Azië

6 Must-do's in Sri Lanka!

Srr lanka 1

Marco Polo beschreef Sri Lanka als het mooiste eiland van deze grootte in de wereld. Nou zijn we knap bijdehand, maar wie zijn wij om deze beste man tegen te spreken? Dit kleine eiland verleidt namelijk al eeuwenlang reizigers uit alle hoeken van de wereld. Waar de handelaren vroeger aan land kwamen voor zeldzame specerijen en edelstenen, zijn bezoekers tegenwoordig vooral op zoek naar een goede mix van cultuur, natuur en een goed feestje. Van legendarische palmstranden tot spectaculaire Boeddhistische monumenten en van mistige regenwouden vol exotische wilde dieren zoals olifanten en luipaarden tot surfen & shots bij Mirissa beach. Ook de treinreis van Kandy naar Ella is iets wat hoe dan ook op je Sri Lankaanse bucket list hoort te staan. Het UNESCO is in Sri Lanka kind aan huis en heeft terecht het halve eiland geclaimd. Van de oude stad Anuradhapura, ooit bevolkt door zo’n tienduizend monniken, tot het heuvel landschap met haar perfect gemanicuurde theeplantages. “Fancy some tea?” Lijkt ons zeer verstandig. Neem tijdens je lustrumreis even een rustmoment om dit avontuurlijke eiland helemaal op je te laten inwerken. Dit kan natuurlijk ook met een koud glas Arrack met ginger bier, proost!

Bekijk hier zes must-do’s die je volgens ons tijdens je (lustrum)reis in Sri Lanka gedaan moet hebben!

1. Hike naar Sigiriya Rock

SRI LANKA 5

Een van de zeven UNESCO Werelderfgoedlijst bezienswaardigheden in Sri Lanka. De beroemde rots, die ook wel Lion Rock wordt genoemd, staat midden in de jungle en is niet zomaar een rots. Daterend uit de vijfde eeuw na Christus, bevond zich op de top van Sigiriya Rock het paleizencomplex van de toenmalige koning Kassapa. Verhalen doen de rondte dat koning Kassapa het hier vooral naar zijn zin had met meerdere vrouwen. Deze impressie wordt bevestigd door de herstelde muurschilderingen van half naakte vrouwen. De hike naar boven is super veilig en ook niet heel zwaar vanwege de trappen, dus geen excuus om deze must-do niet te doen!

2. Bezoek een van de vele nationale parken

SRI LANKA 4

Voor een safari naar Afrika? Dat is helemaal niet nodig! In Sri Lanka heb je meerdere nationale parken waar je heel veel verschillende dieren kunt spotten tijdens een safari die echt niet onder doet aan Afrika! Yala in het zuiden en Wilpattu in het noorden zijn de bekendste, omdat je in deze twee parken de kans hebt om luipaarden te zien. Udawalawe National Park is dan weer ideaal om veel olifanten en vogels te bewonderen in het wild.

3. Bezoek een theeplantage in Nuwara Eliya

SRI LANKA 3

Nuwara Eliya is een oud koloniaal Brits hill station. Als één van de weinige hill stations in Azië heeft Nuwara Eliya de authentieke sfeer behouden. Nuwara Eliya staat vooral bekend om haar indrukwekkende theeplantages. Een bezoek aan deze prachtige theeplantages mag dan ook niet ontbreken! Je kunt deze het best bezoeken met een tuktuk. Voor minder dan een tientje kan je een dagritje regelen naar de theeplantages, thee fabrieken, viewpoints en een waterval.

4. Chill op de stranden van Arugam Bay

SRI LANKA 2

Arugam Bay is een relaxt surfers dorpje aan de oostkust van Sri Lanka. Maar ook als je niet van surfen houdt, is Arugam Bay een chille plek om een of twee dagen te blijven. Op het strand zitten beach bars waar je drankjes kan drinken of een potje volleybal kan spelen. Je kan ook gewoon een bedje te huren en lekker niksen. Bij Upali Beach Resort kan je vanuit je bedje de surfers bekijken bij Main Point. 

5. Bewonder de Nine Arch Bridge in Ella

Sri lanka 6

Ella is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van Sri Lanka, wat te danken is aan het prachtige landschap en de vette hikes die je kunt maken naar Ella Rock en Little Adam’s Peak.  in de regio. Maar daarnaast is er nog een unieke bezienswaardigheid die onmisbaar is tijdens je bezoek aan Sri Lanka; de bekende Nine Arch Bridge. De naam zegt het al, een brug met negen bogen, prachtig gelegen tussen de groene landschappen van Ella. Een schilderijtje, dat is het zeker.

6. Ontdek het stadje Kandy

Schermafbeelding 2023 08 04 om 10 14 23

De culturele hoofdstad van Sri Lanka, zo wordt Kandy ook wel genoemd. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Temple of Tooth, een super vette tempel gevuld met gouden Boeddhabeelden. Verder kun je de mooie botanische tuin bezoeken, een kookcursus doen of een traditionele dansvoorstelling bijwonen. Omdat Kandy vrij klein is, kan je eigenlijk bijna alles te voet bezoeken.

Klaar om jouw bucketlist te legen in Sri Lanka?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies