Europa

Birdie abroad: Tessa in Lissabon!

Tessa in lissabon

Tessa was afgelopen week een aantal dagen in het flamboyante Lissabon om de WYSTC conferentie bij te wonen. Als vertegenwoordigster van Bohemian Birds heeft ze hier met lokale reisexperts van over de hele wereld ervaringen uitgewisseld, nieuwe ideeën opgedaan en gave nieuwe internationale routes ontdekt die vanaf heden in onze reisprogramma’s kunnen worden opgenomen ter inspiratie!

Enorm veel indrukken in korte tijd dus, maar na afloop van de conferentie had ze nog een weekend om de stad ook wat beter te leren kennen. Wij waren erg benieuwd naar haar eigen ervaringen en hebben Tessa eens aan de tand gevoeld om verhaal te halen. Lees voort!

WYSTC: woensdag t/m vrijdag

‘The World Youth and Student Travel Conference’ is een jaarlijkse conferentie waar belanghebbenden uit de industrie samenkomen om zaken te doen, te netwerken en inspiratie op te doen en uit te wisselen. Ik had hier 31 meetings ingepland die me in drie dagen tijd een karrenvracht aan nieuwe reisinspiratie en contacten heeft opgeleverd. Intensief maar enorm interessant en voldoenend.

City exploring: vrijdag avond t/m zondag

Voor mij was het de eerste keer in Lissabon, maar hopelijk niet de laatste! Wat een heerlijke stad om doorheen te gaan en in eigen tempo te ontdekken. De smalle straatjes, het heerlijke eten en de kleurrijke kunst waren om te smullen. Het zonnetje hielp daar misschien ook een handje bij?

Vrijdagavond

Vrijdagavond werd de conferentie afgesloten met een geweldig diner bij SUD Lisboa, een top plek langs het water met een net zo waanzinnig uitzicht. Zeker een aanrader om te relaxen als de zon schijnt, te borrelen of een hapje te eten! Een zonsondergang om niet snel te vergeten.

Vervolgens ben ik met een klein groepje enthousiastelingen, die ik overigens gedurende het congres heb ontmoet, nog de stad ingegaan. Het was immers vrijdag en het zou zonde zijn om tijd verloren te laten gaan.

Na het diner hebben we ons verplaatst naar PARK, een rooftop bar op de bovenste verdieping van een parkeergarage in het centrum van de stad. Tegen de tijd dat wij er aankwamen zat de sfeer er al goed in. Het was de ideale plek voor nog een paar cocktails alvorens we ons hotel opzochten, maar leent zich ook perfect als tussenstation voor mensen die erna nog de club in willen.

Zaterdag

Zaterdag werd ik wakker na een heerlijke nachtrust in mijn hotelletje net iets buiten het hart van het cenrum, vlak tegen de wijken ‘Bairro Alto’ en ‘Alfama’ aan. In beide buurten was veel te doen, en aangezien ze op loopafstand zaten ben ik op pad gegaan om dit met eigen ogen mee te maken.

Bairro Alto is een erg leuk buurtje om overdag doorheen te snuffelen. Veel kleine authentieke straatjes met koffietentjes, restaurantjes en barretjes. De steile straten en trappen van Alfama, één van de oudste delen van de stad, zijn volgepakt met traditionele winkeltjes en je ziet er de historische tramlijn doorheen lopen. Het bruist hier van de cultuur en er is geweldige street-art te vinden in veel delen van de binnenstad.

Het eind van de middag heb ik afgesloten met een te gekke Portugese delicatesse die iedereen geprobeerd moet hebben: Pasteìs de Nata. Een soort gebakje met room wat werkelijk hemels smaakt. De dag was compleet na een heerlijke borrel met Portugese tapas en een ‘bica’ (Portugees koffie’tje) achteraf.

Zondag

Helaas vloog het weekend in rap tempo voorbij en moest ik zondag alweer het vliegtuig in. Het waren een aantal intensieve maar erg fijne dagen in een bruisende stad waar geen mens zich hoeft te vervelen. Tot snel!

Wil je zelf naar Lissabon reizen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies