Europa

Eilandhoppen op Chalkidiki

CHALKIDIKI

Chalkidiki is een schiereiland aan de Egeïsche zee. Het heeft de vorm van een hand met drie vingers, die weer drie aparte adembenemende schiereilandjes vormen. Chalkidiki wordt ook wel “de drietand van Poseidon” genoemd. De Griekse God van de zee. Maak je dus klaar voor het ultieme vakantiegevoel want hier kan je heerlijk gaan eilandhoppen op Chalkidiki langs KassandraSithonia en Athos en is de perfecte bestemming voor een te gekke en mega relaxte lustrumreis! 

Kassandra

CHALKIDIKI 1

Tijdens het eilandhoppen op Chalkidiki is het eerste eiland van  de ‘drietand van Poseidon’ Kassandra. Je vindt hier eindeloze witte stranden met prachtig groene dennenbomen. Je kunt hier in de dikste villas verblijven, eten in traditionele tavernes en vind je hier tal van sfeervolle kroegen, barretjes en hippe clubs om finaal uit je panty te gaan! Ook vind je hier meerdere chille stranden waar je vette watersport activiteiten kan doen. De leukste plekjes voor jullie lustrumreis op Kassandra zijn onder andere Afytos, Hanioti, Kalithea en Polychrono

Sithonia

CHALKIDIKI 2

Het volgende eiland die niet op het lijstje kan ontbreken is Sithonia. Dit is het middelste eiland van Chalkidiki. Vergeleken met Kassandra is Sithonia een stuk rustiger. Hier is het optimaal genieten geblazen op een van de mooie stranden, een bezoek aan een van de olijfgaarden of een heerlijk wijntje drinken bij een van de wijngaarden. In het zuidelijke deel van Sithonia ligt de berg Itamos die helemaal bedekt is met dennenbomen en is 753 meter hoog! Super gaaf dus voor een te gekke hike.

Athos

CHALKIDIKI 3

Het laatste maar zeker niet het minste eiland is Athos. Athos is niet alleen de geheimzinnige monnikenrepubliek maar ook de derde en laatste vinger van Chalkidiki! De kloosters van Mount Athos zijn de trekpleister van Chalkidiki. Alleen mannen mogen deze kloosters betreden en je dient in het bezit te zijn van een geldig visum. Ook met je dispuut of jaarclub kan je deze kloosters met de boot vanaf het water bewonderen. Je moet het toch wel echt gezien hebben als je op dit eiland bent! Daarnaast heeft Athos ook geweldige stranden. Op Mount Athos is dit een stuk minder en bovendien niet toegankelijk maar daarentegen hebben de Drenia eilanden voor de kust van Ouranoupoli prachtige witte stranden en ook het eiland Ammouliani is een paradijs voor de strand fanaten! 

Wil jij ook de eilanden ontdekken op Chalkidiki?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies