Azië

Dit zijn de vijf beste surfspots op Bali

Bali - surfen

Bali, het toevluchtsoord voor vele reizigers die op zoek zijn naar een vakantie vol zon, zee en voor een groot deel hiervan ook door op een surfboard te stappen. Met zijn schijnbaar oneindige kustlijn is Bali een ideale bestemming voor een surfvakantie. Van beginnende surfers tot aan de ervaren pro's.  Als je op zoek bent naar de beste surfspots in Bali, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest iconische surfplekken op dit prachtige eiland. Lees je even mee?

1. Uluwatu

Uluwatu is misschien wel een van de meest iconische surfspots op Bali en dit is niet geheel onverdienstelijk. Op deze plek vind je vaak perfecte en consistente golven die in balans worden gehouden met de beroemde Uluwatu tempel. Er zijn verschillende plekken waar de golven zogenoemd 'breken'. Plekken zoals deze zijn bijvoorbeeld The Peak, Racetrack, Temples en The Outside Corner. Ben jij een echte gevorderde surfer? Dan ben je in de branding aan het juiste adres!

2. Padang Padang

Een andere populaire surfspot op Bali is Padang Padang. De echte daredevils zijn hier helemaal op de juiste plek. Bekend om zijn buisvormige golven en zijn intieme sfeer omringd door prachtige kliffen is dit de plek om de hoogste golven te pakken. In de branding vind je een sterke stroming dus dit is ideaal voor de geoefende surfer. 

3. Canggu

De up-and-coming plek om op het surfboard te stappen. Deze plek is de ideale plaats voor backpackers met zijn gezellige strandbarretjes en trendy restaurants. Je vindt hier verschillende soorten golven wat het perfect maakt voor zowel de geoefende als de beginnende surfer vind je hier golven om te pakken. Bovendien neem je hier gemakkelijk surflessen zodat je deze sport snel onder de knie krijgt. 

4. Kuta

Kuta was ooit de enige bekende surfspot op Bali en staat evenals bekend om zijn bruisende nachtleven. Hoewel dit inmiddels uitgegroeid is tot toeristische trekpleister vind je hier nog steeds geweldige surfomstandigheden voor alle niveaus. Dit is dé ideale plek om het te leren maar ook hier vind je plekken waar ervaren boarders uitdaging vinden. 

5. Medewi

Ben jij een echte fanatieke longboarder? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze bestemming is ideaal voor dit type surfer door zijn lange trage golven, perfect om je bewegingen te verbeteren. Voor een ontspannen surfsessie zit je hier dus goed!

Welke spot zou jij bezoeken?

Ook Bali ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies