Europa

Ontmoet de lokale specialist van Servië

Servie - uitzicht

Wat is nu interessanter en leuker dan alle tips en tops krijgen van onze lokale specialisten? Dat denken wij ook, niks dus! Daarom gaan wij om tafel met onze lokale partners die natuurlijk alles weten van het land waar ze wonen. Uiteraard vragen wij in de interviews ook naar hun bucket list items, we zijn tenslotte wel de bucket list specialist. Deze week hebben we Goran uit Servië geïnterviewd.

Hi Goran! Zou je jezelf willen voorstellen aan de lezers?

Ik ben Goran Marković, reisagent en gepassioneerde gids met ruim 15 jaar ervaring in incentive reizen en op maat gemaakte reizen in Servië. Ik vind het fantastisch om unieke ervaringen gebaseerd op de voorkeuren van de klant waar te maken!

Servie - zonsondergang

Wil je wat vertellen over Servië?

Servië is één van de nog onontdekte reisbestemmingen in Europa. Deze indrukwekkende bestemming beschikt onder andere over archeologische vindplaatsen van 10 millennia geleden: de oudste stedelijke nederzettingen van Europa, prachtige forten aan de Donau en perfect bewaard gebleven middeleeuwse kloosters. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de nationale parken met een aantal imposante kloven en ravijnen, wijngebieden met een traditie van bijna 2 millennia. Daarnaast heeft Servië een aantal steden die bekend staan als echte party walhalla! Deze veelzijdigheid verfijnd met Servische gastvrijheid maakt jouw incentive reis in Servië gegarandeerd onvergetelijk!

Wat zijn volgens jou de beste steden voor een incentive reis in Servië?

Belgrado is dé hoofdstad van Servië en de hoofdstad van het nachtleven van Zuidoost-Europa. De stad vestigt zich aan de oevers van de Sava naar de Donau rivier, met eindeloze clubs, bars en restaurants op boten, in grotten en zeer unieke locaties. De Servische hoofdstad staat genoteerd in de top 10 van steden met het beste nachtleven ter wereld, dit is geschreven door onder andere NY Times, Guardian, Ask Man. Een weekend weg met het kantoor om goed te feesten is in Belgrado echt fantastisch! Liever wat meer cultuur? Het is dé oudste stad van Europa samen met haar fort van Belgrado die werkelijk prachtig is! het wemelt er van historische bezienswaardigheden zoals de tempel van Sith Sava, het Joegoslavië museum, het mausoleum van Tito en het Nicola Tesla Museum.

Servie - belgrado

Novi Sad is de tweede grootste stad in Servië, slechts 80 kilometer van Belgrado en een stad met een heel ontspannende sfeer en het barst van de authentieke kroegen. Op slechts 1 kilometer van het centrum, aan de overkant van de rivier de Donau ligt het fort Petrovaradin, dit is het één na grootste fort van Europa. De stad staat bekend om haar restaurants met een panoramisch uitzicht over het oude centrum van Novi Sad en de Donau. In de buurt van Novi Sad ligt de berg Fruska Goran met het kleine barokke drop Sremski Karlovci. Hier heerst een wijntraditie die dateert uit de Romeinse tijd in de 3e eeuw. Ontdek de prachtige wijnkelders, glooiende wijnvelden en proef de beste wijnen en gastronomie. Een unieke plek voor een goed betaalbare en legendarische incentive reis!

Wat zijn volgens jou de vetste activiteiten tijdens een bedrijfsreis in Servië?

Naast snel drinken, zijn de favoriete activiteiten van de meeste Nederlandse groepen in Belgrado waterskiën in combinatie met verschillende sportactiviteiten op het Ada Ciganlija-meer … een offroad jeep avontuur met professionele off-road specialisten … en een schietcursus bij onze professionele schietbaan! Mijn favoriete activiteit is de mysterieuze tunnels onder het fort van Petrovaradin ontdekken, elke keer als ik hier kom heb ik weer een wow-experience. Na de tijd kan je hier heerlijk eten en fantastische wijnen proeven.

servie - fort

Wat raad je vooral aan tijdens een bedrijfsreis in Servië?

Bezoek Servië tussen april en november om te genieten van het heerlijke klimaat en de prettige vibe. Mijn absolute aanbeveling is om Belgrado te ontdekken op een unieke manier. Word rustig wakker in je suite in het hotel uit de jaren 1920 en geniet van een klassiek ontbijt. Vervolgens worden jullie opgehaald door oldtimers om een stukje door de historische stad te rijden richting het meer van Ada Ciganlija. Hier hebben jullie alle tijd om te relaxen en te genieten van een glaasje Champagne en een heerlijke lunch. Na de lunch is het tijd om de handen uit de mouwen te steken, pak de latten en laat zien wie de waterskie koning van het bedrijf is! De route wordt vervolgd in de prachtige oldtimers richting het Beton Hala-gebied gelegen aan de oevers van de rivier Sava. Schuif na een glas Champagne aan tafel bij een gastronomisch diner met livemuziek. Om de dag goed af te sluiten gaan we naar de beroemde boot club op de Sava rivier waar je kan feesten tot de zon weer opkomt.

Wat staat er bovenaan jouw bucket-list?

Ik ben er nog niet uit welke bovenaan staat maar ik heb wel 2 bucket-list items… Ik wil heel graag de Kilimanjaro beklimmen in Tanzania en daar een safari doen om de big 5 te ontmoeten!

Zelf Servië ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies