Afrika

3 insider tips over dingen om te doen in Marokko!

Woestijn van Marokko

Marokko is een steeds populairdere reisbestemming. Niet gek, want dit land is van alle markten thuis; van surfen over de grootste golven en quad rijden in de woestijn tot de heerlijke keuken ontdekken en kleurrijke marktjes afstruinen. Vooral Marrakesh en Chefchaouen, ofwel “The Blue City” zijn bekende en geliefde bestemmingen, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Daarom wat tips voor jouw aankomende trip naar Marokko!

Marokko strand auto

Taghazout

is een klein vissersdorpje aan de Atlantische kust van Marokko, iets ten noorden van Agadir. Het is de perfecte plek om aan de winterse kou te ontsnappen. Gedurende het hele jaar is hier namelijk een lekker temperatuurtje en zijn er nog betere golven. Zowel voor de beginneling als voor de ervaren surfer is dit een surf walhalla. Is surfen niks voor jou? Er wordt hier ook veel aan yoga gedaan, zowel op het strand als op de dakterrassen van hostels en hotels met een prachtig uitzicht op zee.

Als je op zoek bent naar een wat minder actieve vakantie, dan is er ook altijd de mogelijkheid om neer te strijken op een bedje tussen de rondlopende kamelen. Bovendien is het eten hier overal verrukkelijk! Vooral tajine is een echte aanrader, wat bestaat uit een aardewerken schaal en gebruikt wordt om groente-, vlees- en visgerechten te bereiden. Qua verblijfplaats is Taghazout Surf Planet een topper, mede vanwege de geweldige eigenaar Houcine. Hij zal je altijd uitnodigen voor een heerlijk kopje Marokkaanse thee op het gedeelde dakterras en hij biedt ook surflessen aan vanuit zijn eigen surf shop. 

Marokko stad

Essaouira 

Dit is the place to be om kleden, schaaltjes en Marokkaanse lekkernijen te kopen. Het is een kuststad gelegen ten zuidwesten van Casablanca en ten noorden van Agadir. Essaouira heeft een rijke historie als handelsplaats en de ommuurde medina is UNESCO werelderfgoed. De medina begint wanneer je onder één van de poorten van de stadsmuren doorloopt en de relaxte sfeer is meteen te merken. Overal zijn smalle straatjes met terrasjes, handgemaakte sjaals, specerijen en kleden. Het fijne is dat je hier rustig kunt rond dwalen zonder al te veel te worden aangesproken. De verkopers dringen zich ook niet aan je op, zoals je misschien wel gewend bent op andere plekken

Marokko geiten

Geiten in bomen

Ja ja! De enige plek ter wereld waar dit fenomeen te vinden is, is in Marokko. In de Sous vallei in Zuidwest-Marokko om precies te zijn. Waarom ze dit doen? Ondanks de doornen klimmen de geiten toch de bomen in omdat ze op zoek zijn naar vruchten. Wanneer de vruchten van de Arganboom rijp zijn, kan je zo tientallen geiten vinden die in één boom aan het klauteren zijn. Arganolie wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt voor schoonheidsproducten zoals shampoo. De boeren die deze producten verkopen, mogen hun geiten wel dankbaar zijn. De olie wordt namelijk gewonnen uit de pitten die in de vruchten zitten die de geiten eten. Doordat de geiten alles behalve de pitten verteren en deze weer uitpoepen, wordt de schaal van de pitten zachter. Op deze manier kunnen de pitten makkelijker gekraakt worden waardoor de geiten dus een belangrijke bijdrage leveren!

Hebben deze plekken en bezienswaardigheden net zoals bij mij je hart gestolen? Vraag dan bij ons een vrijblijvende offerte aan voor jullie lustrumreis naar Marokko!

Wil jij Marokko ook ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies