Inspiratie

De beste surfspots waar je ooit in je leven gesurfd moet hebben

De beste surfspots waar je gesurft moet hebben blog

Wat is er nou lekkerder dan een potje surfen? Op een perfect strand, met je haren in de wind en een zongebruinde huid. Één met de natuur, afhankelijk van de golven; alles is chill. En niet te vergeten dat surfen een enorm goede workout voor je summer body is! Elke surfer kan dit beamen. Maar dit ideaalbeeld van surfen vind je nou niet per se terug op de kust van Zandvoort… Niet om vervelend te doen, maar het Nederlandse strand heeft nou niet bepaald het hagelwitte zand, de azuurblauwe zee of dat zonnetje waar je zo op hoopt. Wat is dan wél de perfecte spot om de golven te trotseren? Er bestaan heel erg veel prachtige surflocaties, maar wij hebben de acht beste plaatsen voor je op een rijtje gezet (de volgorde is niet van belang)!

1 Bali

Tjsa, een beetje cliché misschien, maar we love Bali.  Het is één van de meest populaire en paradijselijke eilanden van Indonesië én één van de beste surfbestemmingen op aarde. Er zijn op het eiland ook genoeg stranden te vinden waar je dit kunt doen. Bovendien is er voor ieder wat wils op Bali: van windsurfen tot golfsurfen en kitesurfen van beginners tot echte pro’s. Tenslotte kun je het hele jaar door surfen op Bali! Let’s go!

2 Costa Rica

Ook Costa Rica biedt zowel voor beginners als voor gevorderde surfers het hele jaar door ideale golven op de meest paradijselijke bestemmingen. En wat Costa Rica zo bijzonder maakt als surfbestemming, is dat het land aan zowel de Caribische Zee als aan de Stille Oceaan grenst. Zo vind je er altijd goede golven binnen een paar uur reistijd!

3 Hawaii 

Maar natuurlijk kan Hawaii niet ontbreken in dit rijtje! Als ik aan surfen denk, dan denk ik vrijwel meteen aan deze plek. Lilo & Stitch, hallo?! Surfen is geboren in Hawaii en is daarom diep verweven met de Hawaïaanse geschiedenis en cultuur. Beginnende surfers zullen zich het meest op hun gemak voelen bij de golven aan de zuidkust, terwijl gevorderde surfers en professionals zich thuisvoelen aan de noordkust. Er is geen betere plek om te (leren) surfen dan Hawaii!

4 Portugal

Je hoeft niet per se heel ver van huis te gaan om goed te kunnen surfen! Met geweldige golven, een unieke surfcultuur, een zonovergoten kustlijn en het warmste weer in Europa, is Portugal perfect! Als ervaren surfer biedt Portugal één van de grootste en krachtigste golven in Nazaré, Cave en Supertubos. Bovendien is een vakantie in Portugal relatief goedkoop!

5 Mexico

Sombrero’s, tequila, cactussen, taco’s, Día de los muertos schedels én surfen! Dat is Mexico. Het land is vooral een perfecte surfbestemming als je al een golfje kan pakken. Maar ook als beginner kun je terecht bij bijvoorbeeld Sayulita. Dit is één van de beste en bekendste surfspots van het land. Daarnaast is het kleurrijke Sayulita ook nog eens een leuke stad om te bezoeken. Het strand wordt redelijk druk en de locals vinden het niet altijd even chill als je als outsider hun golven pikt. Desalniettemin zijn de golven top.

6 Australië

Het is op dit moment misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt om naartoe te gaan om te surfen, maar Australië is eigenlijk wel het meest populaire land ter wereld om te surfen. Het is daar geen sport, geen activiteit die je onderneemt tijdens een vakantie, het is een echte levensstijl! Australië ademt surfen en aangezien het land enorm is, zijn er heel veel verschillende surfspots. De toppers zijn Bondi Beach, de Gold Coast en Byron Bay.

7 Zuid-Afrika

Surfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in hét surfparadijs van de wereld: Zuid-Afrika. De klassieke surffilm ‘The Endless Summer’ werd hier niet voor niets opgenomen! Voor echte surfers een onmisbare ervaring. Het meest zuidelijk gelegen land van Afrika kent namelijk een kustlijn van maar liefst 2800 (!) kilometer, verdeeld over de koele Atlantische Oceaan en de warmere Indische Oceaan. Deze enorme kustlijn herbergt een enorme verscheidenheid aan surfspots, welke geschikt zijn voor surfers op ieder niveau.

8 Malediven

Last, but not least… Surfen op de Malediven! De golven op de Malediven worden misschien niet heel groot, maar ze zijn de belichaming van perfectie. Lees: doorzichtige golven en geen rijen om te wachten op je golf! De archipel is een geweldige bestemming voor gemiddelde en gevorderde surfers, maar beginners zullen ook genoeg plekken vinden.

Oké, ik moet écht leren surfen…

Klaar voor jullie surfvakantie?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies