Inspiratie

De meest angstaanjagende plekken ter wereld - voor op je bucketlist?

Duitsland kasteel Eltz

Over minder dan drie weken is het alweer zover, de engste dag van het jaar staat voor de deur: Halloween. In het kader van deze feestdag, een blog over de meest angstaanjagende plekken ter wereld. Welke staan er op jouw bucket list om af te strepen en welke plekken sla je liever over..?

1 Haunted house McKamey Manor

Dit is misschien wel het engste spookhuis ter wereld. Per weekend zijn er maar een paar ‘gelukkigen’ die hieraan mee kunnen doen, en de ride duurt minimaal 4 uur en maximaal 8 uur. Ben je eenmaal binnen, dan is er geen manier om eruit te komen. Er is zelfs geen stopwoord…. Creepy! Ook goed om te weten voordat je je gaat aanmelden; het eten van kakkerlakken is geen uitzondering in dit spookhuis. Enjoy!

2 Slangeneiland in Brazilië

Op dit kleine eiland van 445 vierkante meter leven meer dan 4.000 dodelijke slangen. Dit is tevens ook de enige plek waar de Gouden Lanspuntslang voorkomt, waarvan het gif wel drie tot vijf keer giftiger is dan van gewone slangen. Per vierkante meter zouden er wel één tot vijf lanspuntslangen voorkomen. Om deze reden zijn mensen hier niet welkom en komen andere soorten dieren hier ook liever niet. Extra eng: de slang zou menselijk vlees kunnen laten smelten….

3 Gomantonggrotten in Maleisië 

In deze grotten leven wel twee miljoen vleermuizen. Nog niet afgeschrikt? Er wonen ook nog zo’n miljoen kakkerlakken. Enorme duizendpoten, schorpioenen en slangen zijn hier ook zeker te vinden als je het aandurft naar binnen te gaan. Je bent hier in ieder geval nooit alleen!

4 Jacob’s Well

In dit meer zit een tunnel met een diameter van 3,5 meter, waardoor je maar liefst 30 meter naar beneden kunt zwemmen. Eenmaal hier aangekomen kun je in een tunnelstelsel terecht komen. Tegenwoordig is het verboden om hier te duiken, er zijn namelijk al acht duikers overleden doordat ze verdwaald waren in het tunnelstelsel.

5 Marianentrog

Deze trog, gelegen ten oosten van Mariana, is met een diepte van 11 km de diepst bekende plek in de Oceaan. Het is tot nu toe pas drie mensen gelukt om op de bodem te komen. Door de grote druk en duisternis is het heel lastig om dit te bereiken. Toch is er op deze diepte leven te vinden, door bepaalde bewegingen van het water. Benieuwd wat voor een diersoorten hier leven? Klik hier! 

6 De deur naar de Hel, Turkmenistan

De krater van Derweze is een aardgasveld in Turkmenistan en staat bekend om zijn aardgasvuren die sinds 1971 (!) constant aan het branden zijn. Dit vuur wordt gevoed door de rijke aardgasvoorraden in het gebied. Het gat is 20 meter diep en 72 meter breed, en doordat het vuur een zwavelgeur verspreidt, wordt het ook wel de poort naar de hel genoemd..

7 De Parijse catacomben

Onder de stad van de liefde ligt een wel 300 kilometer lang netwerk van tunnels waarin beenderen en schedels van zes miljoen Parijzenaars liggen. Vanaf het eind van de 16e eeuw tot in de 19e eeuw waren de kerkhoven van Parijs te vol en dat resulteerde in het onderbrengen van lijken onder de stad. Een klein deel van de tunnel is open voor toeristen, maar het grootste deel is gesloten.

8 Suicide bos Japan

De cultuur van dit Aziatische land staat bekend om de zware werkdrukken. Zou het daarom zijn dat het percentage mensen dat suïcidaal is in dit land hoger ligt dan in andere landen? Over dit bos wordt gezegd dat het na de Golden Gate de populairste plek is voor mensen om zichzelf van het leven te beroven… Ook eng aan dit bos is dat je hier erg makkelijk kan verdwalen: er kunnen in het bos namelijk nauwelijks tot geen paden gemaakt worden doordat de grond moeilijk te bewerken is, het bestaat namelijk uit vulkanisch gesteente.

 

Hebben deze plekken je niet afgeschrikt!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies