Tips

Welke camera neem jij mee op je lustrumreis?

Camera blog

Je lustrumreis vastleggen op smartphone kan tegenwoordig prima en zal je genoeg vette beelden opleveren, doordat de camera’s hiervan steeds beter worden. Maar om de echte jaloersmakende platen van jouw bucketlistactiviteiten te schieten heb je toch wel een uitgebreidere camera nodig. Speciaal voor jullie heb ik de chillste uitgezocht!

Spiegelreflexcamera

Natuurlijk kun je sparen voor een super de luxe camera van een paar duizend piek met alles erop en eraan, maar heb je niet zoveel verstand van al die knopjes (zoals ik) dan kun je met een goedkoper model ook heel ver komen. Zelf heb ik deze zomer de Nikon 3400 gekocht en ben hier heel blij mee (body is 329 euro). De camera maakt prachtige foto’s en heeft veel verschillende opties. Hierdoor kan je tijdens het fotograferen al leuke effecten aan je foto’s toevoegen. Ook is de camera makkelijk te bedienen, doordat het menu handige opties heeft en er een duidelijke handleiding bijzit.

 

Digitale camera

Is je budget wat lager of wil je een kleinere camera dan een spiegelreflex die je gemakkelijk mee kunt nemen? Bij het kiezen van een digitale camera zul je al snel merken dat er genoeg aanbod is aan modellen en merken. Wanneer je rond de 100 euro neerlegt kun je al een hele mooi camera kopen. Zelf heb ik de compacte camera Sony Cybershot en ben hier erg tevreden over. Hij maakt goede foto’s, is makkelijk in gebruik en past makkelijk in je handbagage!

 

Polaroid camera

Voor een wat ‘’ouderwetsere’’ ervaring met camera’s kun je ervoor kiezen om een niet-digitale te kopen. Met een analoge camera kun je wellicht je lustrumreis nóg vetter vastleggen. De foto’s hebben een vintage vibe en kun je gemakkelijk op de muur van je slaapkamer plakken. Zo kun je elke dag even genieten van jullie onvergetelijke lustrumreis! Er zijn verschillende modellen en merken, maar een van de meest bekende is wel de polaroid camera. Deze heb je vast al vaak op feestjes gespot. Sinds een paar jaar is deze camera weer helemaal hip en gewoon te koop bij de Hema. Voor ongeveer 120,- kun je de Fiji Instax Mini kopen.

 

Analoge camera

Ook kun je ook voor een analoge camera kiezen waarbij er een rolletje in de camera zit, en je deze later (zelf) kunt (laten) ontwikkelen. Het is misschien wat meer moeite dan een digitale camera, maar uiteindelijk is er niets wat film kan overtreffen! 😉

Kies je toch liever voor een digitale camera en wil je deze gebruiken tijdens activiteiten of voor een aftermovie, dan bestaan er ook nog heel veel verschillende soorten. Check hieronder welke dat zijn!

 

Actiecamera

Tijdens vette activiteiten zoals mountainbiken, duiken en/of snorkelen of om een aftermovie van je reis te maken is de GoPro bij uitstek de geschikte camera. Er bestaan gelukkig super veel attributen waardoor je de camera op alle mogelijke manieren vast kunt maken.

 

Drone

Wil je jouw reisfoto’s naar een next level brengen? Met behulp van drones (die vliegende apparaten in de lucht) waar een camera aan vast gemaakt wordt, kun je supervette foto’s maken! Ook de videobeelden van deze drone kunnen uitstekend gebruikt worden voor een indrukwekkende aftermovie van jouw lustrumreis. Tip: combineer de shots van je drone met de shots van je ‘normale’ camera.

Klaar om jou lustrumreis te boeken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies