Tips

Vijf tips om jouw lustrumreis bij elkaar te sparen

Vijf tips om jouw lustrumreis bij elkaar te sparen 1536x1153

Hoe leuk zou het zijn als je niet over geld na hoeft te denken! Helaas moeten er toch linksom of rechtsom centjes verzameld worden om jouw onvergetelijke lustrumreis te organiseren. Waar te beginnen? Hieronder vijf belangrijke tips die je op weg kunnen helpen:

#1: Werken op festivals

Hoe klein of groot jullie groep ook is, door gezamenlijk te gaan werken spaar je sneller dan je denkt voor jullie lustrumreis! Je kan terecht bij verschillende organisaties die je vaak €10,- per uur betalen om tickets te scannen. Wanneer de groep bijvoorbeeld uit vijftig man bestaat heb je in vijf uur werk per persoon zo al €2500,- bij elkaar!

#2: Organiseer een veiling

Het kost enige inspanning, maar een veiling is de beste manier om in één keer veel geld te verzamelen. Slim is om een veilingmeester aan te stellen die enorm goed enthousiast kan verkopen; leuke sfeer & hogere bedragen per veilingstuk! Probeer van te voren ook een veilingboekje te maken met alle stukken en die op te sturen naar de aanwezigen, zodat ze van te voren al een idee hebben waar ze op willen gaan bieden. Cashen maar!

#3: Maak ouders VIP-members

Ouders vinden het leuker dan je denkt om betrokken te zijn met alles waar jij mee bezig bent. Daarnaast gunnen ze je ongetwijfeld een fantastische lustrumreis! Je kunt ouders betrekken door bijvoorbeeld een kaart sturen met een foto van jouw groep en ze aanbieden om VIP-vriend van jouw groep te worden voor een bepaald bedrag. Wanneer ouders VIP-vriend worden krijgen ze regelmatig updates van alle activiteiten en de lustrumreis zelf.

#4: Benader bedrijven

Probeer bedrijven te benaderen, binnen of buiten je netwerk. Je kunt bijvoorbeeld aanbieden om voor een bepaald bedrag hun logo op jullie lustrumtruien te laten bedrukken. Wanneer je op reis bent, maak je een aantal foto’s op gave locaties met de hele groep die de truien draagt. Het bedrijf kan op hun beurt dit materiaal weer als reclame kan gebruiken, win-win! Mocht je voor je studentenvereniging een reis organiseren, kan je bijvoorbeeld ook sponsorpagina’s in een almanak aanbieden.

#5: Maak een goed spaarplan

Naast het verzamelen van externe fondsen, ontkom je er niet aan om zelf ook te gaan sparen. Het is slim om als eerst een overzichtelijk en haalbaar spaarplan op te stellen als lustrumcommissie, want hoe langer je de tijd hebt hoe minder geld je per maand hoeft te sparen. Je kunt mensen een duwtje in de goeie richting geven door elke maand een overzicht te sturen wie bij is met betalen en wie niet, dat scheelt soms een heleboel telefoontjes!

Plan nu je droomreis!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies