Tips

Hekel aan inpakken? Deze tips make het veel chiller!

Inpakken

Reizen is natuurlijk één van de leukste dingen die er is. Nee wacht. Reizen ís het leukste wat er is. Wij van Bohemian Birds kunnen dat als geen ander beamen. Vooral als je tijdens je reis de vetste dingen van je bucket list kunt afstrepen en tegelijkertijd inspiratie opdoet om je bucket list nog verder uit te breiden. Maar er zijn natuurlijk altijd een aantal dingen die wat minder zijn aan reizen, zoals bijvoorbeeld in – en uitpakken. Ik ben vast niet de enige die hier echt een bloedhekel aan heeft. Bij de eerste keer inpakken zit je nog vol enthousiasme en stel je wellicht zelfs alvast kledingsetjes samen (don’t leave me hanging here), maar als je van plek naar plek reist dan ben je dat pakken al snel he-le-maal zat. Hou jij ook van reizen, maar haat je in – en uitpakken? Leuk zal het nooit worden, maar met deze paktips wordt het in ieder geval iets makkelijker!

Lijstjes

Maak vooraf aan het inpakken een lijstje met wat je allemaal mee moet nemen (en vergeet ook niet daadwerkelijk dat lijstje af te vinken). Zo wordt de kans dat je dingen vergeet kleiner. Begin met de dingen die je absoluut niet moet vergeten. Denk aan: paspoort, bankpas, zorgverzekeringspas, medicijnen etc. De rest kan je bijna altijd wel kopen op je bestemming.

Rollen maar

Deze heb je vast wel eens vaker gehoord, maar als je je kleding rolt, past het allemaal veel beter én zorg je ervoor dat je kleding niet helemaal gekreukeld uit die koffer komt. Doe je gerolde kleding als eerste in je koffer en dan pas je schoenen en accessoires en als laatste je spullen met een gekke vorm, zoals je föhn.

Luchtdicht

Ook heb je van die vacuümzakken waar je je kleding in kunt pakken. Die zakken worden, zoals het woord al zegt, vacuüm gezogen en nemen zo minder ruimte in beslag in je koffer. Hendig!

Bovenop

Pak wat je als eerste aan gaat trekken als laatste in en leg het bovenop. Als je bijvoorbeeld weet dat je nadat je bent geland meteen het strand op wil, dan gooi je dus je bikini/zwembroek en strandhanddoek bovenop!

Slim indelen

Heb je ook wel eens gehad dat je zo’n zachtere tas als rolkoffer hebt gebruikt en dat die tijdens het over een hobbel of stoeprandje lopen steeds omkieperde? Zo. Irritant. Dat betekent dat je je spullen niet heel handig hebt ingedeeld. Wil je dit voorkomen, zorg er dan voor dat je de zware spullen, zoals je schoenen, aan de onderkant (bij de wieltjes) inpakt.

Precies genoeg

We snappen dat je wat plek in je koffer wilt overhouden voor souvenirs voor het thuisfront, maar extra ruimte betekent dat je spullen kunnen verschuiven en kunnen verkreukelen of breken. Vul de lege ruimte met plastic zakken om dit te voorkomen (die je later kunt vullen met nieuwe gadgets). Ook moet je juist niet te veel inpakken! Je kleren gaan dan geheid kreukelen en het is daarnaast super onhandig als je weer opnieuw moet inpakken, terwijl je zó je best had gedaan alles te laten passen (lees: zittend op je koffer terwijl je huisgenoot hem met moeite dichtritst).

Keep it fresh

Op reis heb je natuurlijk niet een opklapbare wasmand mee, maar om nou je vuile was in je koffer te laten slingeren, is ook niet heel fris! Vergeet daarom niet een waszak mee te nemen waar je je vuile was in kwijt kunt. En als je wat langer weg bent, kan die zak meteen mee naar de wasserette.

Doorzichtig

Ook is het handig om je toiletartikelen in een doorzichtige toilettas te doen. Zo zie je meteen wat je zoekt en hoef je niet alles uit te stallen in je badkamertje of uren te zoeken naar wat je nodig hebt als je een gedeelde badkamer hebt.

Koud en dorstig

Dat wil je dus niet! Zorg er daarom altijd voor dat je een chille sjaal of trui bij je hebt. In vliegtuigen, bussen, treinen et cetera kan het door de airconditioning soms heel koud worden. En als het niet koud is, heb je meteen een kussentje. Neem ook een hervulbare waterfles mee! Vul ze bij een watertappunt in landen waar je geen water uit de kraan kunt drinken en zo blijf je altijd gehydrateerd. En het is natuurlijk groener dan steeds plastic flesjes te moeten kopen. Win, win!

Dat waren ze! Negen (hopelijk) bruikbare tips die ervoor zorgen dat je minder gezeik hebt aan dat in – en uitpakken en daardoor je reis nog leuker maken! Succes!

Klaar om jou lustrumreis te boeken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies