geopend voor toeristen! Havelock Island is hiervan de bekendste en dat is niet zonder reden: het eiland heeftschitterende stranden waaronder Beach number 7, oftewel Radhanagar. Dit strand is zelfs uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van heel Azië. Zegt genoeg, toch?

Andaman eiland India

Zanzibar eiland, Tanzania

Het eiland Zanzibar ligt voor de kust van Tanzania en wordt daardoor ook vaak bezocht na een safari in Tanzania. Met de hagelwitte, paradijselijke stranden is het de ideale plek om te genieten en lekker te luieren. Officieelheet Zanzibar Eiland ‘Unguja’ en is Zanzibar zelf een archipel die bestaat uit de twee hoofdeilanden Unguja en Pemba. De Zanzibar ‘archipel’ dus eigenlijk, is wereldwijd één van de tien mooiste locaties om te duiken

Zanzibar Tanzania

Boracay, de Filipijnen

En last but not least: Boracay. De Filipijnen heeft wel meer mooie eilanden zoals de Palawan en Cebu, maar Boracay blijft toch wel onze favoriet. Dit piepkleine eiland is met de zachte kustlijnen en adembenemende zonsondergangen gemaakt voor Instagram. Voeg hier een bruisend uitgaansleven aan toe en je hebt één van de beste toeristische plekken in de Filipijnen. Helaas is het te toeristisch geworden en werd het eiland in 2018 gesloten voor ‘rehabilitatie’ om de overbevolking te compenseren. Het is nu weer open en alsnog zeker een must-visit.

Boracay Filipijnen

Welk eiland gaan jullie bezoeken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies