Tips

7 Vliegveld- en vliegtuig hacks die je nog niet wist

Vliegtuig tips

Een vliegtuig in de lucht zien is in deze tijd zeldzaam en wanneer we weer in een vliegtuig zullen zitten is nog onzeker. Maar wanneer die tijd weer komt, gaat deze blog goed van pas komen! Vliegvelden en vliegtuigen zijn niet altijd een pretje; de vliegvelden zijn vaak druk, je loopt met koffers en tassen te sjouwen, je moet continu je boardingpass en paspoort erbij pakken, je moet opletten dat je geen belangrijke spullen kwijtraakt, eenmaal in het vliegtuig moet je weer je spullen wegstoppen terwijl de mensen achter je ook naar hun plek moeten, dan zit je – soms urenlang – in zo’n klein vliegtuigstoeltje, raak je je oortjes kwijt, zit je riem vastgeklemd onder het achterwerk van je buurvrouw en valt je sinaasappelsap op je schoot tijdens turbulentie. Het is allemaal voor een goed doel, tuurlijk, want eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming ben je al deze ergernissen weer vergeten. Maar wat als we die ergernissen nou een beetje weg konden nemen en het reizen wat aangenamer konden maken? Zou top zijn toch? Daarom hier 7 vliegveld en vliegtuig hacks. Thank me later!

Vliegtuig tips 1

Kussensloop

Doe je jas of andere kleding in je kussensloop en maak zo je eigen kussen! Het is misschien niet zo chill als je kussen thuis, maar hé, toch een leuke hack!

Achteraan

Veel mensen nemen liever niet een vliegtuigstoel aan de achterkant van het vliegtuig. Het is vaak naast de wc en soms gaan de stoelen niet naar achter. Maar als de vlucht niet helemaal volgeboekt is, is de kans veel groter dat er achteraan vrije stoelen zijn en je een rij voor jezelf hebt! Winnen!

Smeren maar

De lucht in vliegtuigen is erg droog en dat merkt je huid ook! Zorg daarom dat je een goede dagcrème bij je hebt om een lekker zacht huidje (en op de terugweg je tan) te behouden

Vliegtuig tips 2

Een goede workout

Ga zo kort mogelijk voor je vertrek nog even goed sporten. Een HIIT workout, spinlesje, rammen tegen een boksbal, whatever floats your boat! Door deze workout zal je sneller in slaap vallen in het vliegtuig, zal je je minder angstig voelen én het is bevorderlijk voor de bloedsomloop. Dat is natuurlijk wel handig als je uren stilzit op dezelfde plek.

Een meetje omkopen is oké

Neem snoepjes of chocolaatjes mee het vliegtuig in. Niet voor jezelf (mag ook), maar voor het personeel! Wedden dat ze je nu veel aardiger vinden en je nét iets beter behandelen dan de rest? Wilt u nog iets drinken, eten, een voetmassage misschien? Nou graag!

Balletje slaan?

Neem twee golfballen en een tennisbal mee het vliegtuig in. En nee, niet om een balletje te slaan. Doe de tennisbal tussen je rug en de stoel en beweeg je lichaam heen en weer voor een rug – en schoudermassage. De golfballetjes plaats je onder je voeten voor, jawel, een voetmassage! Zo upgrade je economy naar businessclass voor een prikkie!

Vliegtuig tips 3

Handig achtergrond

Zoals ik al benoemde is het steeds opnieuw tevoorschijn moeten toveren van je boardingpass een kriem. Tegenwoordig wordt de boordingpass als een QR-code naar je e-mail gestuurd. Sla de afbeelding op en stel hem in als toegangsscherm. Maakt dat boarden veel makkelijker!

Klaar om jouw lustrumreis te boeken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies