Azië

De mooiste plekken van Jordanië

Jordanie woestijn

Jordanië, een mysterieus en betoverend land! Een land dat absoluut op je bucketlist moet! Jordanië heeft zo veel te bieden; historische steden, Bijbelse plekken, prachtige landschappen bestaande uit woestijnen, canyons, de dode zee én een kuststrook. Maar dat is nog niet alles. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is de stad Petra, één van de moderne Zeven Wereldwonderen!

Pètra, één van de moderne zeven wereldwonderen 

Petra, de beroemde rozerode rotsstad, het middelpunt van de Nabateese cultuur. De stad is middenin de woestijn gebouwd en heeft iets magisch. Met bezienswaardigheden als de beroemde schatkamer, prachtige monumenten en bizarre kleuren zandsteen in de rotsen kijk je in Petra uren lang je ogen uit!

Petra Jordanie BLOG 1024x682

The valley of the moon, Wadi Rum

De woestijn van Wadi Rum, ook wel ‘valley of the moon’ genoemd, is één van de mooiste woestijnen ter wereld! Wadi Rum is meer dan zand alleen, je vindt hier namelijk de meest indrukwekkende rotsformaties. Spring in een jeep en cross door het oranje zand naar de vetste kloven diep in de woestijn.

Wadi Rum Jordanie

Het laagste punt op aarde, de dode zee

De de zee, het laagste punt op aarde. Het heeft de naam ‘Dode Zee’ gekregen omdat er geen leven in het water mogelijk is, dit komt door het extreem hoge zoutgehalte. Wanneer je door Jordanië gaat reizen kan een bezoek aan de dode zee niet missen! Drijven in de Dode Zee is zo’n unieke ervaring, dat moet je een keer meegemaakt hebben. Neem je tijdschrift of boekje mee en ga gestrekt in dit heerlijk water. Het is overigens niet alleen een coole ervaring, maar ook nog eens heel goed voor je. De mineralen uit het zoute water hebben namelijk een positief effect op de huid! Wil je nou voor de full experience gaan? Smeer je dan ook nog in met de modder uit de Dode Zee! De modder heeft een diep reinigende werking, wat goed helpt tegen verschillende huidziektes!

Dode zee Jordanie

Badplaats, Aquaba

Aqaba is de enige echte badplaats van Jordanië! Aqaba staat bekend als een van de mooiste duikgebieden ter wereld, dit komt door de fascinerende koraalriffen! Het is dus ook niet gek dat op ongeveer elke hoek van de straat een duik- of snorkelwinkeltje zit. Ga met een gids mee het water op en ontdek de betoverende onderwaterwereld van de Rode zee!

Aqaba Jordanië badplaats

Willen jullie ook al deze plekken met eigen ogen zien?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies