Tips

Handige apps voor op reis!

Apps voor op reis

Ik ga op reis en ik neem mee… mijn telefoon vól met handige apps die zowel vóór als tijdens de reis goed van pas komen. Naast alle leuke apps noemen we uiteraard ook een aantal praktische apps zoals de Toilet Finder App! Heb jij deze al op je telefoon staan?

1. Uber

In veel landen maken ze gebruik van Uber, een superhandige app om van A naar B te komen. Koppel voor vertrek je creditcard aan je Uber account. Het is namelijk helaas niet mogelijk om via je pinpas of contant te betalen. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

2. Xe Currency

Een app die heel gemakkelijk de valuta omrekent. Voer de munteenheden in en in één simpele handeling reken je een bedrag om van de ene valuta naar de andere. XE Currency is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

3. Packpoint

Heb je liever een app die een checklist voor je maakt voor het inpakken? Dan kan dat via Packpointbeschikbaar voor zowel iOS als Android. Je kunt altijd nog items toevoegen! Het wordt gepersonaliseerd op bestemming, geslacht en welke activiteiten je gaat doen.

4. Here

Ben je verdwaald of ga je een dag op pad? Here is de ideale navigatie app. Vergeet alleen niet vooraf de wegenkaarten te downloaden zodat je offline overal naartoe kan. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

5. Google Translate

Kom je er met Engels samen niet uit? Of heb je geen idee wat er op de menukaart staat? Google translate is dé oplossing! Net zoals de App Here, kan je van tevoren talen downloaden en offline gebruiken. Wat helemaal te gek is, is dat je de tekst met je camera gelijk in het Nederlands kan lezen.

6. Duolingo

Wil je het zonder Google Translate kunnen? Dan is de app Duolingo echt iets voor jou. Met deze taalapp kun je gemakkelijk leren lezen, schrijven én spreken! Heb je een echte taalknobbel? Dan vlieg je er zo doorheen!

7. Polarsteps

Vergeet de notebooks en dagboeken, met de app Polarsteps kun je je belevingen beschrijven en delen met het thuisfront. De app houdt tijdens de reis de aantal reisdagen en de afgelegde kilometers bij. Een perfecte manier om iedereen jaloers te maken. Inspiratie nodig voor de volgende trip die je in Polarsteps gaat zetten, kijk dan hier!

8. Trail Wallet

Wil je niet over je lokale uitgave heen op reis? Met Trail Wallet voer je je uitgaven eenvoudig in. Wél moet je deze natuurlijk zelf toevoegen. Met een duidelijk overzicht, zie je wat je gemiddelde uitgaven zijn en wat je daarvan nog over hebt.

9. Toilet Finder

Sta je op knappen? Met deze app kun je gemakkelijk de dichtbij zijnde toilet vinden. Toilet Finder heeft ruim 60.000 toiletplekken. Heb je zelf een perfecte toilet gevonden? Deze kun je zelf in de app toevoegen.

10. VSCO

Er zijn genoeg apps die je kunt gebruiken om je foto’s te bewerken. Naar onze eigen ervaring bewerk je met VSCO zelfs redelijke saaie foto’s tot ware meesterwerken. Een uitgebreide app waarmee je alles kan doen.

 

Krijg jij al zin om op reis te gaan?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies