Inspiratie

Bucketlisted: Cuba

Landschap

Het authentieke Cuba, een plek waar het bruist van de cultuur en waar de levenslust van de locals net zo aanstekelijk is als de befaamde sigaren die van het eiland afkomstig zijn. Internet is er nog niet zo ontwikkeld als in de meeste landen die we kennen, en mede om die reden is de identiteit van het land goed bewaard gebleven.

De ideale bestemming om even helemaal onbereikbaar te zijn! Men is aangewezen op elkaar en op wat er voorhanden is. De perfecte plek om je bucket list af te vinken dus! Wij zetten een paar te gekke en originele opties uit voor je:

Bucketlisted Cuba blog

Cubana's rollen 

Neem een tour door de La Corona sigarenfabriek, en zie waar de echte Cubaanse sigaren eigenlijk vandaan komen. Het is een grote specialiteit en inkomstenbron voor de locals, die je graag uitleggen hoe het proces werkt. Vervolgens mag je er zelf één draaien, en uiteraard ook oproken!

Cocktail masterclass 

Leer hoe je de meest impressive Mojito’s, Piña Colada’s of Daiquiri’s samenstelt in één van de typisch Cubaanse café’s in oldtown Havana. Een gezellige ervaring waarbij je veel te weten komt over de gemoedelijkheid die de beroemde rum teweeg brengt op het eiland! Je kan hier ook een tour nemen door de Havana Club fabriek waar de drank in productie gaat. Uiteraard inclusief proeverij.

Vintage car tour

Je hebt ze ongetwijfeld vaak voorbij zien komen in de films of op Instagram, maar Cuba staat ook bekend om de oude klassieke auto’s die er rondrijden. Vanwege importrestricties en de moeizame relatie met de VS zijn er namelijk nooit ‘moderne’ auto’s het eiland opgekomen – wat een te gekke indruk heeft dit! Ga met locals op pad in één van deze prachtige wagens en leer meer over de achtergrond van deze parels, en dat allemaal terwijl je met je haar in de wind door het zonnige Havana rijdt.

Ga/leer salsa dansen!

De passionele dans is de Cubanen op hun lijf geschreven en past precies bij de lifestyle van Cuba. De Buena Vista Social Club is inmiddels wereldwijd beroemd en men is overtuigd dat de salsa haar origines in oost Cuba heeft liggen. Hoe dan ook, het Caribische eiland dient als één grote dansvloer om salsa te leren en wat intiemer te worden met locals.

Paardrijden

Waan jezelf een echte cowboy/girl en saddle up! Door Cuba kun je fantastische horseback rides maken door de unieke natuur van het eiland. Maak bijvoorbeeld een rit langs de tabaksvelden van Viñales Valley of ga te paard door Trinidad. Hier kun je richting de Javira Waterfall hobbelen om een plons te nemen in het turquoise water en door de onderliggende grotten te zwemmen!

Diepzeevissen 

Ga per boot het water op met lokale experts die alles weten op het gebied van zeeleven en gooi een hengeltje uit! Er bevinden zich fantastisch veel indrukwekkende vissen in de wateren om Varadero. Het water is er kraakhelder én… het was één van de favoriete plekken van Ernest Hemingway om zijn favoriete hobby (naast schrijven) te beoefenen. Vang je wat moois? Dan is er zelfs de mogelijkheid deze mee te nemen en later door kundige locals te laten bereiden op de barbecoa. Verser ga je het niet krijgen, leuker waarschijnlijk ook niet ? 

P.S. je kunt ook geweldig duiken rondom het eiland, dus ben je een waterrat en heb jij je paddy? Check dan de onderwaterwereld van dichtbij en duik langs gezonken boten, vliegtuigen en kleurrijke koraalriffen. Highly recommended!

Plan gelijk jullie reis naar Cuba!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies